Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2020 17:55

Μπαλτάκος στον FOCUS FM: "Ο Ολυμπιακός προσπάθησε για να γίνει η εκδίκαση τον Αύγουστο" - HXHTIKO

Για τα επόμενα βήματα μέχρι την εκδίκαση στο CAS και για την προσπάθεια του Ολυμπιακού να γίνει η εκδίκαση τον Αύγουστο μίλησε στον FOCUS FM 103,6 ο Τάκης Μπαλτάκος.

Ο έμπειρος νομικός που αποτελεί μέλος του νομικού τμήματος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρθηκε και στην απαλλαγή της "ασπρόμαυρης" ΠΑΕ από το Διαιτητικό Δικαστήριο σε μια ακόμα νομική ήττα του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά όσα είπε ο Τάκης Μπαλτάκος στον FOCUS FM 103,6:

Για το αν η εκδίκαση στο CAS θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης: «Ακόμα δεν το ξέρει κανείς αυτό, δεν έχει γίνει κουβέντα πάνω σε αυτό το θέμα. Και αυτό γιατί μόλις χθες έγινε γνωστή η οριστική ημερομηνία της εκδίκασης. Δεν θα είναι 2-3 άτομα στην διαδικασία, αφού μόνο τέσσερις είναι διάδικοι στην υπόθεση (ΠΑΟΚ, Ξάνθη, ΕΠΟ, Ολυμπιακός) και είναι και οι μάρτυρες, οι δικηγοροί. Δεν ξέρω πως θα γίνει, αλλά δεν μπορώ να πω κάτι και δεν έχω ενημέρωση».

Για το γιατί ο Ολυμπιακός ζήτησε να γίνει η εκδίκαση τον Αύγουστο: «Δεν το έχω μάθει αυτό. Δεν ξέρω γιατί μπορεί να ζήτησε κάτι τέτοιο από το CAS. Αυτό που είπε ο Ολυμπιακός είναι ότι θα πρέπει να υπάρχει ένας δεύτερος γύρος δικογράφων για να μπορέσει να απαντήσει σε αυτά που ο ΠΑΟΚ θα καταθέσει την Δευτέρα. Εμείς ακόμα δεν έχουμε καταθέσει, ούτε ο Ολυμπιακός φυσικά. Αυτό θα γίνει την Δευτέρα για όλους τους διαδίκους. Αυτό που προσπάθησε ο Ολυμπιακός ήταν να πάρει και άλλη προθεσμία για δεύτερο γύρο δικογράφων, το όποιο θα είχε ως συνέπεια να μην προλάβουμε την ημερομηνία της 6ης Ιουλίου για την εκδίκαση, αν γινόταν δεκτή από το CAS».

Για το αν υπάρχει και Έλληνας νομικός στην διαδικασία: «Να πούμε ότι η Ξάνθη έχει Έλληνα δικηγόρο, τώρα όπως αντιλαμβάνεστε στο CAS τον πρώτο λόγο τον έχουν αυτοί που γνωρίζουν καλύτερα την διαδικασία στο Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο. Ο Ολυμπιακός έχει έναν δικηγόρο από την Βαρκελώνη, ο ΠΑΟΚ έχει έναν Ελβετό, αυτοί έχουν τον πρώτο λόγο. Να ρωτήσετε την ΕΠΟ γιατί δεν όρισε έναν δικό της δικηγόρο. Διατηρεί από την πλευρά της μια ουδετερότητα κάτι φυσιολογικό, αλλά δεν θα ήθελα να μιλάω για την ΕΠΟ».

Για την Επιτροπή Δεοντολογίας και την ακροαματική διαδικασία της επόμενης Τετάρτης: «Σε αυτό το θέμα κατ’αρχήν ο ΠΑΟΚ δεν έχει θέση. Έχει καταθέσει κάποια έγγραφα συμπληρωματικά στα όσα είπε η κ. Σπανού στην εισήγηση της. Δεν νομίζω ότι θα κάνει παρέμβαση και κανονικά καμία ομάδα να κάνει. Βέβαια και ο Ολυμπιακός δεν δικαιούνταν να κάνει παρέμβαση για τον ΠΑΟΚ στην υπόθεση της φερόμενης πολυϊδιοκτησίας, αλλά την έκανε. Τι θα κάνει ο ΠΑΟΚ την άλλη Τετάρτη, δεν το γνωρίζω. Πρέπει να ρωτήσετε τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ για αυτό, για το αν ακολουθήσουν μια γραμμή ή όχι.

Ο νόμος μιλάει για υποβιβασμό, όχι για αφαίρεση βαθμών. Η ποινή για τέτοια κατηγορία είναι ή υποβιβασμός ή αθωώνεσαι. Όλα όσα λέγονται για αφαίρεση βαθμών δεν ισχύουν».

Για την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου: «Ο ΠΑΟΚ αθώωθηκε ή μάλλον απαλλάχθηκε από τα όσα κατήγγειλε ο Ολυμπιακός αρχικά στην Λίγκα και στην συνέχεια στην ΕΠΟ, επειδή ο ΠΑΟΚ προσέφυγε στα πολιτικά δικαστήρια. Αυτή η υπόθεση για τον Ολυμπιακό χάθηκε. Για αυτό το θέμα θα πρέπει να πούμε συγχαρητήρια στον κ. Μαυρομάτη, τον νομικό σύμβουλο του ΠΑΟΚ. Ήταν αυτός που παρέστη στην υπόθεση και επειδή καταλαβαίνω ότι υπάρχει μια πίεση στους δικηγόρους του ΠΑΟΚ, πρέπει να τα λέμε και τα καλά. Είναι μια σημαντική επιτυχία για τον ΠΑΟΚ αυτή, γιατί αν έχανε εκεί δεν θα μπορούσε να κάνει μεταγραφές, θα υπήρχε απαγόρευση μεταγραφών».

Media

{YouTube}
{/YouTube}

FocusFM 103.6 Live

Ροη ειδησεων

Ξεκάθαρος ο Όλαφ Ρέμπε : "Δεν πωλείται ο Γιαννούλης"!

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020 13:01

Ιανός: Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

ΕΛΛΑΔΑ
Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020 12:35

Συντάξεις Οκτωβρίου- Οι ημερομηνίες πληρωμής

ΕΛΛΑΔΑ
Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020 12:28

Σάμος : Συνελήφθη 42χρονος Σύρος για τη φωτιά στο ΚΥΤ

ΕΛΛΑΔΑ
Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020 12:22

Βροχή τα πρόστιμα για μη χρήση μάσκας- 40 στη θεσσαλονίκη

ΕΛΛΑΔΑ
Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020 12:08

Δύο συγκεντρώσεις σήμερα στη Θεσσαλονίκη

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020 08:19

Ιανός: Στο «μάτι» του κυκλώνα Ζάκυνθος, Κεφαλονιά, Ιθάκη.

ΕΛΛΑΔΑ
Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020 07:41

Νέο κρούσμα κορονοϊού στον Ολυμπιακό!

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020 01:05

Τέλος ο Ένινγκ - Πάει για Έλληνα προπονητή ο Άρης!

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020 00:59

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined