Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019 13:24

Μαξίμου: Να αποδεικνύει κάθε πλευρά στην αρχή της πολιτικής ουδετερότητας

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει αποδείξει εδώ και τέσσερα ολόκληρα χρόνια ότι σέβεται απολύτως την κείμενη νομοθεσία που προβλέπει την ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος, ακόμη και όταν ο διοικητής της έχει διαφοροποιηθεί σε κρίσιμα ζητήματα της οικονομικής πολιτικής»,

σημειώνει το Μέγαρο Μαξίμου, με αφορμή τη δήλωση του διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος έκανε λόγο για βάναυση εκτροπή του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη.

Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού προσθέτει πως «τον ίδιο όμως σεβασμό στην ανεξαρτησία και την αρχή της πολιτικής ουδετερότητας οφείλουν εμπράκτως να αποδεικνύουν όλες οι πλευρές».

Νωρίτερα, ο κ. Στουρνάρας έκανε λόγο για ενέργειες που έγιναν χωρίς τη συναίνεσή του και κατά παράβαση των σχετικών διατάξεων του Ποινικού Κώδικα, για τις οποίες οι αρμόδιες δικαστικές αρχές οφείλουν να επέμβουν αυτεπαγγέλτως, με φόντο τη διαρροή συνομιλίας του με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, με αιχμή την σύσκεψη στην Τράπεζα της Ελλάδας για το δάνειο που του χορηγήθηκε από την Attica Bank. Ο κ. Στουρνάρας κάλεσε τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση «να διαφυλάξουν εμπράκτως την κατοχυρωμένη στο ευρωπαϊκό και ελληνικό Δίκαιο ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος».

Απαντώντας στον κ. Στουρνάρα μέσω Facebook, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας έκανε λόγο για «απόπειρα δολοφονίας του χαρακτήρα του», τονίζοντας πως «είναι απολύτως ψευδές ότι κατέγραψα την συνομιλία μας ή ότι απείλησα τον κ. Στουρνάρα», τον οποίο κατηγόρησε ότι «χρησιμοποιεί την ΤτΕ ως όχημα σπίλωσης και δίωξης πολιτικών του αντιπάλων».

Υπενθυμίζεται ότι σε ανάρτησή του στο Facebook το βράδυ της Δευτέρας ο κ. Πολάκης επιβεβαίωσε τον διάλογο που είχε με τον κ. Στουρνάρα, ενώ σε νεότερη ανάρτησή του ανέφερε μεταξύ άλλων πως θα περιμένει τρεις μέρες να ελέγξει ο διοικητής της ΤτΕ και τα άλλα δάνεια, στα οποία αναφέρθηκε κατά την συνομιλία τους, σημειώνοντας ότι διαφορετικά «θα’ρθω από εκεί να κουβεντιάσουμε από κοντά».

naftemporiki.gr

FocusFM 103.6 Live

Ροη ειδησεων

ΠΟΥ: Δεν υπάρχει περιθώριο εφησυχασμού για τον Covid-19

ΚΟΣΜΟΣ
Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020 21:47

Ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις για τα ΜΟΕ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020 20:47

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined