Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019 10:57

Στον αέρα η δίκη για το σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή με το όνομα «Πυθία» ;

Για το σχέδιο "Πυθία", τις καταγγελίες, δηλαδή για σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, έχει προσδιοριστεί για σήμερα,Παρασκευή, να γίνει δίκη στο Εφετείο, χωρίς κατηγορούμενο, καθώς κάποιος William B, που κατονομάστηκε ως υπεύθυνος, δεν εντοπίστηκε ποτέ, ούτε βρέθηκε κάτι περισσότερο από τις πολύχρονες δικαστικές έρευνες.

Και ενώ η δίκη έχει οριστεί για σήμερα χθες αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του Τύπου έφεραν στο φως πληροφορίες, από έγγραφα της ΕΥΠ και αποκαλύψεις τους διοικητή της Γιάννη Ρουμπάτη, ότι το σχέδιο "Πυθία" ήταν ανύπαρκτο.

Η υπόθεση αρχικά απασχόλησε τον ανακριτή Δημήτριο Φούκα, ο οποίος έφθασε να διατυπώσει πόρισμα αποδεχόμενος, ότι υπήρξε σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού, που σχετιζόταν με τις επιδιώξεις ξένων κύκλων εξαιτίας της ασκούμενης, τότε πολιτικής, ειδικά σε θέματα όπως οι σχέσεις της χώρα μας με τη Ρωσία.

Η έρευνα για την "Πυθία" πάντα συνδυάστηκε με παράλληλη έρευνα για δύο ακόμα υποθέσεις. Μία αφορούσε τις γνωστές καταγγελίες για τηλεφωνικές υποκλοπές κυβερνητικών παραγόντων επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή και από "σπόντα" μία ακόμα υπόθεση. Εκείνη σχετικά με τον πρώην βουλευτή και υπουργό του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη, τον οποίο υπάλληλος της ΕΥΠ είχε καταγγείλει, ότι κατείχε έγγραφα απόρρητα, που δεν έπρεπε να τα κατέχει.

Οι έρευνες του ανακριτή Φούκα που ολοκληρώθηκαν μετά από μήνες οδήγησαν την υπόθεση στο σύνολό της - και για τα τρία σκέλη, "Πυθία", υποκλοπές και την υπόθεση Καρχιμάκη- στο Συμβούλιο Εφετών.

Μετά από πολλά δικαστικά στάδια το Συμβούλιο των Εφετών έκρινε, ότι για τις υποκλοπές, δεν μπόρεσε να εντοπίσει η δικαιοσύνη τί ακριβώς έγινε και πώς έγινε, ενώ απάλλαξε τον Μιχάλη Καρχιμάκη για τα έγγραφα, καθώς κρίθηκε, ότι ούτε απόρρητα ήταν, ούτε συνιστούσαν στοιχεία για να δικαστεί για παραβίαση των μυστικών της Πολιτείας.

Έμεινε όμως το σχέδιο "Πυθία" για το οποίο έχει οριστεί σήμερα η δίκη.

Δίκη όμως χωρίς κατηγορούμενο, καθώς από τις πολύχρονες έρευνες της δικαιοσύνης δεν εντοπίστηκε κάποιος με το όνομα William B,που εφέρετο ως εμπλεκόμενος στο εν λόγω σχέδιο.

Πριν από τη δίκη η εισαγγελέας που προσδιόρισε την ημέρα διεξαγωγής της πρόσεξε, ότι το Συμβούλιο Εφετών, πράγματι είχε απαλλάξει τον Μιχάλη Καρχιμάκη, αλλά είχε αφήσει - εκ παραδρομής;- εκτός απαλλαγής ένα έγγραφο με το οποίο είχε κάνει ο Μιχάλης Καρχιμάκης επερώτηση στη Βουλή. Και τον έστειλε στο εδώλιο γι αυτό, στην ίδια δίκη με το "Πυθία", επειδή είχε γίνει για τις υποθέσεις αυτές κοινή ανάκριση. Δηλαδή για έγγραφο με το οποίο ασκήθηκε κοινοβουλευτικός έλεγχος.

Πάντως, η σημερινή δίκη δεν είναι γνωστό ακόμα αν θα γίνει η όχι.

Ωστόσο οι αποκαλύψεις Ρουμπάτη για "ανύπαρκτο σχέδιο" σχετικά με την "Πυθία" έχουν επιφέρει πλήγμα στο κατηγορητήριο και έχουν ανατρέψει τα δικαστικά δεδομένα καθώς φέρνουν στο φως έγγραφα που καταρρίπτουν τις ως τώρα βεβαιότητες της δικαιοσύνης, ενώ προκαλούν ερωτηματικά, πώς αυτά τα έγγραφα δεν είχαν φθάσει στις δικαστικές αρχές και δεν είχαν ληφθεί υπόψη.

 

FocusFM 103.6 Live

Ζωντανα τωρα

Δημήτρης Βενιέρης
Ραδ. παραγωγός: Δημήτρης Βενιέρης
Πρόγραμμα: Focus PRESS
Ώρες: 08:00 - 11:00

Ροη ειδησεων

Στο Μάτι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2019 08:57

Άνοδος της θερμοκρασίας σήμερα

ΕΛΛΑΔΑ
Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2019 08:28

Νέο SKODA KAMIQ: Είσοδος στην κατηγορία των compact SUV

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019 23:32

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined