Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017 13:13

Θεσσαλονίκη: «Βγήκαν τα μαχαίρια» για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό

Επίθεση στον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρο Καλαφάτη, και στους άλλοτε στενούς του συνεργάτες και πλέον αποστασιοποιημένους από την «Πρωτοβουλία», Παναγιώτη Αβραμόπουλο και Ανδρέα Κουράκη, εξαπέλυσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, λίγες ώρες μετά την οριακή πλειοψηφία με την οποία εγκρίθηκαν οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα.

«Μόνο θλίψη μου προκαλεί το θέαμα και από την αντιπολίτευση και από τους αποστασιοποιημένους της δικής μας παράταξης. Τα Χριστούγεννα, θέλουμε δεν θέλουμε, θα τα κάνουμε», υποστήριξε ο κ. Μπουτάρης, ο οποίος τόνισε πως ο Σταύρος Καλαφάτης «δεν μπορεί παρά να υποστηρίζει την παράταξή του, που είναι συνέχεια της εποχής Παπαγεωργόπουλου. Ας μην μιλήσουμε καλύτερα για την εποχή Παπαγεωργόπουλου».

Πρόσθεσε δε πως «τον Καλαφάτη τον έπιασε ένα θρησκευτικό ντελίριο. Να υπάρχει φάτνη στην Αριστοτέλους. Δεν λέει, όμως, ότι κάθε χρόνο κλέβανε τον Χριστούλη».

Όσον αφορά στους αποστασιοποιημένους της δικής του παράταξης, ο κ. Μπουτάρης υποστήριξε πως υπάρχει «μια υπόγεια συνεννόηση με τον κ. Καλαφάτη και έτσι λειτουργεί το σύστημα. Αλλιώς δεν θα ζητούσαν κάθε τόσο ονομαστική ψηφοφορία».
Οριακά εγκρίθηκαν οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις
Νωρίτερα, η συζήτηση για τις φετινές καλλιτεχνικές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του δήμου σημαδεύτηκε από διαφωνίες, σκληρή κριτική και έντονη αντιπαράθεση, με αποτέλεσμα το θέμα να εγκριθεί οριακά.

Υπέρ των χριστουγεννιάτικων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, που παρουσίασε ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, ψήφισαν οι 19 δημοτικοί σύμβουλοι της διοικούσας παράταξης, ενώ κατά ψήφισαν 16 δημοτικοί σύμβουλοι.

Ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, στη διάρκεια της συζήτησης έθεσε θέμα νομιμότητας ως προς την εισήγηση. «Είναι γελοίο και γραφικό να μιλάμε εδώ και εφτά χρόνια για το ίδιο πράγμα. Είναι λάθος η εισήγηση και καλείται το δημοτικό συμβούλιο να πάρει μια απόφαση που δεν είναι νόμιμη. Πρέπει να αποφασίσει όχι μόνο για τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις αλλά και την παραχώρηση του κοινόχρηστου χώρου» είπε.

Προσέθεσε πως ο σχεδιασμός θα πρέπει να ξεκινάει αμέσως μετά τις γιορτές, ώστε να υπάρχει ο χρόνος να συζητιούνται εγκαίρως οι προτάσεις.

Ο δημοτικός σύμβουλος, Κωνσταντίνος Ζέρβας, από την πλευρά του στάθηκε στην αμοιβή του συγκροτήματος των «Onirama», αναφέροντας πως η Θεσσαλονίκη θα πληρώσει για τη συναυλία 19.250 ευρώ, ενώ ο δήμος Λάρισας πέρσι είχε δώσει 8.000 ευρώ λιγότερα. «Κάθε φορά τα Χριστούγεννα έρχονται καθυστερημένα, τα παρουσιάζει κάποιος άλλος και ξοδεύουμε περισσότερα από άλλους δήμους» τόνισε.

FocusFM 103.6 Live

Ζωντανα τωρα

Κώστας Μπαρμπαγιάννης
Ραδ. παραγωγός: Κώστας Μπαρμπαγιάννης
Πρόγραμμα: Focus MORNING
Ώρες: 05:00 - 08:30

Ροη ειδησεων

Brexit: Παραιτήθηκε η υπουργός Αντρεα Λίντσομ

ΚΟΣΜΟΣ
Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019 22:28

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined