Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2019 11:38

ΗΧΗΤΙΚΟ-Δρίτσας: Στις καταθέσεις τους οι προστατευόμενοι μάρτυρες ενοχοποιούν πολιτικά πρόσωπα για τη Novartis -Όποιος κάνει λόγο για σκευωρία και απειλεί ακόμη και εισαγγελείς με μηνύσεις, θέλει να σταματήσει η δικαστική έρευνα

«Ο Πάνος Καμμένος είναι ακόμη υπουργός άμυνας, ο Αλέξης Τσίπρας είναι πρωθυπουργός, η επικοινωνία τους είναι συνεχής υπό κανονικές συνθήκες. Εφόσον υπάρχουν ζητήματα, προφανώς ανά πάσα στιγμή μπορεί να συναντηθούν», δήλωσε στον FOCUS 103,6 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, Θοδωρής Δρίτσας.


«Η διαφωνία του Πάνου Καμμένου είναι γνωστή για τη συμφωνία των Πρεσπών, άρα αυτό χρειάζεται μία διαχείριση. Η διαχείριση αυτή πρέπει να γίνει με τέτοιους όρους, ώστε ομαλά, κάθε πλευρά να κρατήσει την αξιοπρέπειά της, την πολιτική της ταυτότητα και ταυτόχρονα η διακυβέρνηση της χώρας να μην υποστεί πισωγύρισμα. Αυτό νομίζω ότι θα το χειριστεί τόσο ο Αλέξης Τσίπρας, όσο και ο Πάνος Καμμένος.»
«Υπάρχουν κορυφαία ζητήματα στα οποία κάθε ένας οφείλει να πάρει στάση και τα στελέχη των ΑΝΕΛ το κάνουν αυτό. Αυτοί που δεν το κάνουν είναι πολιτικοί άνδρες ή γυναίκες, όπως ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, όπως ο Κώστας Σημίτης, που δεν μιλούν για κορυφαία ζητήματα, αλλά και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, που σας βεβαιώνω ότι πολλοί από αυτούς κατ’ ιδίαν εκφράζονται θετικά για τη συμφωνία των Πρεσπών.
[...]
Παπανδρέου και Σημίτης έχουν εκφραστεί θετικά στην ιστορική τους διαδρομή για τη συμβιβαστική και προωθητική επίλυση των διαφορών αναφορρικά με το όνομα. Νομίζω οτι η σιωπή τα λέει όλα... Η ιστορική τους καταγραφή δείχνει ότι φυσιολογικά συμφωνούν ή τουλάχιστον καταρχήν συμφωνούν, με κάποιες επιμέρους παρατηρήσεις που μπορεί να έχουν. Δεν μιλούν. Εάν διαφωνούσαν, θα ταυτιζόντουσανμε τα κόμματά τους ανοιχτά και θα μιλούσαν. Ο κ.Σημίτης στη συνέντευξή του το απέφυγε αυτο, δεν του ετέθη καν το ερώτημα.
[...]
Εγώ εκτιμώ τη συμπεριφορά των στελεχών των ΑΝΕΛ, που μιλούν, παίρνουν θέση και προβληματίζονται είτε προς τη μία, είτε προς την άλλη πλευρά, είτε συμφωνώ μαζί τους είτε όχι. Αλλά κάποιοι δεν μιλούν. Είναι πολύ σημαντικό να μην μιλούν ηγέτες, που έχουν καθορίσει την πορεία αυτού του τόπου.»
Αναφορικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση της Novartisκαι τους προστατευόμενους μάρτυρες ο κ. Δρίτσας δήλωσε:
«Υπάρχουν οι καταθέσεις αυτών των μαρτύρων και δεν πέρασαν από κανένα ειδικό βασανιστήριο για να τις δώσουν, αυτοβούλως προσήλθαν και κατέθεσαν. Στις καταθέσεις αυτές ενοχοποιούν πολιτικά πρόσωπα, καλώς, κακώς, βάσιμα ή αβάσιμα. Οι άνθρωποι αυτοί όμως, αυτά κατέθεσαν.
Ο κ. Μανιαδάκης λέει ότι πιέστηκε για να δώσει πολιτικά ονόματα, τώρα τι εννοεί πίεση από ένα ανακριτή, ο οποίος μπορεί να ρωτάει το ένα ή το άλλο...
Δεν μπορώ να καταλάβω ακριβώς, αν τώρα πιέστηκε, τότε που ενοχοποίησε πολιτικά πρόσωπα, πιέστηκε και τότε;
Η επίκληση της σκευωρίας, ως επιχείρημα ερμηνείας αυτών των γεγονότων εδώ και μήνες για την υπόθεση Novartis, είναι επίκληση για να σταματήσει η δικαστική έρευνα. Ξέρω ότι δεν υπάρχει σκευωρία από πλευράς της κυβερνητικής παράταξης και δεν θα μπορούσε να υπάρχει, δεν υπάρχει καν ένδειξη για κάτι τέτοιο. Όποιος κάνει μηνύσεις ακόμη και κατά εισαγγελέων και απειλεί να τους οδηγήσει στα δικαστήρια για εσχάτη προδοσία, θέλει να σταματήσει η δικαστική έρευνα» κατέληξε ο κ. Δρίτσας.

Media

FocusFM 103.6 Live

Ροη ειδησεων

Ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις για τα ΜΟΕ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020 20:47

«Γευστικό» τριήμερο 22-24 Φεβρουαρίου σε DETROP BOUTIQUE & ARTOZYMA

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020 17:38

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined