Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2019 13:30

Α. Τσίπρας: Θα ασκήσουμε μαχητική και εποικοδομητική αντιπολίτευση

"Θα ακούσετε από εμάς μία μαχητική και εποικοδομητική αντιπολίτευση". Αυτό σημείωσε, στην αρχή της συνέντευξης που παραχωρεί, στο πλαίσιο της παρουσίας του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας.

"Ήταν συνειδητά τα ψεύδη του κ. Μητσοτάκη όταν ήταν στην αντιπολίτευση για την οικονομία και το δήθεν 4ο μνημόνιο καθώς και για τη Συμφωνία των Πρεσπών που σήμερα θα τιμήσει όπως λέει. Εμείς δεν θα κάνουμε τέτοια αντιπολίτευση αλλά μια αντιπολίτευση εποικοδομητική και μαχητική", ανέφερε ο κ. Τσίπρας, ενώ ερωτηθείς για τα αρχαία του μετρό Θεσσαλονίκης και την αναφορά του σε "νέο εθνικό εργολάβο", ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι το "ψευδοδίλλημα ή αρχαία ή μετρό, η Κουμουνδούρου το έκανε και αρχαία και μετρό. Σήμερα, η εξέλιξη είναι ούτε αρχαία, ούτε μέτρο. Είναι μία εξέλιξη που πρέπει να ανατραπεί".

Πράσινη ατζέντα

Ο καθένας μπορεί να λέει ότι είναι φίλος του περιβάλλοντος και να παριστάνει τον οικολόγο, αλλά την ίδια στιγμή να είναι υπέρ δράσεων που καταστρέφουν το περιβάλλον, είπε ο κ. Τσίπρας ερωτηθείς σχετικά με την πράσινη ατζέντα. Και συμπλήρωσε: Η ΔΕΗ θα έπρεπε να προσανατολιστεί εδώ και χρόνια στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ακούσατε τα τέσσερα σημεία αυτοκριτικής. Ενέταξα τα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος. Θα πρέπει να ανοίξει μία μεγάλη συζήτηση, θα ανοίξει και στον ΣΥΡΙΖΑ, για το τι σημαίνει πράσινη πολιτική. Σε ό,τι αφορά το ζήτημα των εξορύξεων, θέλω να πω για υδρογονάνθρακες νότια της Κρήτης, ένα θέμα είναι ότι έπρεπε να υπογραφούν συμβόλαια, για να δούμε τι υπάρχει και ένα άλλο θέμα είναι να στραφούμε στην αξιοποίηση φυσικού αερίου και πετρελαϊκών κοιτασμάτων".

Υπόθεση Novartis

Ερωτηθείς για την υπόθεση Novartis και τη δικογραφία που έρχεται στη Βουλή, ο κ. Τσίπρας σημείωσε: "Φωνάζει ο κλέφτης, αλλά δεν θα φοβηθεί ο νοικοκύρης. Είναι ένα διεθνές ευρωπαϊκό σκάνδαλο με συγκεκριμένες προεκτάσεις στην οικονομική, κοινωνική και πολιτική ζωή. Ο κ. Φρουζής και άλλα στελέχη κόμπαζαν για προνομιακή μεταχείριση στις τιμές των φαρμάκων. Για άλλη μία φορά προκαλώ τον κ. Μητσοτάκη να κάνει εξεταστική, προανακριτική επιτροπή. Ειδικά δικαστήρια. Ό,τι του ταιριάζει. Για να μάθει ο λαός ποιο είναι το σκάνδαλο και ποια η σκευωρία".

FocusFM 103.6 Live

Ροη ειδησεων

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στη νότια Ιταλία

ΚΟΣΜΟΣ
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019 17:21

Βιωματικό πρόγραμμα ψυχολογίας στη ΧΑΝΘ

ΕΛΛΑΔΑ
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019 14:46

Συναλλαγές με... bitcoin σε φούρνο της Θεσσαλονίκης!

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019 14:26

Τα νέα προγράμματα για 2.550 ανέργους

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019 14:20

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined