Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018 00:49

Opel Grandland X για όσους αναζητούν ένα συμπαγές SUV

Όσοι αναζητούν ένα συμπαγές SUV (sport utility vehicle), μοντέρνο και αποτελεσματικό, και οδηγούν συχνά σε σαθρό έδαφος ή ολισθηρό δρόμο, η λύση είναι το νέο Opel Grandland X με το προαιρετικό, προσαρμοζόμενο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης IntelliGrip. 

Το IntelliGrip εξασφαλίζει βέλτιστη πρόσφυση και ευστάθεια σε κάθε τύπο οδοστρώματος.

Ανάλογα με τις οδηγικές συνθήκες, ο οδηγός του προσθιοκίνητου Grandland X απλά επιλέγει το κατάλληλο πρόγραμμα ελέγχου πρόσφυσης μέσω του περιστροφικού χειριστηρίου στην κεντρική κονσόλα. Το ηλεκτρονικό σύστημα προσαρμόζει άμεσα την κατανομή ροπής στους τροχούς και τις ρυθμίσεις ESP (electronic stability program) σύμφωνα με το επιλεγμένο πρόγραμμα (mode).

«Το Opel Grandland X SUV προσφέρει πολυάριθμες καινοτομίες όπως κάμερα 360-μοιρών, προσαρμοζόμενους προβολείς full-LED και πιστοποιημένα εργονομικά καθίσματα που κάνουν την οδήγηση ασφαλέστερη και πιο απολαυστική. Και χάρη στην τεχνολογία IntelliGrip, οι οδηγοί μπορούν να απολαμβάνουν αυτά τα οφέλη οποιαδήποτε στιγμή, σε κάθε είδους οδόστρωμα» δήλωσε ο Peter Küspert, Διευθύνων Σύμβουλος Πωλήσεων & Marketing.

Το IntelliGrip περιλαμβάνει τα εξής πέντε προγράμματα:

Normal / On-road: Το ‘Normal’ mode ενεργοποιείται με το που ξεκινά το Grandland X. Το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου ευστάθειας (ESP) και ο έλεγχος πρόσφυσης ρυθμίζονται σε συνήθεις συνθήκες στην πόλη, στον αυτοκινητόδρομο ή στο επαρχιακό δίκτυο.

Snow (Χιόνι): Το ‘Snow mode’ εξασφαλίζει τη βέλτιστη δυνατή πρόσφυση στον πάγο και στο χιόνι με ταχύτητες έως 50 km/h. Ο έλεγχος πρόσφυσης ρυθμίζει την ολίσθηση των εμπρός τροχών, φρενάροντας τον ολισθαίνοντα τροχό και μεταφέροντας τη ροπή στον άλλο εμπρός τροχό.

Mud (Λάσπη): Αυτό το πρόγραμμα επιτρέπει περισσότερη ολίσθηση. Η σκόπιμη ολίσθηση του τροχού με τη λιγότερη πρόσφυση όταν το όχημα ξεκινά απομακρύνει τη λάσπη, με αποτέλεσμα τα ελαστικά να ανακτούν την πρόσφυσή τους. Εν τω μεταξύ, το μεγαλύτερο ποσοστό ροπής κατανέμεται στον τροχό με τη μεγαλύτερη πρόσφυση. Το πρόγραμμα είναι ενεργό μέχρι τα 80 km/hh.

Sand (Άμμος): Επιτρέπει την περιορισμένη ταυτόχρονη ολίσθηση των δύο κινητήριων τροχών, για να μπορεί το αυτοκίνητο να κινηθεί και να μην βυθιστεί στην άμμο.

ESP Off: Απενεργοποιεί το ESP και τον έλεγχο πρόσφυσης σε ταχύτητες έως 50 km/h. Για λόγους ασφαλείας, το IntelliGrip επιστρέφει αυτόματα σε ‘normal mode’ σε ταχύτητες πάνω από 50 km/h.
Επομένως, το σύστημα προσαρμόζει την κατανομή ροπής στους εμπρός τροχούς σύμφωνα με το επιλεγμένο πρόγραμμα, επιτρέπει ολίσθηση όταν είναι απαραίτητο και έτσι πετυχαίνει τη βέλτιστη ισορροπία των τροχών, ανάλογα με το βαθμό πρόσφυσης.

Η καινοτόμος τεχνολογία IntelliGrip διατίθεται με όλους τους συνδυασμούς κινητήρων/ κιβωτίων ως μέρος του προαιρετικού πακέτου All Road Pack που περιλαμβάνει επίσης Ζάντες αλουμινίου 7.5J x 18, σχεδίασης 5-Y, Diamond cut και ελαστικά διαστάσεων 225/55 R18. Στην έκδοση X-Clusive το πακέτο περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό.

Πηγή: www.newx.gr

 

FocusFM 103.6 Live

Ζωντανα τωρα

Απόστολος Αβδελάς
Ραδ. παραγωγός: Απόστολος Αβδελάς
Πρόγραμμα: Focus πέταλο
Ώρες: 21:00 - 23:00

Ροη ειδησεων

Επίθεση στο Στρασβούργο: Δυο άτομα υπό κράτηση

ΚΟΣΜΟΣ
Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018 20:30

Ο Πάνος Καμμένος καταδίκασε την βόμβα στον ΣΚΑΪ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018 20:20

Καταδικάζει την επίθεση κατά ΣΚΑΙ ο Μπουτάρης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018 19:36

Ανακοίνωση της Καθημερινής

ΕΛΛΑΔΑ
Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018 17:28

Τροχαίο με παράσυρση- Τρεις τραυματίες

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018 17:26

Καταδίκη της επίθεσης κατά του ΣΚΑΙ από Απ. Τζιτζικώστα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018 17:11

Δεύτερο απειλητικό μήνυμα κατά του ΣΚΑΪ

ΕΛΛΑΔΑ
Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018 16:56

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined