Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020 16:09

Η ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης στη Βουλή

 Η ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου στη Βουλή.

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: 

"ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΦΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ (Ε.Φ.Κ.Α)"

50 χρόνια η χώρα κυβερνάται από απλούς διαχειριστές και όχι από πολιτικούς ανθρώπους που παράγουν πλούτο για τους πολίτες.

Φέρνετε μια τροπολογία για 8 μετακλητούς υπαλλήλους που θα παίρνουν μισθό από 2.329 ευρώ ο καθένας. Όταν έφερνε τροπολογίες ο ΣΥΡΙΖΑ φωνάζατε και τώρα κάνετε τα ίδια. Δεν λέει να σταματήσει αυτή η βιομηχανία των τροπολογιών. Παλαιότερα διαμαρτυρόσασταν για κάποια πράγματα τώρα έρχεστε και παραβιάζετε κι εσείς τον κανονισμό.

Πάμε στο ασφαλιστικό. Ανακατεύετε το καλό με το κακό, το στραβό με το ίσιο και το αποτέλεσμα βγαίνει στραβό. Δεν βρίσκετε λύση στο ασφαλιστικό γιατί επενδύετε στον θάνατο δύομιση εκατομμύριων Ελλήνων. Η λύση είναι να παράξει πλούτο τόπος. Να κινηθεί η οικονομία.

Παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις στα προγράμματα ΕΣΠΑ. Στα Υπουργεία υπάρχουν φάκελοι επιχειρηματιών και δεν προχωρούν. Καθυστερούν τα Υπουργεία. Αν δεν παράγει πλούτο η Ελλάδα, αν δεν δώσουμε δουλειά στον Έλληνα, αν δεν μπουν εισφορές στα ταμεία, δεν πρόκειται να κινηθεί η οικονομία και να στηριχθεί το ασφαλιστικό.

Ο Πρωθυπουργός στις 25/8/2018 έλεγε ότι θα καταργήσει το νόμο Κατρούγκαλου. Δεν τον κατήργησε. Την ίδια υπόσχεση έδωσε στις 15/9/2018, στις 26/2/2019. Μα πώς θα λυθεί το πρόβλημα με το ασφαλιστικό όταν το ιδιωτικό χρέος είναι πάνω από το 180% του ΑΕΠ;

Πώς να μην είναι. Αφού έχουν αφαιμαχθεί οι επιχειρηματίες του τόπου. Δεν μπορούν οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες να πληρώσουν άλλο ΦΠΑ, άλλο φόρο επιτηδεύματος και αναγκάζονται να απολύουν κόσμο. Η ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση είναι η ατμομηχανή της οικονομίας και εσείς με τις πολιτικές σας αγκυλώσεις έχετε κλείσει πολλές εταιρείες, όπως η Pirelli. Θα πείτε: «τι να κάνουμε; Να τις επιδοτήσουμε;». Μα η Γερμανία και η Γαλλία το κάνουν. Υποβοηθούν τις επιχειρήσεις τους για να συνεχίσουν να υπάρχουν. Αν πάει κάποιος να ζητήσει επιχειρηματικό δάνειο θα του επιβληθεί επιτόκιο 8%, ενώ αν ζητήσει ο Γερμανός επιχειρηματικό δάνειο από την Ντόϊτσε Μπανκ το επιτόκιο είναι μηδενικό.

Για να λυθεί το ασφαλιστικό πρέπει να αντιμετωπιστούν πολλά προβλήματα: δημογραφικό, ανεργία, γήρανση. Για να υπάρχει όμως ασφαλιστικό πρέπει να υπάρχουν εργαζόμενοι. 600.000 Ελληνόπουλα έχουν φύγει στο εξωτερικό και εργάζονται. Εσείς τα διώξατε. ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ. Αν όμως δεν εργαστούν οι νέοι ποιοι θα πληρώσουν τις εισφορές στα ταμεία; Οι Πακιστανοί, οι Αλγερινοί και οι Αφγανοί που δεν έχουν μάθει να εργάζονται;

Κόψατε το ΕΚΑΣ. Ένα επίδομα που δινόταν στον παππού και τη γιαγιά. Μα θα καεί η Ελλάδα αν δώσουμε το ΕΚΑΣ στον γέροντα που παίρνει σύνταξη 300 ευρώ;

Ικανοποιήσατε τα αιτήματα των ΑμΕΑ; Γιατί τα παιδιά ΑμΕΑ να μην παίρνουν την σύνταξη των θανόντων γονέων; Την δικαιούνται. Δεν έχετε κοινωνική ευαισθησία. Επιδεικνύετε κοινωνική αναλγησία.

Υποσχεθήκατε σύνταξη στους Βορειοηπειρώτες που την δικαιούνται. Δεσμεύτηκε ο ίδιος ο πρωθυπουργός -προς τιμή του- να δοθεί η σύνταξη. Μην το τραινάρετε τώρα κ. Υπουργέ. Είναι ηθική υποχρέωση, είχε πει ο Πρωθυπουργός από το βήμα της βουλής.

Αναδρομικά συντάξεων. Γιατί τα αναδρομικά να είναι από το 2019. Πριν τι έγινε; Γιατί να μην πάρουν οι συνταξιούχοι αναδρομικά από το 2016; Αφού είστε υπέρ της κανονικότητας. Δεν έχει σε αυτή την περίπτωση συνέχεια του κράτος; Δεν μπορεί το κράτος να έχει συνέχεια μόνο με τα ΜΑΤ που έδειραν κόσμο στην Λέσβο και πριν λίγο καιρό είχαν δείρει στις Πρέσπες. Πρέπει να έχει και αλλού συνέχεια.

Έγινε η αναλογιστική μελέτη για το ασφαλιστικό. Σύμφωνα με αυτήν το ασφαλιστικό θα είναι βιώσιμο έως το 2070 αν πεθάνουν 2 εκατομμύρια Έλληνες. Μπράβο! Είναι αυτή λογική τεχνοκράτη Υπουργού;

Η πολιτική κρίνεται από το αποτέλεσμα και όχι από την πρόθεση. Κι εσείς φροντίζετε να επιβιώσουν οι αριθμοί σας. Όμως αυτό εμείς δεν μπορούμε να το ψηφίσουμε.

Χάνονται οι συντάξεις χηρείας, οι αναπηρικές συντάξεις, οι συντάξεις των αγροτών. Μα οι αγρότες κάνουν την πιο σημαντική δουλειά. Και δεν αναφέρομαι μόνο στον αγρότη που καλλιεργεί ντομάτες και ροδάκινα, αλλά και στους αγρότες τέταρτης και πέμπτης γενιάς. Μιλάμε για τον πρωτογενή τομέα που είναι θησαυρός για τη χώρα. Ας αντιγράψουμε τα μοντέλα της Ολλανδίας που είναι λίγο μεγαλύτερη από την Πελοπόννησο ή του Ισραήλ που ήταν ένα χέρσο κομμάτι γης και τώρα κάνουν εξαγωγές αγροτικών προϊόντων. Κι αν εσείς δεν γνωρίζετε ή δεν μπορείτε εμείς έχουμε εμπειρογνώμονες για να σας βοηθήσουμε.

Μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό που έχει κάνει 15 περικοπές; Όταν έχει μειώσει τις συντάξεις 15 φορές! Αυτό το πολιτικό αλτσχάϊμερ του ΣΥΡΙΖΑ -που έδερνε στις Πρέσπες και ήταν καλό, ενώ στη Λέσβο το ξύλο δεν είναι καλό, και όταν έκοβε τις συντάξεις ήταν καλά και τώρα που τις κόβει η ΝΔ δεν είναι καλά- δεν μπορώ να το δεχτώ. Μην βγαίνετε σήμερα λοιπόν και κουνάτε το δάχτυλο σε αυτούς. Μην τους βαράτε όλοι μαζί. Μην γίνεστε τώρα κήνσορες της εργατικής τάξης όταν πρωτύτερα κόβατε τις συντάξεις.

Πάμε σε μέτρα που δοκιμάστηκαν πιλοτικά σε άλλες χώρες. Ο Ορμπάν στην Ουγγαρία (ο οποίος δεν είναι αρεστός σε εμάς) εφάρμοσε ένα σχέδιο που προβλέπει παράταση του χρόνου εξόφλησης των δανείων για οικογένειες με 2 παιδιά. Γυναίκες 40 ετών που παντρεύονται μπορούν αν πάρουν δάνειο, το οποίο διαγράφεται με την απόκτηση τρίτου παιδιού. Το σχέδιο αυτό θα το εφαρμόσει πιλοτικά και η Γερμανία τώρα. Μπορεί ο Ορμπάν να είναι απάνθρωπος, σκληρός με τους μετανάστες, αλλά για την χώρα του είναι καλός. Εμείς αφήνουμε τους Έλληνες να πεθαίνουν, διώχνουμε τα παιδιά τους στο εξωτερικό και τους δέρνουμε για να δεχτούν τους λαθρομετανάστες. Με τα λάθη αυτά όμως δεν θα κυβερνήσετε πάνω από 2-3 χρόνια.

Στην Λέσβο βάλατε την ουρά στα σκέλια και τα ΜΑΤ έφυγαν τρέχοντας. Μόλις ο κόσμος ξεσηκώθηκε φύγατε. Ξεφτιλίστηκαν οι δυνάμεις ασφαλείας. Κατηγορείτε τον κ. Μουτζούρη (ενώ επρόκειτο για μια άτυχη στιγμή) και του ζητάτε να παραιτηθεί. Γιατί να παραιτηθεί; Εσείς που δεν κάνατε τίποτα από όσα υποσχεθήκατε γιατί δεν παραιτείστε; Η δική σας ανικανότητα θα οδηγήσει τον τόπο στον διχασμό. Έχω επιστολή κατοίκου της Λέσβου που λέει ότι πάνω από τα νησιά πετούν καθημερινά τουρκικά αεροσκάφη, οι λαθρομετανάστες μπαίνουν και λεηλατούν τις περιουσίες τους, κλέβουν τα ζώα τους και έρχονται τώρα τα ΜΑΤ και τους δέρνουν. Και αυτοί παραμένουν εκεί γιατί φυλάσσουν Θερμοπύλες. Η επίλυση του προβλήματα δεν γίνεται στέλνοντας τα ΜΑΤ να τους αποκαλούν τουρκόσπορους. Σήμερα οι αστυνομικοί λένε ότι θα κάνουν μήνυση στους λιμενικούς της Λέσβου, γιατί όταν έφευγαν οι λιμενικοί τους μούτζωναν. Καταλαβαίνετε τι κάνετε;

Πηγαίνετέ τους σε ακατοίκητα νησιά, σε πλοία που παραμένουν παροπλισμένα. Ξεχωρίστε τους μεταξύ τους και μακριά από τους Έλληνες. Απέλαση τώρα όλων. Διαφορετικά θα έχουμε μεγαλύτερα προβλήματα. Δεν ενστερνίζομαι τον κανιβαλισμό. Όμως η ανικανότητα του πολιτικού συστήματος να λύσει ένα πρόβλημα δεν θα λήξει με το τράβηγμα του αυτιού του κ. Μουτζούρη. Δημιουργούνται εκρήξεις στην περιοχή και σε όλη την Ελλάδα. Σήμερα ο πρωθυπουργός προς τιμήν του, γιατί θέλει θάρρος για κάτι τέτοιο, έκανε πίσω, γιατί κατάλαβε τι πάει να γίνει στη Λέσβο. Σήμερα οι τούρκοι που κάνετε μαζί τους τα ΜΟΕ ανακοίνωσαν navtex δυτικά της Λέσβου. Αυτό λέγετε μιλιταριστική πολιτική. Κι εμείς από εδώ στέλνουμε τα ΜΑΤ και δέρνουν τον κόσμο.

Στο πρωτοδικείο της Θεσσαλονίκης, ένας Πακιστανός δήλωσε ότι είναι άθεος και το δικαστήριο αποφάσισε ότι δικαιούται άσυλο. Βρήκαν καινούργια φάμπρικα, και να το δείτε εσείς της ΝΔ από εδώ και στο εξής, για να παίρνουν άσυλο.

Θέλει τόλμη και θάρρος και κουράγιο κύριοι για να αναγνωρίσετε ότι δεν είχατε σχέδιο. Ο Άδωνις έλεγε ότι έως τον Σεπτέμβριο θα μπουν μπουλντόζες στο Ελληνικό και τελικά οι μπουλντόζες μπήκαν στη Λέσβο.

Όσο για τους Αριστερούς, ξέρετε τι απαιτείται για την αυτοδιάθεση των λαών; Απαιτείται πατριωτισμός. Ο Τσε Γκεβάρα έλεγε «πατρίδα ή θάνατος». Εσείς τι εννοείται με τον όρο πατρίδα; Να δίνουμε επιδόματα τους ξένους και τα δικά μας παιδιά να φεύγουν στο εξωτερικό για να γίνουν εργάτες; Αυτό είναι η πατρίδα; Συμφωνώ ότι πρέπει να είμαστε ανεκτικοί και να βοηθάμε τους άλλους όσο μπορούμε αλλά πρώτα θα βοηθήσουμε την Ελλάδα και τους Έλληνες και μετά όλους τους άλλους.

ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ομόφωνα είχατε υπογράψει το πόρισμα του 1999 για το δημογραφικό. Θυμάστε τι έλεγε; Ότι η μείωση των γεννήσεων απειλεί σοβαρά την ανανέωση και την διαιώνιση της ελληνικής φυλής. Δικό σας είναι το πόρισμα. Και εμείς είμαστε υπέρ της διαιώνισης της ελληνικής φυλής και της ελληνικής γλώσσας.

FocusFM 103.6 Live

Ροη ειδησεων

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Τετάρτη, 01 Απριλίου 2020 20:29

Κορωνοϊός: Live οι ανακοινώσεις Τσιόδρα - Χαρδαλιά

ΕΛΛΑΔΑ
Τετάρτη, 01 Απριλίου 2020 18:02

Κάλεσμα Ζέρβα σε πολίτες να δώσουν αίμα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Τετάρτη, 01 Απριλίου 2020 16:21

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined