Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017 09:20

FORD: Ενσωματωμένο Wi Fi Modem μέσα στο αυτοκίνητο

Το ‘Ακόμα να φτάσουμε;’ μπορεί να γίνει ‘Φτάσαμε κιόλας;’ καθώς οι ταλαίπωροι γονείς σύντομα θα μπορούν να διασφαλίζουν την ψυχαγωγία των παιδιών τους, με σύνδεση στο διαδίκτυο ώστε να κατεβάζουν ταινίες, παιχνίδια και μουσική εν κινήσει.

Η Ford συνεργάστηκε με τη Vodafone για να φέρει τη συνδεσιμότητα 4G LTE σε οχήματα στην Ευρώπη μέσω του νέου ενσωματωμένου modem FordPass Connect και της δυνατότητας του Wi Fi hotspot. Διαθέτοντας εξωτερική κεραία, το Wi-Fi επιτρέπει τη σύνδεση μέχρι 10 συσκευών ταυτόχρονα στο δίκτυο, για να μπορούν οι επιβάτες να σερφάρουν στο internet με βελτιωμένη συνδεσιμότητα.

Μαζί με το FordPass Connect, η εφαρμογή FordPass θα επιτρέψει στους οδηγούς να κλειδώνουν / ξεκλειδώνουν απομακρυσμένα τις πόρτες του αυτοκινήτου τους σχεδόν από οπουδήποτε στον κόσμο και να ελέγχουν πληροφορίες όπως στάθμη καυσίμου και λαδιού, πίεση ελαστικών, ζωή μπαταρίας, χιλιομετρητής, ενεργοποίηση συναγερμού και θέση οχήματος στο χάρτη. Το στοιχείο Live Traffic θα προσφέρει στους οδηγούς ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο και θα υπολογίζει νέα διαδρομή για την αποφυγή της κυκλοφοριακής συμφόρησης.

«Το μέλλον της μετακίνησης συνδέεται άρρηκτα με τη συνδεσιμότητα, ανάμεσα σε εσάς και το όχημα, ανάμεσα στο smartphone σας και το όχημα και ανάμεσα στο όχημα και το περιβάλλον» δήλωσε ο Don Butler, executive director, Ford Connected Vehicle & Services. «Με το FordPass Connect, η πλατφόρμα SYNC σηματοδοτεί τη μετάβαση σε υπολογιστικό νέφος. Το FordPass Connect με Wi-Fi της Vodafone επιτρέπει στα παιδιά να παρακολουθούν ταινίες, να ακούνε μουσική ή να κάνουν ακόμα και τις εργασίες τους στο ταξίδι, ενώ οι επαγγελματίες θα μπορούν να έχουν εύκολα πρόσβαση στις εταιρίες τους από οπουδήποτε».

Σε όλη την Ευρώπη, η συνδεσιμότητα είναι πιο σημαντική από ποτέ. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το 33% των παιδιών κάτω των πέντε ετών έχουν το δικό τους tablet. Από το 2014 έως το 2015, ο αριθμός των Ευρωπαίων που πληρώνουν για διαδικτυακή τηλεόραση και ταινίες αυξήθηκε κατά 400%***, ενώ η αναπαραγωγή μουσικής μέσω διαδικτύου αναμένεται να ξεπεράσει το κατέβασμα μουσικών αρχείων μέχρι του χρόνου.
Η Ford έκανε την ανακοίνωση στο Παγκόσμιο Συνέδριο Κινητής Τηλεφωνίας, το μεγαλύτερο του είδους σε διεθνές επίπεδο.

«Η Vodafone και η Ford συνεργάζονται πάνω από μία δεκαετία. Τώρα προσπαθούμε να ικανοποιήσουμε τις προσδοκίες οδηγών και επιβατών να μένουν συνδεδεμένοι με τον υπόλοιπο ψηφιακό κόσμο ενώ βρίσκονται στα οχήματά τους,» δήλωσε ο Ivo Rook, director, Internet of Things, Vodafone. «Η γκάμα υπηρεσιών που μία αξιόπιστη, ασφαλής σύνδεση μπορεί να φέρει στον καταναλωτή αυξάνεται καθημερινά περιλαμβάνοντας από πληροφορίες για την κατάσταση του αυτοκινήτου και προειδοποιήσεις για τις συνθήκες της κυκλοφορίας μέχρι την αναπαραγωγή ταινιών μέσω του διαδικτύου. Η Ford και η Vodafone δημιουργούν περισσότερες ευκαιρίες για τους πελάτες ώστε να ζουν μία πιο έξυπνη και συνδεδεμένη ζωή».

Η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει την παγκόσμια κάρτα SIM της Vodafone και την πλατφόρμα Internet of Things για να προσφέρει αναβαθμισμένη ασφάλεια, προστασία, διαγνωστικές και υπηρεσίες infotainment για οχήματα Ford σε όλη την Ευρώπη σύμφωνα με τους αυστηρούς νέους Ευρωπαϊκούς κανονισμούς.
Από το 2012, τα οχήματα Ford προσφέρουν Emergency Assistance μέσω του συστήματος SYNC. Σε περίπτωση ατυχήματος όπου ο αερόσακος έχει ενεργοποιηθεί ή έχει συμβεί διακοπή παροχής καυσίμου, αυτή η τεχνολογία χρησιμοποιεί ένα συνδεδεμένο μέσω Bluetooth κινητό τηλέφωνο για να μπορούν οι επιβάτες να καλούν απευθείας τις Υπηρεσίες Έκτακτης Ανάγκης στη σωστή γλώσσα για την περιοχή, ενημερώνοντας για τη θέση του οχήματος.

Η Ford θα συνεχίσει τώρα αυτή τη δυνατότητα αξιοποιώντας το ενσωματωμένο modem για τη λειτουργία της υπηρεσίας eCall, που καλεί αυτόματα τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης μετά από ένα ατύχημα, επικοινωνώντας τη θέση του οχήματος και επιτρέποντας στους συμβούλους της υπηρεσίας να συμπεράνουν κατά πόσον ο οδηγός έχει τις αισθήσεις του*. Η Ford θα εξακολουθήσει να προσφέρει Emergency Assistance για οχήματα μη εφοδιασμένα με FordPass Connect.

 

www.newx.gr

 

FocusFM 103.6 Live

Ζωντανα τωρα

Κώστας Βαραγιάννης
Ραδ. παραγωγός: Κώστας Βαραγιάννης
Πρόγραμμα: Focus o CLOCK
Ώρες: 07:00 - 08:30

Ροη ειδησεων

Τζακ ποτ στο Τζόκερ

ΕΛΛΑΔΑ
Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2018 22:47

Europa League: Με… προπόνηση στα πλέι οφ ο Ολυμπιακός

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2018 22:28

Άλλοι δύο νεκροί από τον Ιό του Δυτικού Νείλου

ΕΛΛΑΔΑ
Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2018 18:14

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined