Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2017 20:25

Suzuki Swift: Έρχεται ανανεωμένο!

Ενσαρκώνει την εξέλιξη του Swift DNA με σκοπό να εμπνεύσει τον οδηγό του μέσω της επιτυχίας, της συνεχούς βελτίωσης και της καινοτομίας, υιοθετώντας παράλληλα ένα εντελώς νέο στιλ, εστιασμένο στην απόδοση, διαθέτοντας ένα εξαιρετικά ελαφρύ αμάξωμα και εισάγοντας προηγμένες τεχνολογίες ασφάλειας.

Το αποτέλεσμα συνθέτουν ένας ευρωπαϊκού στιλ εξωτερικός σχεδιασμός, συνοδευόμενος από σπορτίφ και πρακτικό εσωτερικό, σβελτάδα και ακρίβεια στην οδήγηση και απόλυτη ασφάλεια.

«Βάλαμε ως στόχο μας να φτιάξουμε ένα αυτοκίνητο που θα κάνει τον κόσμο να φωνάζει WOW! την πρώτη στιγμή που θα το δει, τη στιγμή που θα καθίσει πίσω από τιμόνι και τη στιγμή που θα πατήσει το γκάζι», αναφέρει χαρακτηριστικά o επικεφαλής μηχανικός Masao Kobori.

Πρωτοποριακός σχεδιασμός

Με το Swift να έχει αισίως περισσότερους από 5,3 εκατομμύρια οπαδούς, οι σχεδιαστές, κάτω από τη θεματική της «τολμηρής εξέλιξης του γνήσιου Swift DNA», πραγματοποίησαν μια μεταμόρφωση με στόχο να προκαλέσει τις αισθήσεις, μένοντας όμως πιστοί στον πραγματικό χαρακτήρα του. Το αποτέλεσμα είναι ένα ολοκαίνουριο αυτοκίνητο, που κάνει ιδιαίτερα έντονα αισθητή την παρουσία του.

Συναρπαστική οδηγική εμπειρία

Το νέο Swift προσφέρει μια συναρπαστική εμπειρία οδήγησης, με το αμάξωμα να ζυγίζει μόλις 840 κιλά. Η συνολική αίσθηση στο δρόμο φέρνει χαμόγελα ικανοποίησης σε δρόμους με στροφές, καθώς και σταθερότητα και ασφάλεια στην ευθεία. Οι ζωντανοί κινητήρες που το εξοπλίζουν εξασφαλίζουν αποδοτικότητα, αλλά και άριστη οικονομία καυσίμου.

Προηγμένη ασφάλεια

Το νέο Swift χρησιμοποιεί για πρώτη φορά ένα προηγμένο σύστημα εμπρόσθιας ανίχνευσης, το οποίο συνδυάζει μια κάμερα και έναν αισθητήρα laser, που καθιστούν δυνατή την εφαρμογή λειτουργιών ασφάλειας όπως η υποβοήθηση πέδησης, το σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας και εκτροπής αυτοκινήτου, και η αυτόματη λειτουργία μεγάλης σκάλας φώτων. Χρησιμοποιεί επίσης ένα χιλιοστομετρικό ραντάρ για τη λειτουργία του συστήματος Adaptive Cruise Control.

Το νέο μοντέλο της Suzuki χρησιμοποιεί πολλά καινοτομικά χαρακτηριστικά σε σχέση με τον προκάτοχό του. Ορισμένα από αυτά είναι:

• 120 κιλά μικρότερο βάρος αμαξώματος

• 5% πιο οικονομικό κινητήρα DUALJET

• 3% πιο ήσυχο

• 8% πιο αεροδυναμικό

• 0,4 μέτρα μικρότερος κύκλος στροφήςSWIFT styling rear quarter sunset

• 23 χιλιοστά περισσότερος κάθετος και οριζόντιος χώρος για τα κεφάλια των επιβατών στο πίσω κάθισμα

• 20 χιλιοστά μεγαλύτερη απόσταση ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα

• 25% και πλέον μεγαλύτερος χώρος αποσκευών

Εξωτερικός σχεδιασμός

Τα στοιχεία που υπενθυμίζουν την κληρονομιά Swift στο σχεδιασμό του νέου μοντέλου, περιλαμβάνουν τους δυνατούς «ώμους», τις μαύρες εμπρός κολώνες οροφής και τα κάθετα τοποθετημένα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω. Για ακόμα περισσότερο συναίσθημα και αίσθηση στιβαρού πατήματος στην άσφαλτο, το αμάξωμα είναι πιο κοντό, πιο χαμηλό και πιο φαρδύ, ενώ μια επιβλητική και επιθετικού σχεδιασμού εμπρός γρίλια, η προέκτασή της στον προφυλακτήρα, και τα τονισμένα φτερά, εκφράζουν δυναμισμό.

Η απεικόνιση της ύπαρξης χαμηλού κέντρου βάρους επιτυγχάνεται επίσης από τις μαυρισμένες κολώνες της οροφής που δίνουν την αίσθηση ότι αυτή αιωρείται. Οι χειρολαβές των πίσω θυρών είναι ενσωματωμένες στις κολώνες, δίνοντας έτσι ταυτόχρονα στιλ και σπορ χαρακτήρα, ενώ μια ακόμα high-tech πινελιά αποδίδεται από τα χαρακτηριστικά LED φωτιστικά στοιχεία που χρησιμοποιούνται εμπρός και πίσω.

Επιπλέον εξωτερικά χαρακτηριστικά:

• Φωτιστικά σώματα τύπου LED εμπρός που «αγκαλιάζονται» από μοναδικού σχεδιασμού βάσεις και συνοδεύονται από φώτα θέσης τεχνολογίας LED που ενισχύουν επιπλέον την εικόνα τεχνολογικής εξέλιξης του μοντέλου

• Πίσω φώτα που χρησιμοποιούν φωτιστικές ράβδους και εσωτερικούς φακούς, καθώς και LED λάμπες πέδησης

• Εμπρός προβολείς με τεχνολογία καθοδήγησης από και προς το αυτοκίνητο

• Επτά χρώματα αμαξώματος, ανάμεσα στα οποία το ζωντανό και βαθύ “Burning Red Pearl Metallic” και το “Speedy Blue Metallic”, που συνοδεύονται από τέσσερεις πιθανούς συνδυασμούς διχρωμίας του αμαξώματος

• Δίχρωμες ή μονόχρωμες ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών ή σιδερένιες ζάντες 15 ιντσών με τάσια τροχών

Εσωτερικός σχεδιασμός

Ο πολλαπλών πληροφοριών πίνακας οργάνων διαθέτει σπορ σχεδίαση με αίσθηση ρολογιού χρονογράφου. Οι στιβαρές, σπορτίφ και ραφινάτες λευκές λεπτομέρειες με το σατινέ χρώμιο στο ταμπλό , σε συνδυασμό με το μαύρο χρώμα του πίνακα οργάνων δημιουργούν μια έντονη αντίθεση στο εσωτερικό. Ο πίνακας οργάνων διαθέτει είτε μια έγχρωμη ή LCD στο κέντρο, με το μετρητή θερμοκρασίας νερού μέσα σε ένα από τα δύο κύρια όργανα και το μετρητή βενζίνης στο εσωτερικό του δεύτερου, είτε μια ψηφιακή οθόνη πολλαπλών πληροφοριών.

Επιπλέον χαρακτηριστικά του εσωτερικού:

• Κεντρική κονσόλα με κλίση πέντε μοιρών προς τον οδηγό

• Τιμόνι σχήματος D

• Εμπρός καθίσματα με βελτιστοποιημένο σχήμα και άνεση, καθώς και υπερυψωμένα πλαϊνά στηρίγματα

• Οθόνη πολλαπλών ενδείξεων 4,2’’, τεχνολογίας TFTLCD που ενημερώνει για τη συμπεριφορά και τη λειτουργία του οχήματος

• Ηχοσύστημα πολλαπλών λειτουργιών, συμβατό με Bluetooth® Smartphone Linkage με οθόνη αφής 7 ιντσών, και θύρα USB και SDcard συμβατή με MP3/WMA/ACCSWIFT interior with background

• Αυτόματος κλιματισμός με πίνακα ελέγχου με οθόνη LED

Νέας γενιάς πλατφόρμα ‘HEARTECT’

Το νέο Swift πατάει σε μιας νέας γενιάς πλατφόρμα “HEARTECT” που προσφέρει βελτιωμένη απόδοση, καθώς είναι ελαφριά και εξαιρετικά άκαμπτη. Η ολική αναδιάρθρωση της δομής του πατώματος και της διαμόρφωσης των τμημάτων αυτού, είχε ως αποτέλεσμα την υιοθέτηση ενός πλαισίου υψηλής ακαμψίας που βελτιώνει την ασφάλεια κατά τη σύγκρουση και έχει μια συνεχή, ομαλή και καμπυλωτή μορφή που βοηθά στην απορρόφηση της ενέργειας. Αυτό οδήγησε στη μείωση των απαραίτητων ενισχύσεων, γεγονός που κάνει το αμάξωμα να ζυγίζει μόλις 840 κιλά, ή αν προτιμάτε 120 κιλά λιγότερα από το αμάξωμα του υπάρχοντος Swift, κάτι που συμβάλλει εξαιρετικά στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και επιφέρει δραστική βελτίωση στις βασικότερες των λειτουργιών του οχήματος, στην κύλιση, τις στροφές ή το φρενάρισμα. Επίσης, η συνολική βελτιστοποίηση , του πατώματος και των μερών που προσαρτώνται σε αυτό (αντί για τη μερική εστίαση σε κάθε ένα από αυτά ξεχωριστά), έχει μειώσει το θόρυβο και τις δονήσεις και έχει ευνοήσει την άνεση.

Νέα ανάρτηση για εξαιρετική σταθερότητα και άνεση

Μια νέου σχεδιασμού, ελαφριά και υψηλής ακαμψίας ανάρτηση διατηρεί τη χαρακτηριστική για Swift αμεσότητα στο στρίψιμο, ενώ παράλληλα προσφέρει ευέλικτη και άνετη οδηγική εμπειρία. Οι αναθεωρημένες βάσεις της ανάρτησης βελτιώνουν την οδηγική απόλαυση και μειώνουν την κατανάλωση καυσίμου. Συγκριτικά με το υπάρχον Swift, το κράτημα και η απόκριση στην είσοδο της στροφής, καθώς και η ομαλότητα με την οποία πραγματοποιείται το έντονο στρίψιμο του τιμονιού, έχουν επίσης βελτιωθεί.

Υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας άμεσου ψεκασμού 1.0 BOOSTERJET

Ο βενζινοκινητήρας 1.0 BOOSTERJET προσφέρει εξαιρετική οικονομία καυσίμου και υψηλή δύναμη. Η μικρή του χωρητικότητα και η τεχνολογία άμεσου ψεκασμού περιορίζουν την κατανάλωση καυσίμου, την ώρα που ο υπερτροφοδότης παράγει ροπή ισοδύναμη με έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα 1.700-1.800 κυβικών εκατοστών, από μόλις ένα λίτρο χωρητικότητας.

Παράλληλα, ενώ προσφέρει υψηλή απόδοση, έχει εξαιρετική συμπεριφορά στις μετρήσεις NVH (θόρυβος, δονήσεις και τραχύτητα), χάρη στις επιτυχημένες προσπάθειες να αυξηθεί σημαντικά η ακαμψία συνολικά, και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την ελαχιστοποίηση του θορύβου και των δονήσεων που συνήθως προέρχονται από τη λειτουργία ενός 3κύλινδρου κινητήρα. Ο κινητήρας αποδίδει εξαιρετικά κάτω από όλες τις συνθήκες, από τις αστικές μετακινήσεις έως τη σπορ οδήγηση.

Κινητήρας 1.2 DUALJET

Το νέο Swift διατίθεται επίσης με τον βενζινοκινητήρα 1.2 DUALJET, αναζωογονημένο με συμπαγείς κυλίνδρους για υψηλότερη αναλογία συμπίεσης και εφοδιασμένο με διαχείριση καυσαερίων με περιοριστικό σύστημα προανάφλεξης και πολλαπλό ψεκασμό, που συνδυάζεται με άλλα χαρακτηριστικά για να πετύχει βελτίωση, κατά μέσο όρο 5%, στην κατανάλωση καυσίμου, συγκριτικά με τον 1.2 DUALJET που χρησιμοποιείται στο υπάρχον Swift.

5τάχυτο χειροκίνητο, CVT και 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο

Ένα 5τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων προσφέρει ιδανική κλιμάκωση για κάθε κινητήριο σύνολο, προκειμένου να επιτευχθεί η βέλτιστη αναλογία χαμηλής κατανάλωσης και απόδοσης. Η έκδοση που χρησιμοποιείται μαζί με τον κινητήρα του 1 λίτρου, διαθέτει ελαφρώς πιο σφιχτή αίσθηση, για ακόμα πιο σπορ εμπειρία οδήγησης. Επίσης διαθέσιμα είναι, ένα εξαιρετικά ομαλής λειτουργίας κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης CVT, και ένα 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο με μακρύτερη κλιμάκωση.

Ελαφρύ και συμπαγές ήπιο υβριδικό σύστημα SHVS

Το SHVS (SmartHybridVehicle της Suzuki) είναι ένα ιδανικό για συμπαγή αυτοκίνητα υβριδικό σύστημα. Χρησιμοποιεί μια ενσωματωμένη ηλεκτρογεννήτρια (ISG), που λειτουργεί τόσο ως δυναμό, όσο και ως ηλεκτροκινητήρας, και μια μπαταρία ιόντων λιθίου 12 Volt υψηλής ενεργειακής απόδοσης. Βοηθά τον κινητήρα σε περιπτώσεις που συνήθως απαιτείται υψηλή κατανάλωση καυσίμου, όπως για παράδειγμα η εκκίνηση από στάση ή η επιτάχυνση, οπότε το SHVS πετυχαίνει τη μείωση της κατανάλωσης παρέχοντας υποβοήθηση μέσω της ηλεκτρικής ενέργειας που έχει παραχθεί μέσω της πέδησης και έχει αποθηκευτεί στη μπαταρία. Επειδή το σύστημα ISG χρησιμοποιεί ιμάντα, αντί για την παραδοσιακή μίζα, για την επανεκκίνηση του κινητήρα μετά από ένα αυτόματο σταμάτημα, προσφέρει πιο ήσυχη και ομαλή επανεκκίνηση. Το SHVS είναι διαθέσιμο τόσο με τον 1.0 BOOSTERJET όσο και με τον 1.2 DUALJET κινητήρα.

Επιπλέον, η ελαφριά και υψηλού χρόνου ζωής μπαταρία ιόντων λιθίου, έχει εξαιρετική αποδοτικότητα επαναφόρτισης, που επιτρέπει τη συχνότερη υποβοήθηση του κινητήρα. Η μπαταρία επίσης παρέχει ενέργεια στα ηλεκτρικά συστήματα του αυτοκινήτου, όπως τα ηλεκτρικά συστήματα του κινητήρα, τα όργανα και το ηχοσύστημα.

Προηγμένη ασφάλεια: Dual Sensor Brake Support (DSBS)SWIFT interior meter cluster

Το εξελιγμένο σύστημα εμπρόσθιας ανίχνευσης υποστηρίζει μια σειρά από τεχνολογίες ασφάλειας, με βασικότερη από αυτές το σύστημα αποφυγής πρόσκρουσης Dual Sensor Brake Support (DSBS). Εάν το σύστημα εντοπίσει πιθανότητα σύγκρουσης με αντικείμενο που βρίσκεται εμπρός, ενεργοποιεί μια ηχητική και μια οπτική ειδοποίηση. Σε περίπτωση που εντοπίσει σημαντικό κίνδυνο και ο οδηγός πραγματοποιήσει φρενάρισμα πανικού, το σύστημα ενεργοποιεί την υποβοήθηση πέδησης, ενισχύοντας το φρενάρισμα. Σε περίπτωση που ο κίνδυνος αυξηθεί ακόμα περισσότερο, το σύστημα ενεργοποιεί ισχυρότερα την αυτόματη πέδηση, σε μια προσπάθεια αποφυγής της σύγκρουσης ή έστω τη μείωσης της ζημιάς.

Σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας

Όταν το όχημα κινείται με ταχύτητα από 60 χλμ/ώρα και αλλάζει λωρίδα χωρίς την ενεργοποίηση του φλας από τον οδηγό, το σύστημα ειδοποιεί τον οδηγό μέσω λυχνίας στον πίνακα οργάνων και δόνησης του τιμονιού.

Σύστημα προειδοποίησης εκτροπής αυτοκινήτου

Με ταχύτητα από 60 χλμ/ώρα, το σύστημα ανιχνεύει τις διαχωριστικές γραμμές λωρίδας εκατέρωθεν του αυτοκινήτου και ειδοποιεί τον οδηγό μέσω λυχνίας και ηχητικής ειδοποίησης στην περίπτωση που εντοπίσει κίνδυνο εκτροπής του αυτοκινήτου.

Αυτόματη λειτουργία μεγάλης σκάλας φώτων (High Beam Assist)

Κατά την οδήγηση με ταχύτητα από 40 χλμ./ώρα, η αυτόματη λειτουργία μεγάλης σκάλας φώτων, σχεδιάστηκε για να αλλάζει αυτόματα τους προβολείς μεταξύ μεσαίας και μεγάλης σκάλας ανάλογα με την παρουσία άλλων οχημάτων και του περιβάλλοντος φωτισμού.

Adaptive cruise control

Όταν υπάρχει προπορευόμενο όχημα, ένα χιλιοστομετρικό ραντάρ μετρά την απόσταση από αυτό, και αυτομάτως διατηρεί μεγάλη, μέση ή μικρή απόσταση, κατ’ επιλογή του οδηγού. Όταν δεν υπάρχει προπορευόμενο όχημα, το σύστημα διατηρεί την προκαθορισμένη από τον οδηγό ταχύτητα (από 40 χλμ/ώρα έως 160 χλμ/ώρα).

Χώρος αποσκευών με διευρυμένη χωρητικότητα

Το νέο Swift έχει 265 λίτρα χώρου αποσκευών, που είναι κατά 54 λίτρα μεγαλύτερος, ή αύξηση μεγαλύτερη του 25%, σε σχέση με το υπάρχον Swift. Ο χώρος αποσκευών είναι κατά 75 χιλιοστά μακρύτερος με ιδανική διαμόρφωση του σχήματός του σε κάθε λεπτομέρεια, κάτι που επιτρέπει διευρυμένη χωρητικότητα, χωρίς να θυσιάζεται η εξωτερική εμφάνιση.

www.newx.gr

FocusFM 103.6 Live

Ζωντανα τωρα

Κυριάκος Μπογιατζής
Ραδ. παραγωγός: Κυριάκος Μπογιατζής
Πρόγραμμα: μουσική εκπομπή
Ώρες: 19:00 - 21:00

Ροη ειδησεων

Κατασβέστηκε Φωτιά Στην Αγία Παρασκευή

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Σάββατο, 18 Αυγούστου 2018 19:40

Στους πλειστηριασμούς το πρώτο μετα-μνημονιακό σοκ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Σάββατο, 18 Αυγούστου 2018 18:30

Tι άλλαξε στο Δημόσιο στα 7 χρόνια του Μνημονίου

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Σάββατο, 18 Αυγούστου 2018 18:29

Συνάντηση Μέρκελ-Πούτιν με φορτωμένη ατζέντα

ΚΟΣΜΟΣ
Σάββατο, 18 Αυγούστου 2018 17:28

Τουρκική πρόκληση με NAVTEX διάσωσης στις Οινούσσες

ΕΛΛΑΔΑ
Σάββατο, 18 Αυγούστου 2018 16:16

Έκτακτη διακοπή νερού στο Ωραιόκαστρο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Σάββατο, 18 Αυγούστου 2018 16:14

Υπό έλεγχο η φωτιά στη Χαλκιδική

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Σάββατο, 18 Αυγούστου 2018 14:52

Φωτιά στη Μόλα Καλύβα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Σάββατο, 18 Αυγούστου 2018 13:35

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και αύριο Κυριακή

ΕΛΛΑΔΑ
Σάββατο, 18 Αυγούστου 2018 13:00

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined