Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018 22:52

Νέο αίτημα έκδοσης υπέβαλαν οι Τούρκοι για τους αξιωματικούς

Νέο θέμα έκδοσης των Τούρκων αξιωματικών που κρατούνται στη χώρα μας θέτει η Τουρκία με επίσημο αίτημα το οποίο, πιθανότατα, γνωστοποίησαν στη συνάντηση στο ελληνικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Δικαστικές πηγές εκτιμούν ότι η Τουρκία δεν "ακούει" με ικανοποίηση την ελληνική πρόταση για δίκη των οκτώ στην Αθήνα, γι' αυτό και επανήλθε με αίτημα έκδοσης, που παραμένει άγνωστο αν αφορά και τους οκτώ ή λιγότερους αξιωματικούς, με την πρόφαση "νέων στοιχείων".

Η θέση της ελληνική πλευράς, όπως εκφράστηκε από τον Στ. Κοντονή, είναι αρνητική, με δεδομένη βέβαια την αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου, η οποία (και αυτό είναι το πιο σημαντικό) απέρριψε το προηγούμενο αίτημα, όχι γιατί τους θεωρεί αθώους ή ένοχους, αλλά γιατί έκρινε κυρίως πως δεν θα έχουν δίκαιη δίκη.

Νέο αίτημα

Η τουρκική πλευρά είχε το δικαίωμα να επανέλθει με νέο αίτημα ή ακόμα και αιτήματα, αρκεί αυτά να περιέχουν νέα στοιχεία για τους αξιωματικούς. Εκτιμάται δε ότι αυτό είναι το επόμενο βήμα , το οποίο πάντως πιθανότατα θα είναι ατελέσφορο, αφού, όπως δημόσια είπε και ο κ. Κοντονής, ο Άρειος Πάγος πέραν της ουσίας της υπόθεσης στάθηκε κυρίως στο ενδεχόμενο οι Τούρκοι αξιωματικοί να μην έχουν δίκαιη δίκη και αποφάνθηκε πως "δε θα έχουν".

Συνεπώς τίποτα δεν εμπόδιζε (νομικά) τους Τούρκους να υποβάλλουν το νέο αίτημα έκδοσης, όπως και έπραξαν, πλην αυτό θα είναι μια κίνηση με ελάχιστες πιθανότητες να ευδοκιμήσει για τους ίδιους. Η διαδικασία τώρα που θα ακολουθηθεί είναι η ίδια όπως την προηγούμενη φορά, δηλαδή η υπόθεση θα εισαχθεί στο Συμβούλιο Εφετών με πιθανότητα εκ νέου να καταλήξει στον Άρειο Πάγο. Επίσης νομικοί εκτιμούν ότι το νέο αίτημα οδηγεί σε συνέχιση της κράτησης των αξιωματικών μέχρι να εκδοθεί η απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης.

Πηγή: capital.gr

FocusFM 103.6 Live

Ζωντανα τωρα

Ειρήνη Γκέλη
Ραδ. παραγωγός: Ειρήνη Γκέλη
Πρόγραμμα: Focus Επιχειρείν
Ώρες: 18:00 - 19:00

Ροη ειδησεων

Στις φλόγες εν κινήσει ΙΧ στο Ωραιόκαστρο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018 10:09

e-τιμολόγια υποχρεωτικά από 1ης-1-2020

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018 09:45

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined