Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018 20:35

Νέο Suzuki Swift Sport

Το ολοκαίνουριο SWIFT Sport ήρθε και θα σε κεντρίσει!

Ολική ανανέωση που ισορροπεί ιδανικά ανάμεσα στη σπορ οδήγηση και στην ασφάλεια. 

Η 3η γενιά του SWIFT Sport υιοθετεί χαμηλότερη και φαρδύτερη σιλουέτα, με πιο επιθετικό σχεδιασμό και αναλογία ροπής προς βάρος, τέτοια που εξασφαλίζει την κατοχύρωση του SWIFT στην κατηγορία των πραγματικά καυτών hatchback!

«Γνωρίζουμε ότι οι πελάτες μας εκτιμούν μια δυναμική οδηγική εμπειρία περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, γι αυτό κάναμε το νέο SWIFT Sport ελαφρύτερο, ταχύτερο και πιο… ερεθιστικό, από κάθε άποψη», δήλωσε ο Masao KOBORI, επικεφαλής μηχανικός εξέλιξης του SWIFT Sport.

Κινητήρας 1.4 BOOSTERJET

Με τον κινητήρα 1.4 BOOSTERJET να παράγει 230 Nm ροπής και το συνολικό βάρος να είναι 80 κιλά μικρότερο από αυτό του προκάτοχού του, το ελαφρύτερο και ταχύτερο SWIFTSport έχει εξελιχθεί σε ένα πραγματικά καυτό hatchback που κάνει την ενθουσιώδη οδήγηση πραγματικότητα.

Ο βενζινοκινητήρας 1.4 BOOSTERJET χαρακτηρίζεται από την υψηλή απόδοση σε συνδυασμό με την οικονομία καυσίμου. Ο νέος υπερτροφοδότης βοηθά τον κινητήρα να παράγει εντυπωσιακή ροπή από τις χαμηλές ακόμα στροφές περιστροφής, ενώ η μικρή σχετικά χωρητικότητα και η τεχνολογία άμεσου ψεκασμού βελτιστοποιούν την κατανάλωση καυσίμου.

Το σύστημα άμεσου ψεκασμού χρησιμοποιεί μπεκ με επτά οπές, επιτρέποντας έτσι αυξημένη πίεση στο καύσιμο και μεγαλύτερο βαθμό ακρίβειας ψεκασμού, με αποτέλεσμα υψηλότερη απόδοση και χαμηλότερες εκπομπές καυσαερίων.

Το σύστημα υπερτροφοδότησης είναι εφοδιασμένο με ελεγχόμενη βαλβίδα εκτόνωσης, η οποία κανονικά παραμένει σε κλειστό κύκλωμα προκειμένου να προσφέρει άμεση απόκριση του κινητήρα σε φυσιολογικές συνθήκες οδήγησης, αλλά ανοίγει για να ελαχιστοποιήσει την κατανάλωση όταν το αυτοκίνητο κινείται με σταθερή ταχύτητα σε ανοιχτό δρόμο.

6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο

Βελτιώσεις πραγματοποιήθηκαν στο κιβώτιο που εξόπλιζε το απερχόμενο SWIFT Sport, προκειμένου να επιτευχθούν ακόμα πιο κοντές και ακριβείς αλλαγές ταχυτήτων. Η απαιτούμενη αρχική δύναμη στο λεβιέ προσαρμόστηκε ώστε να επιτευχθεί ομαλή και σαφέστερη αίσθηση κατά την αλλαγή, κάτι που επικουρείται από τις επιπλέον μικρορυθμίσεις που πραγματοποίησαν οι τεχνικοί μας προκειμένου να αυξηθεί η αμεσότητα και η στιβαρότητα.

Ανάρτηση002swift

Δεδομένου του ρόλου του ως το κορυφαίο σπορ μοντέλο στη γκάμα της Suzuki, η ήδη εξαιρετική οδηγική συμπεριφορά που συναντήσαμε στα προηγούμενα μοντέλα SWIFT Sport έχει εξελιχθεί ακόμα περισσότερο στο νέο SWIFT Sport, με ακόμα καλύτερη οδηγική σταθερότητα, βελτιστοποιημένη στρεπτική ακαμψία και αναβαθμισμένες δυναμικές αντιδράσεις στο όριο.

Εμπρός ανάρτηση

Συνεχίζοντας τη φιλοσοφία των προκατόχων του, το νέο SWIFT χρησιμοποιεί εμπρός αμορτισέρ της Monroe® τα οποία φημίζονται για την υψηλή απόδοσή τους. Η αντιστρεπτική είναι παχύτερη και έχει αποκτήσει βάση από Teflon, για μεγαλύτερη σταθερότητα. Τα μουαγιέ και τα ρουλεμάν των τροχών είναι πλέον ένα σώμα, ενώ η απόσταση ανάμεσα στα ρουλεμάν είναι πλέον μεγαλύτερη, αυξάνοντας συνολικά κατά 15% τη σταθερότητα της γωνίας camber κατά τη διάρκεια του στριψίματος. Αυτές οι αλλαγές επιτρέπουν επιπλέον σφιχτή αίσθηση και στιβαρότητα στο δρόμο, χωρίς να έχει χρειαστεί να αυξηθούν ιδιαίτερα η σκληρότητα των ελατηρίων ή τα εμπρός σινεμπλόκ, και άρα χωρίς να επιβαρύνεται η άνεση, επιτρέποντας την ομαλή επαφή του ελαστικού με το οδόστρωμα.

Πίσω ανάρτηση

Η πίσω ανάρτηση είναι σχεδιασμένη ειδικά για να προσφέρει την ανώτερη δυνατή σταθερότητα ακόμα και σε υψηλή ταχύτητα. Ο υστερούντας βραχίονας σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε αποκλειστικά για το νέο SWIFT Sport προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι παραμορφώσεις κατά το στρίψιμο. Η σταθερότητα στη γωνία σύγκλισης/απόκλισης του νέου μοντέλου έχει αυξηθεί κατά 1,4 φορές σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, και η αυτή της γωνίας κάμπερ είναι υψηλότερη σχεδόν κατά τρεις φορές. Η στρεπτική ακαμψία του ημιάκαμπτου πίσω άξονα έχει ρυθμιστεί ώστε να προσφέρει βέλτιστη σταθερότητα. Όπως και ο προκάτοχός του, έτσι και το νέο SWIFT χρησιμοποιεί πίσω αμορτισέρ της Monroe®, με επανασχεδιασμένο βαλβίδωμα και εξελιγμένα χαρακτηριστικά απόσβεσης, για βελτιωμένη οδηγική συμπεριφορά και έλεγχο του αυτοκινήτου στο δρόμο.

Απόλυτη οδηγική εμπειρία

Το νέο SWIFT δημιουργεί ένα εντυπωσιακό, διαδραστικό σπορ περιβάλλον οδήγησης, ξεκινώντας από τις κόκκινες λεπτομέρειες και τον οδηγοκεντρικό πίνακα οργάνων που αμέσως εξιτάρει τη φαντασία του οδηγού. Τα βασικά όργανα ξεχωρίζουν με την αντίθεση των χρωμάτων τους, την ώρα που οι νέοι μετρητές πίεσης τούρμπο και θερμοκρασίας λαδιού ολοκληρώνουν τη σπορ οδηγική εμπειρία. Υλικά υψηλής ποιότητας και επιφάνειες φτιαγμένες με ακρίβεια έχουν χρησιμοποιηθεί σε όλο το ταμπλό, καθώς και στα ημιμπάκετ καθίσματα του SWIFTSport που επιτρέπουν στον οδηγό να μοιραστεί τη σπορ οδηγική εμπειρία του. 

Κάθε σημείο επαφής του οδηγού με το όχημα είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να μεγιστοποιεί τη χρηστικότητα και την οδηγική απόλαυση. Το τιμόνι έχει επίπεδο κάτω μέρος και ανάγλυφη δερμάτινη επένδυση παρέχοντας στιβαρή αίσθηση στο χέρι και υπέροχη εικόνα, με το ματ σατινέ φινίρισμά του, τις γυαλιστερές piano-black λεπτομέρειες και τις κόκκινες ραφές. Με τη σειρά τους, ο λεβιές ταχυτήτων με τις χρωμιομένες λεπτομέρειες και τα αλουμινένια πεντάλ, ενισχύουν τη σπορ αίσθηση σε κάθε διαδρομή.

Το νέο SWIFT Sport εξοπλίζεται επίσης με ηχοσύστημα πολλαπλών λειτουργιών, συμβατό με Bluetooth® 065swiftSmartphone Linkage με οθόνη αφής 7 ιντσών, και με τρισδιάστατο σύστημα πλοήγησης με κάρτα Secure Digital.

Προτεραιότητα η ασφάλεια

Όλα τα προτερήματα στην απόδοση και την οδηγική ευχαρίστηση του νέου Suzuki SWIFT Sport έχουν βεβαίως συνδυαστεί και με τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά ασφάλειας, ανάμεσά τους το εξελιγμένο σύστημα εμπρόσθιας ανίχνευσης, σύστημα αποφυγής πρόσκρουσης με διπλούς αισθητήρες, το σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας, καθώς και άλλες σημαντικά καινοτόμες τεχνολογίες.

Εξελιγμένο σύστημα εμπρόσθιας ανίχνευσης

Το νέο SWIFT Sport εξοπλίζεται με το σύστημα εμπρόσθιας ανίχνευσης αντικειμένων της Suzuki, το οποίο χρησιμοποιεί συνδυαστικά μια κάμερα και ένα αισθητήρα laser, για να προσφέρει τη μέγιστη δυνατή προστασία. Η κάμερα έχει εξαιρετική απόδοση στις μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις, εντοπίζοντας και αναγνωρίζοντας στοιχεία στο δρόμο, όπως τυχόν πεζούς ή τη διαγράμμιση του οδοστρώματος. Ο αισθητήρας laser αποδίδει ιδανικά στον εντοπισμό μικρών αποστάσεων και σε καταστάσεις χαμηλού φωτισμού.

Dual Sensor Brake Support (DSBS)

Κατά την κίνηση το νέο SWIFT Sport χρησιμοποιεί δύο αισθητήρες, μια κάμερα και ένα laser, για να αναγνωρίσει και να καθορίσει την πιθανότητα σύγκρουσης με προπορευόμενο όχημα ή πεζό. Εάν το σύστημα εντοπίσει την πιθανότητα σύγκρουσης , το αυτοκίνητο είτε ειδοποιεί τον οδηγό, είτε ενεργοποιεί την υποβοήθηση πέδησης, είτε ενεργοποιεί αυτόματα τα φρένα, ανάλογα με την περίσταση.

Σύστημα αποφυγής αλλαγής λωρίδας(Lane Departure Prevention)108swift

Όταν το όχημα κινείται με ταχύτητα από 60 χλμ/ώρα το σύστημα είναι σχεδιασμένο ώστε να προβλέπει την πορεία του οχήματος και να ειδοποιεί τον οδηγό μέσω λυχνίαςστον πίνακα οργάνων και δόνησης του τιμονιού.

Το νέο SWIFT εξοπλίζεται με το πρώτο σύστημα αποτροπής αθέλητης αλλαγής λωρίδας της Suzuki. Σε ταχύτητες ανάμεσα στα 60 και 160 χλμ/ώρα, η λωρίδα αναγνωρίζεται μέσω μιας κάμερας. Όταν οι αισθητήρες εντοπίσουν την πιθανότητα αλλαγής λωρίδας χωρίς τη χρήση του φλας, το σύστημα αυτόματα βοηθά τον οδηγό να επιστρέψει στην λωρίδα κυκλοφορίας του επεμβαίνοντας στο τιμόνι μέσω του ηλεκτρικού συστήματος υποβοήθησης.

Σύστημα προειδοποίησης εκτροπής αυτοκινήτου

Με ταχύτητα από 60 χλμ/ώρα, το σύστημα ανιχνεύει τις διαχωριστικές γραμμές λωρίδας εκατέρωθεν του αυτοκινήτου και ειδοποιεί τον οδηγό μέσω λυχνίας και ηχητικής
ειδοποίησης στην περίπτωση που εντοπίσει κίνδυνο εκτροπής του αυτοκινήτου.

Αυτόματη λειτουργία μεγάλης σκάλας φώτων (High BeamAssist)

Κατά την οδήγηση με ταχύτητα από 40 χλμ./ώρα, η αυτόματη λειτουργία μεγάλης
σκάλας φώτων, σχεδιάστηκε για να αλλάζει αυτόματα τους προβολείς μεταξύ μεσαίας
και μεγάλης σκάλας ανάλογα με την παρουσία άλλων οχημάτων και του περιβάλλοντος
φωτισμού.

Adaptive cruise control

Όταν υπάρχει προπορευόμενο όχημα, ένα χιλιοστομετρικό ραντάρ μετρά την απόσταση από αυτό, και αυτομάτως διατηρεί μεγάλη, μέση ή μικρή απόσταση, κατ’ επιλογή του οδηγού. Όταν δεν υπάρχει προπορευόμενο όχημα, το σύστημα διατηρεί την προκαθορισμένη από τον οδηγό ταχύτητα (από 40 χλμ/ώρα έως 160 χλμ/ώρα).

ΠΗΓΗ: www.newx.gr

 

FocusFM 103.6 Live

Ζωντανα τωρα

FocusFM
Ραδ. παραγωγός: FocusFM
Πρόγραμμα: Focus Music Night
Ώρες: 02:00 - 05:00

Ροη ειδησεων

Σύγκρουση αεροπλάνου με ελικόπτερο στην Ισπανία

ΚΟΣΜΟΣ
Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019 17:19

Προγραμματισμένη διακοπή νερού στα Πεύκα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019 16:36

Νεκρός δικυκλιστής τα ξημερώματα στο Ζαγκλιβέρι

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019 13:20

120 δόσεις: Στα ταμεία του κράτους 215 εκατ. ευρώ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019 12:21

Κινήση στον δρόμο για Χαλκιδική

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019 12:16

Λήστεψαν δύο γυναίκες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019 11:44

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined