Κυρίως συννεφιασμένος

15°C

Θεσσαλονίκη

Κυρίως συννεφιασμένος

Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018 17:23

Νίκος Τόσκας: Διενεργούμε προκαταρκτική εξέταση για τον Ρουβίκωνα

Στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης από τις αστυνομικές αρχές βρίσκεται ακόμα η δράση του Ρουβίκωνα, όπως αποκαλύπτει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Νίκος Τόσκας, απαντώντας σε ερώτηση βουλευτών του Ποταμιού και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αναφορικά με την εντεινόμενη παραβατική συμπεριφορά της συγκεκριμένης συλλογικότητας.

Ο κ. Τόσκας απορρίπτει τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί «ακτιβιστικής» προσέγγισης των δράσεων της οργάνωσης από στελέχη της κυβέρνησης τονίζοντας ότι «δεν υφίσταται ανοχή σε παράνομες δράσεις της εν λόγω συλλογικότητας» και αναφέροντας ότι η Ελληνική Αστυνομία έχει προχωρήσει σε προσαγωγές και συλλήψεις μελών της.

Οπως σημειώνει ο κ. Τόσκας, «σε ό,τι αφορά τη δράση της εν θέματι συλλογικότητας, καθίσταται γνωστό ότι από την αρμόδια Υπηρεσία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής διενεργείται προκαταρκτική εξέταση, δυνάμει σχετικής παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Επιπλέον, οι αστυνομικές αρχές έχουν επιληφθεί συνολικά σε σημαντικότατο αριθμό περιπτώσεων δράσης του «Ρουβίκωνα» ανά την επικράτεια [προσαγωγές ικανού αριθμού ατόμων σε δεκαέξι (16) περιπτώσεις], προβαίνοντας παράλληλα σε όλες τις προβλεπόμενες, από τους Νόμους και τους Κανονισμούς του Σώματος, ενέργειες (συλλήψεις, ταυτοποιήσεις, σχηματισμός δικογραφιών κ.λπ.)».

Δικογραφία έχει σχηματιστεί και για τη ραδιοφωνική εκπομπή του Ρουβίκωνα μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ open με τον αναπληρωτή υπουργό να επισημαίνει όμως ότι έως σήμερα δεν έχουν ταυτοποιηθεί οι δράστες.«Πιο συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά στην διαλαμβανόμενη ραδιοφωνική εκπομπή, αναφέρεται ότι έχει ήδη διενεργηθεί σχετική έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, ενώ από το αρμόδιο Τμήμα Ασφαλείας σχηματίσθηκε δικογραφία, η οποία έχει υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και η αστυνομική έρευνα για την ταυτοποίηση των μέχρι σήμερα άγνωστων δραστών συνεχίζεται. Από τα παραπάνω, σαφώς συνάγεται ότι όχι μόνο ανοχή σε παράνομες δράσεις της εν λόγω συλλογικότητας δεν υφίσταται ή τυχόν προσπάθεια υπεκφυγής ενημέρωσης για αυτές, αλλά αντιθέτως η ανωτέρω λειτουργία των αρμόδιων αστυνομικών αρχών καταδεικνύει έμπρακτα την αποτελεσματική και εντατική λειτουργία της στο πλαίσιο του υφιστάμενου νομικού πλαισίου, αλλά και την δεδομένη πολιτική βούληση της παρούσας Κυβέρνησης για πιστή τήρηση του Νόμου και του Συντάγματος».

FocusFM 103.6 Live

Ζωντανα τωρα

FocusFM
Ραδ. παραγωγός: FocusFM
Πρόγραμμα: Μουσική
Ώρες: 15:00 - 17:00

Ροη ειδησεων

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ - Νταλίκα ανετράπη στον Περιφερειακό

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018 13:46

Κύπρος: Βρέθηκε νεκρό νεογνό σε νάϊλον σακούλα

ΚΟΣΜΟΣ
Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018 11:27

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined