Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2017 13:23

Αποφασίζουν για τις μειώσεις μισθών οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ

Μείωση της τάξεως του 4,47% στις μηνιαίες μικτές αποδοχές των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ περιλαμβάνει το προσχέδιο της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των εργαζομένων στον Οργανισμό, όπως το παρουσίασε κατά τη διάρκεια της σημερινής Γενικής Συνέλευσης, ο πρόεδρος του Συνδικάτου, Δημήτρης Τσερμενίδης.

Ο κ. Τσερμενίδης χαρακτήρισε τη συλλογική σύμβαση η οποία προτάθηκε από τη διοίκηση του Οργανισμού “πολύ καλή σε σχέση με το ενιαίο μισθολόγιο, το οποίο θα προέβλεπε μεγαλύτερες μειώσεις”.

Σύμφωνα με το πρόεδρο του Συνδικάτου, το προσχέδιο έχει συμφωνηθεί κατά 99% με τη διοίκηση και απομένουν μερικές ακόμα λεπτομέρειες, όπως η χρονική διάρκεια της σύμβασης, με τους εργαζόμενους να επιθυμούν αυτή να έχει τριετή διάρκεια και τη διοίκηση να επιμένει τουλάχιστον στη διετία, καθώς θα αλλάξει τόσο το όνομα του Οργανισμού όσο και η διοίκηση του.

O κ. Τσερμενίδης τόνισε ακόμα πως το συνδικάτο βρίσκεται σε συζητήσεις με την διοίκηση για το πότε θα ισχύσει η σύμβαση, τονίζοντας πως οι εργαζόμενοι επιθυμούν να ισχύσει από 1/1/18.

Ακόμα μένει να διευκρινιστούν ζητήματα που αφορούν τα επιδόματα Χριστουγέννων Πάσχα και αδείας τα όποια ως γνωστόν έχουν περικοπεί για τους εργαζόμενους στο δημόσιο.

Απαντώντας σε ερωτήσεις εργαζομένων, ο κ. Τσερμενίδης τόνισε ότι με βάση τα συμφωνηθέντα, δεν θα περικοπούν επιδόματα των εργαζομένων που καταβάλλονται σήμερα. Σε αντίθετη περίπτωση “θα ακολουθήσουν αγωγές”.

Η Γενική Συνέλευση βρίσκεται αυτή την ώρα σε εξέλιξη και μετά από μικρή διακοπή, θα συνεχιστεί στις 5 το απόγευμα, οπότε και οι εργαζόμενοι αναμένεται να λάβουν την τελική τους απόφαση επί της πρότασης της διοίκησης.

FocusFM 103.6 Live

Ζωντανα τωρα

Κώστας Μπαρμπαγιάννης
Ραδ. παραγωγός: Κώστας Μπαρμπαγιάννης
Πρόγραμμα: Focus comba
Ώρες: 19:00 - 21:00

Ροη ειδησεων

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined