Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018 15:16

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης - ΠΕΔΚΜ με φόντο την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ - ΗΧΗΤΙΚΑ

Απάντηση στις βολές, που εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για επαναφορά της συζήτησης για την ιδιωτικοποίηση του νερού, έδωσαν σήμερα, τόσο ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ, όσο και ο πρόεδρος του Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο αποστολής που διοργάνωσε στο Παρίσι, ο ΦΟΔΣΑ-ΚΜ, σε συνεργασία με το Ελληνογαλλικό Επιμελητήριο και την Ελληνική Πρεσβεία στη Γαλλία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, με ανακοίνωσή του, διερωτάται για ποιον λόγο ο ΦΟΔΣΑ-ΚΜ διοργάνωσε το ταξίδι αυτό στο Παρίσι «και μέσα στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται και επίσκεψη στη γνωστή εταιρία εκμετάλλευσης υδάτων SUEZ; Ένα ταξίδι στο οποίο συμμετέχουν και 30 δήμαρχοι από δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας;».

Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζει πως η ΠΕΔ-ΚΜ έχει ταχθεί κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού και μάλιστα ετοίμαζε σχέδιο για τη διαχείρισή του. «Το ενδιαφέρον είναι πως ο Φαμπρίς Ροσινιόλ, διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, αφού εξέφρασε την επιθυμία του η εταιρία “να βοηθήσει” (:) στον εκσυγχρονισμό του δικτύου, τόνισε πως αυτό ενδέχεται να επηρεάσει την τιμή του νερού. Που σε απλά ελληνικά σημαίνει αύξηση της τιμής», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης:

«Την ώρα που η ΕΥΑΘ δέχεται επιθέσεις από παντού, με αφορμή κάποιες βλάβες οι οποίες σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα, εξαιτίας:

1. της παλαιότητας του δικτύου αλλά και
2. την μη τέλεση οποιουδήποτε έργου από το 2010,

κάποιοι προσπαθούν, παρά την εξαγγελία του πρωθυπουργού στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας, να επαναφέρουν στη συζήτηση την ιδιωτικοποίηση του νερού.

Αλήθεια για ποιον λόγο, ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας (ΦΟΔΣΑ-ΚΜ), διοργάνωσε ταξίδι στο Παρίσι και μέσα στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται και επίσκεψη στη γνωστή εταιρία εκμετάλλευσης υδάτων SUEZ; Ένα ταξίδι στο οποίο συμμετέχουν και 30 δήμαρχοι από δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας;

Στο πρόσφατο παρελθόν η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ), έχει ταχθεί κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού και μάλιστα ετοίμαζε σχέδιο για τη διαχείρισή του, τις μέρες αυτές οι εκπρόσωποί της -δηλαδή οι 30 δήμαρχοι- επισκέπτονται το Παρίσι. Και δεν πρόκειται για κάποιο ταξίδι αναψυχής, ούτε για να ενημερωθούν για το πως το νερό της γαλλικής πρωτεύουσας αποϊδιωτικοποιήθηκε και πέρασε στο δήμο. Αλλά είναι προσκεκλημένοι της εταιρίας SUEZ η οποία κατέχει το 5,5% των μετοχών της ΕΥΑΘ και σχεδιάζει να το αυξήσει σε 29.,7%!

Το ενδιαφέρον είναι πως ο Φαμπρίς Ροσινιόλ, διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, αφού εξέφρασε την επιθυμία του η εταιρία “να βοηθήσει” (:) στον εκσυγχρονισμό του δικτύου, τόνισε πως αυτό ενδέχεται να επηρεάσει την τιμή του νερού. Που σε απλά ελληνικά σημαίνει αύξηση της τιμής.

Όμως τη στιγμή που η αντιπροσωπεία του ΦΟΔΣΑ και της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, χαριεντίζεται με την εταιρία-κολοσσό, η οποία έχει βάλει στο μάτι το νερό της Θεσσαλονίκης, η διοίκηση της δημόσιας ΕΥΑΘ, έχει σχεδιάσει επενδυτικό πλάνο για έργα 170 εκατομμυρίων ευρώ, με βασική παραδοχή τη διατήρηση της τιμής στα σημερινά επίπεδα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, παραμένει σταθερά προσηλωμένος στην άποψη πως το νερό είναι δημόσιο αγαθό και πρέπει να παραμείνει στο δημόσιο έλεγχο. Και για το σκοπό αυτό θα αντιταχθεί σε οποιοδήποτε σχέδιο απεργάζεται το αντίθετο.

Όσο για τους δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας, θα πρέπει να πουν ξεκάθαρα εάν είναι υπέρ ή κατά του δημόσιου χαρακτήρα του νερού, αντί να κρύβονται πίσω από δηλώσεις και να χαριεντίζονται με τον ισχυρό άνδρα της SUEZ.

Για τον δε ΦΟΔΣΑ καλό θα ήταν να επικεντρωθεί στην ορθή διαχείριση των στερεών απορριμάτων στην περιοχή ευθύνης του, την εναρμόνιση του περιφερειακού σχεδιασμού με τον εθνικό σχεδιασμό απορριμάτων, την τοποθέτηση ξεχωριστών κάδων συλλογής, τη δημιουργία διακριτών ρευμάτων, την αύξηση ποσοστών ανακύκλωσης, επαναχρησιμοποίησης, κομποστοποίησης και την ελαχιστοποίηση της τελικής απόθεσης σε ΧΥΤΥ. Και ας μη λειτουργεί ως ντίλερ στην ιδιωτικοποίηση του νερού».

Κυρίζογλου: Ντίλερ ψεμάτων ο ΣΥΡΙΖΑ

Στο περιθώριο της αποστολής στο Παρίσι, ο πρόεδρος ΠΕΔ-ΚΜ και δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου δήλωσε σε δημοσιογράφους πως «η νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ της Α' Περιφέρειας Θεσσαλονίκης ως "κανονικός" ΣΥΡΙΖΑ και ως ντίλερ ψεμάτων , ο ΣΥΡΙΖΑ συνηθισμένος στις κωλοντούπες πρέπει να κοιταχτεί στον καθρέφτη όταν μιλάει για συνέπεια. Η ΠΕΔ είχε, έχει και θα εξακολουθήσει να έχει σταθερή θέση όσον αφορά το ζήτημα της ΕΥΑΘ, στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση και το θέμα της διοίκησης και της διαχείρισης του νερού στη Θεσσαλονίκη. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι διοργάνωσε και συμμετείχε ενεργά στο δημοψήφισμα που έγινε κατά της περαιτέρω ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ αλλά και πρόσφατα κατέθεσε προσφυγή στο συμβούλιο της Επικρατείας, προκειμένου να αποτρέψει αυτή την διαδικασία. Η ΠΕΔ και ο ΦΟΔΣΑ μεταβήκαμε στην Αυστρία, στην Γερμανία, σήμερα βρεθήκαμε στην Γαλλία σε ένα πρόγραμμα, το οποίο καταρτίστηκε από το ΦΟΔΣΑ, από το Ελληνικό γαλλικό και Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Παρίσι, προκειμένου να επισκεφθούμε εκείνες τις επιχειρήσεις που έχουν σχέση με τη διαχείριση των απορριμμάτων. Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ απορρίμματα είναι τα σκουπίδια, δεν έχουν σχέση τα σκουπίδια με το νερό. Η επίσκεψή μας δεν έχει καμία σχέση με το νερό».

Αναφερόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι είναι «παραχαράκτες της αλήθειας και ντροπή τους».

Δανιηλίδης: Πενία θεμάτων από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ

«Εμείς πάντως από την εποχή, που ήμουνα πρόεδρος στην ΠΕΔ μέχρι και σήμερα, που είναι πρόεδρος ο Λάζαρος, είχαμε, έχουμε και θα συνεχίζουμε να έχουμε σταθερή θέση ενάντια στο σύνολο της ιδιωτικοποίησης, από το 1 έως το 100%. Κάναμε το δημοψήφισμα, καταθέσαμε προσφυγές στο Συμβούλιο Επικρατείας και έχουμε δεκάδες αποφάσεις πρόσφατες δημοτικών μας συμβουλίων, που καταγγέλλουν την ιδιωτικοποίηση έστω και του 24%, απαιτώντας να έρθει το σύνολο, το 100% της ΕΥΑΘ στα χέρια της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα με τις ΔΕΥΑ.

"Ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει παντού εχθρούς, να δούμε που θα κρυφτούν οι κυριοι και οι κυριες του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονικης, οταν θα ιδιωτικοποιηθει και ξεπουληθει το 24% της ΕΥΑΘ. Κατάπτιστη η ανακοίνωση, που είναι γεμάτη από ψέματα και αναλήθειες", ανέφερε μεταξύ άλλων στην εκπομπή #Μεσημέριασε ο δήμαρχος Συκεων Νεάπολης, Σιμος Δανιηλιδης.

Aκούστε τα όσα δήλωσε ο κ. Δανιηλίδης

 

"Χρόνια ακολουθούμε αυτή την τακτική των επισκέψεων, ως φορείς και ως τοπική αυτοδιοίκηση. Απορώ με την ανακοίνωση", σχολίασε μεταξύ άλλων από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ Κεντρικής Μακεδονίας, Μιχαλης Γερανης.

 

 

 

Media

{YouTube}
{/YouTube}

FocusFM 103.6 Live

Ζωντανα τωρα

Απόστολος Αβδελάς
Ραδ. παραγωγός: Απόστολος Αβδελάς
Πρόγραμμα: Focus πέταλο
Ώρες: 21:00 - 23:00

Ροη ειδησεων

Λεβαδειακός - ΠΑΟΚ 1-2 (ΤΕΛΙΚΟ)

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018 21:35

Επίθεση στο Στρασβούργο: Δυο άτομα υπό κράτηση

ΚΟΣΜΟΣ
Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018 20:30

Ο Πάνος Καμμένος καταδίκασε την βόμβα στον ΣΚΑΪ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018 20:20

Καταδικάζει την επίθεση κατά ΣΚΑΙ ο Μπουτάρης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018 19:36

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined