Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2019 17:27

Με το τουρνουά "Αγάπης-Κολύμβησης" ξεκινούν σήμερα οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δ. Νεάπολης - Συκεών

Ανοίγει σήμερα ο μεγάλος κύκλος των εορταστικών εκδηλώσεων των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς

, που έχει προετοιμάσει, όπως κάθε χρόνο, ο δήμος Νεάπολης- Συκεών και η Κοινωφελής του Επιχείρηση, με κάθε γειτονιά δήμου να αποπνέει χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, και τους μικρούς μας φίλους, να έχουν την τιμητική τους.

Οι τέσσερις Δημοτικές Ενότητες θα «πλημμυρίσουν» από χαμόγελα αισιοδοξίας και ζεστασιάς, χαρά, αγάπη και μηνύματα ελπίδας, σε ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων στο πνεύμα των Χριστουγέννων, που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους.

«Τις Άγιες αυτές ημέρες ας επαναπροσεγγίσουμε τα αληθινά μηνύματα των Χριστουγέννων, το πνεύμα της κοινωνικής ευθύνης και προσφοράς, το ενδιαφέρον για τους συνανθρώπους μας και ας παλέψουμε για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα, να δώσουμε χαρά στα παιδιά μας, ελπίδα στη νέα γενιά και να δείξουμε συμπόνια προς τους ηλικιωμένους και όλους τους ανήμπορους. Ας πάρουμε δύναμη και ας συνεχίσουμε δυναμικά για ένα καλύτερο αύριο, μια καλύτερη κοινωνία. Στις στολισμένες γειτονιές του δήμου μάς περιμένουν και φέτος εκδηλώσεις που με αγάπη και μεράκι έχουμε ετοιμάσει με τη συνεργασία τοπικών μας συλλόγων, για μικρούς και μεγάλους», τονίζει στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.

Η αρχή των εκδηλώσεων θα γίνει σήμερα με το πρώτο από τα τέσσερα Τουρνουά Αγάπης, το Τουρνουά Κολύμβησης, στις 6 μ.μ. στο Κολυμβητήριο Συκεών, κατά τη διάρκεια του οποίου θα συγκεντρωθούν τρόφιμα μακράς διαρκείας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου.

Τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου από το πάρκο Ελπίδος στις Συκιές θα ξεκινήσει το άναμμα των Χριστουγεννιάτικων Δένδρων, που θα συνεχιστεί στις 4, 6 και 9 Δεκεμβρίου, στον Άγιο Παύλο, στη Νεάπολη και στα Πεύκα, αντίστοιχα. Θα συμμετάσχουν η Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης – Συκεών, τμήματα μοντέρνου χορού και μπαλέτου από τη Σχολή Χορού του δήμου, το χορευτικό συγκρότημα του δήμου, το 4ο Σύστημα Προσκόπων Συκεών, τα ΚΔΑΠ - ΜΕΑ Συκεών, ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιθέας Συκεών και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Συκεών «ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ». Παρών θα είναι και ο Άη Βασίλης ώστε να παραλάβει τα γράμματα των μικρών του φίλων στο σπιτάκι του στην Πολιτιστική Γειτονιά.

Την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου θα ακολουθήσει ο στολισμός του δέντρου στο πάρκο Ανθέων στον Άγιο Παύλο, με πληθώρα συμμετοχών μαθητών και συλλόγων (μαθητές του Παραρτήματος Αγίου Παύλου του Δημοτικού Ωδείου, ο σύλλογος Χοροστάτες, ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιθέας Συκεών και μαθητές των 1ου και 2ου Δημοτικών Σχολείων Αγίου Παύλου).

Στο χώρο μπροστά το ρολόι της Νεάπολης το δέντρο θα στολιστεί την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου, με την εκδήλωση να συνοδεύεται από χορωδίες, συλλόγους, φιλαρμονική και μικρούς μαθητές (Χορωδία Δημοτικού Ωδείου, Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου, η Σχολή Χορού του δήμου, ο Σύλλογος Γυναικών Νεάπολης – Συκεών «Εστία», η Ποντιακή Εστία Νεάπολης και ο σύλλογος «Ένα Παιδί Κοιτάει τα Άστρα»).

Τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου θα ακολουθήσει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στα Πεύκα (στο πάρκο Λεωφόρου Παπανικολάου και Κοιμήσεως της Θεοτόκου). Στην εκδήλωση θα πάρουν μέρος μαθητές, πολιτιστικοί σύλλογοι και σωματεία (ΚΔΑΠ Πεύκων, Σύλλογος Ποντίων Πεύκων ΠΑΡΧΑΡ, Πολιτιστικός Αιμοδοτικός Σύλλογος Πεύκων, Χορευτική Ακαδημία Πεύκων, Σύλλογος Φίλων με Αναπηρία «ΑΛΛΑΖΩ», Φιλοζωικό Σωματείο ΦΡΟΝΤΙΖΩ, σχολή χορού MOVE UP, Σύλλογος Φίλων Ρετζικίου, Σύλλογος ΤΕΧΝΗΕΣΣΑ, Καλλιτεχνική Ομάδα Πεύκων «ΘΕΑΤΡΟΥ ΔΡΩΜΕΝΑ».

Στις 9 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν και οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις για τα μέλη των Κ.Α.Π.Η. του δήμου Νεάπολης – Συκεών, στις οποίες οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να χορέψουν, να τραγουδήσουν, αλλά – το σημαντικότερο – να στηρίξουν με την προσφορά τους τούς οικονομικά ασθενέστερους. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα συγκεντρωθούν τρόφιμα και σνακ και είδη ατομικής υγιεινής για τις άπορες οικογένειες συμπολιτών μας.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι Χριστουγεννιάτικες δράσεις στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες Νεάπολης και Συκεών, με θεατρικές αφηγήσεις, κατασκευές παιχνιδιών, εργαστήρια και παραστάσεις. Οι εκδηλώσεις αυτές απευθύνονται σε παιδιά από τριών έως 12 ετών, ώστε να βιώσουν το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Οι θεατρικές παραστάσεις, η Πλατεία του Αη Βασίλη, το ART BAZAAR με τη συμμετοχή 50 εικαστικών, το έθιμο «Κλαδαριές», η Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη, τα Κινηματογραφικά Χριστούγεννα και η παιδική Χριστουγεννιάτικη Γιορτή, συμπληρώνουν το εορταστικό πρόγραμμα, φωτίζοντας τις καρδιές και τις ψυχές μικρών και μεγάλων.

FocusFM 103.6 Live

Ροη ειδησεων

Θεσ/νίκη: Κατάληψη σε σχολείο της Σταυρούπολης

ΕΛΛΑΔΑ
Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020 13:07

Ξεκάθαρος ο Όλαφ Ρέμπε : "Δεν πωλείται ο Γιαννούλης"!

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020 13:01

Ιανός: Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

ΕΛΛΑΔΑ
Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020 12:35

Συντάξεις Οκτωβρίου- Οι ημερομηνίες πληρωμής

ΕΛΛΑΔΑ
Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020 12:28

Σάμος : Συνελήφθη 42χρονος Σύρος για τη φωτιά στο ΚΥΤ

ΕΛΛΑΔΑ
Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020 12:22

Βροχή τα πρόστιμα για μη χρήση μάσκας- 40 στη θεσσαλονίκη

ΕΛΛΑΔΑ
Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020 12:08

Δύο συγκεντρώσεις σήμερα στη Θεσσαλονίκη

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020 08:19

Ιανός: Στο «μάτι» του κυκλώνα Ζάκυνθος, Κεφαλονιά, Ιθάκη.

ΕΛΛΑΔΑ
Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020 07:41

Νέο κρούσμα κορονοϊού στον Ολυμπιακό!

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020 01:05

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined