Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019 13:33

ΗΧΗΤΙΚΟ-Νίκος Παρασκευόπουλος: Δεν είναι «χάιδεμα» 5 χρόνια φυλάκιση για κατοχή μολότοφ - Για τη διδασκαλία της «μακεδονικής» γλώσσας στο Πανεπιστήμιο: Δεν βλέπω να υπάρχει επιστημονική αντίρρηση να διδαχθεί η οποιαδήποτε γλώσσα του κόσμου

Για το ζήτημα που τέθηκε για τη διδασκαλία της "μακεδονικής" γλώσσας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας απάντησε στον Δημήτρη Βενιέρη και τον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης FOCUS 103,6, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος.


«Πρώτα θα πρέπει να αποφαίνεται η κοινότητα των πανεπιστημιακών, αν μπήκε το θέμα σε ένα πανεπιστήμιο και στη συνέχεια θα έρθει και η πολιτική να πει τη γνώμη της, αφού υπάρχει διαμορφωμένη επιστημονική γνώμη.
Πρόκειται για μία σλάβικη γλώσσα, δεν βλέπω να υπάρχει επιστημονική διαφωνία ή αντίρρηση να διδαχθεί η οποιαδήποτε γλώσσα του κόσμου, αν υπάρχει πολιτικό θέμα ή όχι είναι κάτι το οποίο σε δεύτερο επίπεδο θα φανεί.»
Σχετικά με τις προτεινόμενες αλλαγές στον ποινικό κώδικα και ειδικότερα τη μετατροπή σε πλημμέλημα της κατοχής μολότοφ, ο πρώην υπουργός είπε:
«Η κατοχή μολότοφ δεν είναι τόσο επικίνδυνη πράξη, όσο είναι η χρήση. Όταν μια πράξη είναι βαριά, πρέπει σίγουρα να τιμωρείται και βαριά. Σίγουρα δεν έχει τη βαρύτητα χρήσης μιας μολότοφ, πράξη, η οποία είναι απεχθής για μένα και είναι παρά πολύ βαριά και έχει βαριές συνέπειες. Η πλημμεληματική ποινή δεν είναι καθόλου αμελητέα και μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε 5 χρόνια φυλακή. Δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι «χάιδεμα». Όλα αυτά θα συζητηθούν και στο τέλος θα εκφράσουμε άποψη.»
Αναφορικά με τις αντιδράσεις για παλαιότερες αναρτήσεις της υποψήφιας ευρωβουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Μυρσίνης Λοΐζου ο κ. Παρασκευόπουλος απάντησε:
«Υπάρχει ένα φαινόμενο τον τελευταίο καιρό, το οποίο στο παρελθόν. Μέσω ίντερνετ υπάρχει η δυνατότητα να σαρώνεται όλο το παρελθόν ενός ανθρώπου και απομονώνονται κάποιες φράσεις να έρχονται στο προσκήνιο και να γίνεται κριτική και να λένε κάποιοι ότι εδώ υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Εγώ δεν μπορώ να κρίνω ένα άνθρωπο από κάτι που έχει πει μία φορά, όλοι έχουν την προσωπική τους διαδρομή και πρέπει να κρίνονται με βάση αυτή.»

Media

FocusFM 103.6 Live

Ροη ειδησεων

ΠΟΥ: Δεν υπάρχει περιθώριο εφησυχασμού για τον Covid-19

ΚΟΣΜΟΣ
Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020 21:47

Ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις για τα ΜΟΕ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020 20:47

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined