Σάββατο, 23 Μαΐου 2020 12:37

Κυριάκος Βελόπουλος στον ΑΝΤ1: "Η Ν.Δ θα φτάσει την Ελλάδα στην Καβάλα..."

Εφ όλης της ύλης μίλησε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «ΠΡΩΙΝΟΙ ΤΥΠΟΙ».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης τοποθετήθηκε για το φλέγον ζήτημα των ημερών που αφορά την κατάληψη 16 στρεμμάτων ελληνικής επικράτειας στον Έβρο από την Τουρκία, καθιστώντας σαφές ότι όταν καταλαμβάνεται ένα έδαφος της δικής σου επικράτειας η λύση είναι η ανακατάληψη ενώ έσπευσε να διαφοροποιήσει το συγκεκριμένο περιστατικό από αυτό των Ιμίων καθώς από εκει οι Τούρκοι τελικά αποχώρησαν κάτι που δεν συνέβη στην περίπτωση των 16 στρεμμάτων στον Έβρο.

Αποσαφήνισε επίσης το γεγονός ότι η ενέργεια της ανακατάληψης του Ελληνικού εδάφους κατέλαβαν παράνομα οι Τούρκοι δεν αποτελεί επιθετική ενέργεια αλλά αμυντική ενέργεια υπεράσπισης των κυριαρχικών της δικαιωμάτων από τη στιγμή που η όμορη χώρα της Τουρκίας εισβάλει στο δικό σου έδαφος και πραγματοποιεί συνεχώς υπερπτήσεις πάνω από τα νησιά του Αιγαίου η μόνη λύση είναι ανακατάληψη του ελληνικού εδάφους καθώς όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής λύσης ότι όταν παίρνει κάτι η Τουρκία δεν υποχωρεί ποτέ,αναφερόμενος στα περιστατικά των Ιμίων και της Κύπρου. Τέλος, ο Κυριάκος Βελόπουλος στάθηκε στο γεγονός ότι επικαλούμενοι το Διεθνές Δίκαιο και την ενωμένη Ευρώπη η Ελλάδα δεν θα καταφέρει τίποτα, από τη στιγμή μάλιστα που το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης έχει γυρίσει την πλάτη στην Ελλάδα στηρίζοντας τον Σάρατζ στη Λιβύη δείχνοντας τις προδήλα προθέσεις της να μην “χαλάσει” τη σχέση της με την Τουρκία.

Έγκλημα χαρακτήρισε την ψήφιση του Προέδρου της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Τουρκίας από την Ελλάδα στην θέση του Γενικού Γραμματέα της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Εδώ αξίζει να σημειωθεί πώς ο πρώην πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Τουρκίας και νυν γενικός γραμματέας της συνέλευσης του ΟΗΕ ήταν ένας από τους αρχιτέκτονες του Τουρκολιβυκού Συμφώνου...

Καταληκτικά,για το συγκεκριμένο ζήτημα ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης θέλησε να ζητήσει από τον Πρωθυπουργό της κυβέρνησης Κυριάκο Μητσοτάκη να “μαζέψει” κάποια άτομα από την κυβέρνηση του αναφερόμενος στον Υπουργό Εξωτερικών κ.Δένδια και τις πρόσφατες ενέργειες του αναζητώντας ανάληψη ευθύνης είτε από τον ίδιο είτε από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό,ενώ σε ερώτηση που δέχτηκε για την αποπομπή του υπουργού εξωτερικών ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης απάντησε καταφατικά εξαιτίας της συνέντευξη που παραχώρησε πριν από λίγες μέρες στην Τουρκία αλλά εξαιτίας των πρόσφατων απανωτών λαθών του τελευταίου, με πράξεις πού εκθέτουν την κυβέρνηση με την απώλεια εδάφους που υποχρεώθηκε η Ελλάδα.

Σχετικά με το περιώνυμο ζήτημα του “πλαστού πτυχίου” του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης ο τελευταίος απάντησε χαρακτηριστικά «ας είναι καλά ο Μαρινάκης εγώ μιλάω με ονόματα...» Ακόμα, αποσαφηνίσε το γεγονός ότι ο δημοσιογράφος όταν καταγγέλλει κάποιον του τηλεφωνεί για να του δώσει εξηγήσεις.Ο καταγγελλόμενος απολογείται στον δημοσιογράφο αφού τον καλέσει.Εμένα δεν με κάλεσε κανείς επειδή θέλουν να μου δημιουργούν θέμα συμπλήρωσε μεταξύ άλλων...

Για τον τομέα της οικονομίας και το νομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση και ο υπουργός τουρισμού κ Θεοχάρης ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, είπε πως είναι για γέλια. Σύμφωνα με τον Κυριάκο Βελόπουλο η κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει ιδιαίτερη έμφαση σε τομείς που πλεονεκτεί και όχι σε τομείς όπως το σκι και το γκολφ μιας και η Ελλάδα δεν διαθέτει τις κατάλληλες κλιματολογικές συνθήκες για σκι διότι δεν υπάρχουν υποδομές και απαιτούνται μεγάλες δαπάνες.Η πρόταση του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης είναι ο θρησκευτικός τουρισμός.

Σε ότι αφορά το περιώνυμο ζήτημα των αεροπορικών εταιρειών και συγκεκριμένα της Aegean ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης πρότεινε να αγοράσουν μετοχές της εταιρείας αντί να δώσουν πρόσθετη χρηματική βοήθεια με απώτερο σκοπό το «buy out», κάτι που έχει ήδη εκπονηθεί από την εταιρεία της Lufthansa. Σε σχέση με το πρόγραμμα «SURE» Της Ευρωπαϊκής Ένωσης που με περισσή χαρά υιοθέτησε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και αφορά δεκαπενθήμερη εργασία εκ περιτροπής ο Κυριάκος Βελόπουλος είπε χαρακτηριστικά πως «έχει τελειώσει η λογική»... Ακόμα δεν παρέλειψε να σχολιάσει το γεγονός πως Ενώ ο ίδιος διαμηνύει εδώ και μήνες την επιβολή δασμών σε ευρωπαϊκά και τουρκικά προϊόντα η ελληνική κυβέρνηση δεν προχώρησε σε καμία ενέργεια προκειμένου να διασφαλίσει και να ενισχύσει το συντριπτικό πλεονέκτημα που θα μπορούσε να έχει ο Έλληνας παραγωγός την στιγμή που μόλις χθες η Τουρκία επέβαλε δασμούς σε 800 Ευρωπαϊκα προϊόντα 70 εκ των οποίων είναι ελληνικά...

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη του προέδρου της Ελληνικής Λύσης:

 

Media

FocusFM 103.6 Live

Ροη ειδησεων

Ωραιόκαστρο: Δωρεάν υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020 20:45

Θεσσαλονίκη: Έργα συντήρησης από βδομάδα στην Περιφερειακή

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020 20:36

"Η προσφορά, αυτονόητη υποχρέωση μας". Α. Ζαπουνίδης

ΕΛΛΑΔΑ
Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020 20:36

Ισχυρός σεισμός στην Κρήτη!

ΕΛΛΑΔΑ
Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020 19:40

Ο Γιάννης Χατζηνικολάου στο FOCUS FM

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020 19:16

Νέα αυστηρότερα μέτρα στην Αττική. Ti ανακοινώθηκε

ΕΛΛΑΔΑ
Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020 18:35

Ο Γιάννης Χριστόπουλος στο FOCUS FM

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020 18:26

Κορωνοϊός: Δύο νέοι θάνατοι και 339 νέα κρούσματα

ΕΛΛΑΔΑ
Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020 17:51

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined