Διάσπαρτες Καταιγίδες

20°C

Θεσσαλονίκη

Διάσπαρτες Καταιγίδες

Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017 05:08

Πεντάστερο το νέο Toyota C-HR στις δοκιμές του Euro NCAP

Το νέο Toyota C-HR εξασφάλισε κορυφαία βαθμολογία 5 αστέρων στις δοκιμές ασφαλείας του ανεξάρτητου οργανισμού Euro NCAP. Εκτός του ότι προσφέρει εξαιρετική προστασία στους επιβάτες σε περίπτωση ατυχήματος, το συγκεκριμένο μοντέλο πέτυχε πολύ καλά αποτελέσματα και στον τομέα της ενεργητικής ασφάλειας. Το C-HR συγκέντρωσε εξαιρετική βαθμολογία 95% στη συνολική προστασία ενηλίκων επιβατών, 77% στην ασφάλεια παιδιών, 76% στην προστασία των πεζών και 78% στα συστήματα υποστήριξης της ασφάλειας.

Στην επίσημη αναφορά του, το Euro NCAP επιδοκιμάζει το νέο C-HR για τα καλά αποτελέσματα στη δοκιμή έκκεντρης μετωπικής σύγκρουσης και για τη συγκέντρωση κορυφαίας βαθμολογίας τόσο σε πλευρική σύγκρουση με μπαριέρα όσο και στην πιο αυστηρή, πλευρική σύγκρουση με κολώνα.

Τα αποτελέσματα των δοκιμών σύγκρουσης του Toyota C-HR αντανακλούν την ανθεκτικότητα της πλατφόρμας του, η οποία βασίζεται στη νέα, παγκόσμια αρχιτεκτονική της Toyota, αλλά και του αμαξώματος, το οποίο διαθέτει ενισχύσεις σε στρατηγικά σημεία και χρησιμοποιεί χάλυβα υψηλής αντοχής για την απορρόφηση και διοχέτευση των δυνάμεων κατά τη σύγκρουση μακριά από την καμπίνα επιβατών.

Το σύστημα Toyota Safety Sense είναι στοιχείο βασικού εξοπλισμού σε όλη την γκάμα C-HR στα πλαίσια της δέσμευσης που έχει αναλάβει η Toyota για την εξάπλωση των προηγμένων συστημάτων ασφαλείας. Το συγκεκριμένο πακέτο ασφαλείας περιλαμβάνει Pre-Collision System (PCS) με Αναγνώριση Πεζού (Pedestrian Recognition), Adaptive Cruise Control (ACC), Σύστημα Διατήρησης της Λωρίδας (LDA) με έλεγχο του τιμονιού, Αυτόματη Μεγάλη Σκάλα Φώτων (Automatic High Beam - AHB) και Σύστημα Αναγνώρισης Σημάτων - Road Sign Assist[1] (RSA).

Το σύστημα Pre-Collision του C-HR συγκέντρωσε κορυφαία βαθμολογία σε δοκιμές σε χαμηλές ταχύτητες πόλης, καταφέρνοντας να αποφύγει τη σύγκρουση σε όλες τις περιπτώσεις. Επίσης, καλά αποτελέσματα έφερε το σύστημα Toyota Safety Sense σε ταχύτητες αυτοκινητοδρόμου. Στην προσέγγιση πιο αργά κινούμενου αυτοκινήτου η σύγκρουση αποφεύχθηκε σε όλες τις ταχύτητες. Στην προσέγγιση σταματημένου ή επιβραδυνόμενου αυτοκινήτου, η σύγκρουση αποφεύχθηκε στις περισσότερες περιπτώσεις και μετριάστηκε στις υπόλοιπες.

Η λειτουργία Αναγνώρισης Πεζού (Pedestrian Recognition) του συστήματος απέφερε επίσης καλά αποτελέσματα καθώς αποφεύχθηκε σε όλες τις χαμηλές ταχύτητες η σύγκρουση με ομοίωμα πεζού ενώ σε υψηλές ταχύτητες το ομοίωμα είτε αποφεύχθηκε είτε η σύγκρουση με αυτό μετριάστηκε.

«Τα πολύ καλά αποτελέσματα στις δοκιμές ασφαλείας, ιδιαίτερα στον τομέα της ενεργητικής ασφάλειας, δείχνουν ότι το Toyota C-HR έχει πολλά περισσότερα να προσφέρει πέρα από εντυπωσιακό στιλ. Ο στόχος μας ήταν να κάνουμε το C-HR απολαυστικό από δυναμικής άποψης και ασφαλές στην οδήγηση», λέει ο Karl Schlicht, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Πωλήσεων (EVP for Sales) της Toyota Motor Europe. «Η ασφάλεια είναι και θα παραμείνει ένας ιδιαίτερα σημαντικός παράγοντας στην ανάπτυξη των προϊόντων μας.
Το σύστημα Toyota Safety Sense αποτελεί ένα μεγάλο βήμα προς ασφαλέστερα αυτοκίνητα και τώρα διατίθεται ήδη εδώ και αρκετά χρόνια σε όλη μας την γκάμα ως στοιχείο βασικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένου φυσικά και του νέου Toyota Yaris για το 2017», καταλήγει ο Karl.

 

www.newx.gr

FocusFM 103.6 Live

Ζωντανα τωρα

Δεν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα αυτήν την στιγμή.

Ροη ειδησεων

Πριν λίγο - Ι.Χ. ανετράπη στην κατηφόρα της Καρδίας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Κυριακή, 17 Ιουνίου 2018 22:19

Πρωταθλητής ο Παναθηναϊκός

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Κυριακή, 17 Ιουνίου 2018 21:24

Μουντιάλ 2018: «Βόμβα» το Μεξικό, 1-0, τη Γερμανία

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Κυριακή, 17 Ιουνίου 2018 20:45

Δύο αγωνιστικές και πρόστιμο στον Ολυμπιακό

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Κυριακή, 17 Ιουνίου 2018 19:23

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined