Κυριακή, 19 Μαΐου 2019 13:15

Οι εισαγγελείς στο πλευρό της Δημητρίου για Κουφοντίνα: Ατυχείς οι δηλώσεις για σκοπιμότητα

Η Ενωση Εισαγγελέων τάχθηκε στο πλευρό της Ξένης Δημητρίου, αναφορικά με τις κινήσεις
που έκανε σχετικά με την άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα από τις φυλακές.
Η κ. Δημητρίου ενήργησε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Ενωση Εισαγγελέων απαντώντας στην κριτική, για την αναίρεση που άσκησε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου, το οποίο απέρριψε το αίτημα του Κουφοντίνα για τη χορήγηση άδειας από τις φυλακές Κασσαβέτειας.
Η Ενωση Εισαγγελέων όμως στρέφεται και κατά των αντιδράσεων από τον πολιτικό κόσμο. «Κάθε δήλωση από πολιτικά πρόσωπα που επιχειρεί να αποδώσει σκοπιμότητα στη συγκεκριμένη ενέργεια της Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου είναι τουλάχιστον ατυχής και βλάπτει το κύρος της Δικαιοσύνης», επισημαίνει. Υπενθυμίζεται ότι ο Αρειος Πάγος θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τρίτη για να αποφασίσει αν θα αναιρέσει το βούλευμα για την άδεια Κουφοντίνα.
Η ανακοίνωση της Ενωσης Εισαγγελεών για την υπόθεση Κουφοντίνα
«Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, μετά την κριτική που ασκήθηκε για την ασκηθείσα από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αναίρεση κατά βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου που απέρριψε αίτημα κρατουμένου για χορήγηση τακτικής άδειας από το κατάστημα κράτησής του, δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ενήργησε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, στο οποίο περιλαμβάνεται και η άσκηση αναίρεσης κατά βουλευμάτων και δικαστικών αποφάσεων.
Κατά συνέπεια, κάθε δήλωση από πολιτικά πρόσωπα που επιχειρεί να αποδώσει σκοπιμότητα στη συγκεκριμένη ενέργεια της Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου είναι τουλάχιστον ατυχής και βλάπτει το κύρος της Δικαιοσύνης».
Στο πλευρό της Δημητρίου και ο Καλογήρου
Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο τάχθηκε στο πλευρό της Ξένης Δημητρίου και ο υπουργός Δικαιοσύνης. Ο Μιχάλης Καλογήρου σε ανακοίνωσή του τόνιζε ότι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει από τον νόμο αρμοδιότητα να ασκεί αναίρεση κατά όλων των βουλευμάτων και των δικαστικών αποφάσεων. «Κάποιοι επιχειρούν να θυσιάσουν το κύρος της Δικαιοσύνης στο βωμό της πολιτικής αντιπαράθεσης, ακόμη και με προσωπικές επιθέσεις εναντίον της Εισαγγελέως και με δηλώσεις που συνιστούν παρέμβαση στη Δικαιοσύνη. Το πολιτικό σύστημα, τα δημοκρατικά κόμματα και οι πολίτες οφείλουν να σεβαστούν τους διαδικαστικούς και ουσιαστικούς κανόνες της έννομης τάξης και τελικά την ίδια την δικαιοκρατία», ανέφερε ακόμη ο κ. Καλογήρου.
Η κίνηση της Ξένης Δημητρίου, να ζητήσει αναίρεση του βουλεύματος αργά το βράδυ της Παρασκευής, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας. Χαρακτηριστική η δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία χαρακτήρισε πρωτοφανή την απόφαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου και μεταξύ άλλων σημείωσε: «Το συμπέρασμα είναι ότι επί κυβερνήσεως Τσίπρα η Δημοκρατία και εκβιάζεται και τρομοκρατείται».
Πηγή: iefimerida.gr

FocusFM 103.6 Live

Ζωντανα τωρα

FocusFM
Ραδ. παραγωγός: FocusFM
Πρόγραμμα: Focus Music Night
Ώρες: 02:00 - 05:00

Ροη ειδησεων

Σύγκρουση αεροπλάνου με ελικόπτερο στην Ισπανία

ΚΟΣΜΟΣ
Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019 17:19

Προγραμματισμένη διακοπή νερού στα Πεύκα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019 16:36

Νεκρός δικυκλιστής τα ξημερώματα στο Ζαγκλιβέρι

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019 13:20

120 δόσεις: Στα ταμεία του κράτους 215 εκατ. ευρώ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019 12:21

Κινήση στον δρόμο για Χαλκιδική

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019 12:16

Λήστεψαν δύο γυναίκες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019 11:44

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined