Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018 19:33

Πρόκληση από τον χρυσαυγίτη Λαγό στη Βουλή: Δεν υπήρξε νεκρός στο Πολυτεχνείο - ΒΙΝΤΕΟ

Ξεπέρασε κάθε όριο προκλητικότητας, για άλλη μια φορά, ο χρυσαυγίτης Γιάννης Λαγός και
δύο ημέρες πριν την επέτειο της εξέγερσης του ’73, αναπαρήγαγε τους ισχυρισμούς των χουντικών, ότι στο Πολυτεχνείο δεν υπήρξαν νεκροί.
Ο βουλευτής επέμεινε πως δεν υπήρξαν νεκροί στο Πολυτεχνείο τονίζοντας: «Έχει μια προτομή εκεί, ένα κεφάλι και πάνε και καταθέτουν στεφάνια. Και μάλιστα, η προτομή ανήκει σε κάποιον που είναι εν ζωή και κατέθεσε στεφάνι και ο ίδιος».Τα λεγόμενα του Γ. Λαγού προκάλεσαν την αντίδραση του προεδρεύοντα Γιώργου Λαμπρούλη του ΚΚΕ που τόνισε «ύμνους στη χούντα και στον φασισμό δεν δεχόμαστε».
Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Λαγός προκάλεσε τους βουλευτές του δημοκρατικού τόξου να του κατονομάσουν δύο ανθρώπους που να πέθαναν στο Πολυτεχνείο και υποστήριξε: «Δεν υπήρξε ούτε ένας. Κι ευτυχώς που υπάρχουν ιδιωτικά σχολεία, τα οποία αύριο δεν θα γιορτάσουν αυτή την επέτειο».
Οι αντιδράσεις ήταν σφοδρές και έντονες. «Δεν μπορεί στην αίθουσα του Κοινοβουλίου να ακούγονται τέτοιες ιστορικές ανακρίβειες από οπαδούς της δικτατορίας», αντέδρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Βούτσης, ενώ η Εύη Χριστοφιλοπούλου από τη ΔΗΣΥ ζήτησε να ξαναδεί η Βουλή τους νόμους για δολοφόνους και εγκληματίες.
«Τους νόμους για τους δολοφόνους και εγκληματίες πρέπει να τους ξαναδούμε γιατί αυτά που ακούστηκαν στο ναό της Δημοκρατίας είναι απαράδεκτα, ανεπίτρεπτα και αισχρά».
Στην απόπειρα του χρυσαυγίτη να λάβει και πάλι το λόγο, έβαλε φρένο ο αντιπρόεδρος Γιώργος Λαμπρούλης, που του έκλεισε το μικρόφωνο.
«Παραχαράσσετε την ιστορία... Τι να μας πείτε; Ότι είστε νοσταλγοί της χούντας, όπως ακούστηκε; Ύμνοι στη χούντα και το φασισμό δεν δεχόμαστε...», είπε σε αυστηρό ύφος.
«Αν δεν υπήρχε το Πολυτεχνείο δεν θα ήμασταν σήμερα σε αυτή την αίθουσα και δεν θα είχαμε την ευκαιρία να μιλάμε» είπε ακολούθως ο βουλευτής της ΔΗΣΥ Γιώργος Καρράς.
πηγη enikos.gr 

Media

FocusFM 103.6 Live

Ζωντανα τωρα

Απόστολος Αβδελάς
Ραδ. παραγωγός: Απόστολος Αβδελάς
Πρόγραμμα: Focus on air
Ώρες: 11:00 - 12:00

Ροη ειδησεων

Έκτακτη διακοπή νερού σε Καλαμαριά και Πολίχνη

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019 11:29

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined