Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019 13:21

Ε.Καϊλή στον FOCUS FM: Θέλω περισσότερη διαφάνεια στα κονδύλια για το μεταναστευτικό- ΗΧΗΤΙΚΟ

"Στο μεταναστευτικό λήφθηκαν πρωτοβουλίες, αλλά εγώ θα ήθελα περισσότερη διαφάνεια στη διαχείριση των κονδυλίων" είπε μιλώντας στον FOCUS FM103,6 η ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Εύα Καϊλή.

"Θα ήθελα περισσότερη διαφάνεια και ως προς την καταγραφή των πραγματικών στοιχείων των ροών και ως προς το ποιός θα είναι πραγματικά υπεύθυνος για τη διαχείριση των κονδυλίων. Υπάρχει ανησυχία από την ΕΕ για το αν τα διαχειριζόμαστε σωστά. Ένα ποσοστό ναι, ένα ποσοστό όχι, πρέπει να λυθούν πολλά προβλήματα. Δεν μπορεί μία οργάνωση χωρίς να είναι σαφές τί και πώς ξοδεύεται να συνεχίζει να απορροφά τεράστια κονδύλια. Αυτό προκαλεί έλλειψη εμπιστοσύνης και από τους πολίτες και από την ΕΕ.", εξήγησε η κ.Καϊλή, μιλώντας στην εκπομπή "Σχολιάζοντας την επικαιρότητα με τη Δέσποινα Μποτίτση και το Γιάννη Πηλίδη.

Η ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ επεσήμανε πως "τα μισά από όσα περίμενα να δω έχουν ξεκινήσει να γίνονται", όμως πρόσθεσε, ότι "Δεν μπορούν όλοι οι άνθρωποι, που έρχονται, να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο, υπάρχουν διαφορετικές περιπτώσεις. Έχει παιδιά, που πρέπει να είναι προστατευμένα και ασφαλή, τα οποία είναι ασυνόδευτα, άλλοι, που είναι πρόσφυγες από συγκεκριμένες περιοχές. Αυτό είναι το βασικό πρόβλημα, ότι θεωρήσαμε, ότι όλοι είναι το ίδιο και δημιουργήθηκε τεράστια ένταση, καθώς δεν υπήρξε άμεσος διαχωρισμός, ώστε να αναχωρήσει για παράδειγμα όποιος ήθελε να βρει την οικογένειά του στη Γερμανία", ανέφερε.

"Έχουμε Έλληνα επίτροπο και είπε, ότι θέλει να βοηθήσει. Δεν γνωρίζω αν αυτό θα συνεχιστεί βέβαια, γιατί έχουμε αλλαγή στην επιτροπή. Η Ευρώπη έχει αντιληφθεί, ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο δικό μας και αυτό είναι σημαντικό. Μένει να δούμε ποιά θα είναι η στρατηγική από εδώ και πέρα. Θα χρειαστεί μία στρατηγική πιο ευρωπαϊκή και να έχει κάποιο ορίζοντα, δεν μπορεί να είναι διαφορετική κάθε χρόνο", δήλωσε η κ.Καϊλή.

Για τα εσωκομματικά του ΚΙΝΑΛ

"Όσο υπάρχουν διαφωνίες παράγεται και πολιτική. Να μην εγκλωβιστούμε μόνο στην εσωστρέφεια. Αυτή τη στιγμή γίνεται ένας διάλογος ταυτοτικός. Πού θέλουμε να πάμε, ποιά θα είναι η θέση μας στο πολιτικό σκηνικό. Υπάρχει τεράστια ανάγκη για την Ελλάδα να υπάρχει το ΚΙΝΑΛ, ώστε να λειτουργεί θετικά στην προσπάθεια της χώρας μας να σταθεροποιηθεί. Είναι πολιτικό το διακύβευμα και όχι προσωπικό. Ένα κόμμα να αντιπολιτεύεται εκεί, που χρειάζεται", δήλωσε η κ.Καϊλή και ανέφερε την περίπτωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ως παράδειγμα ανεύθυνης πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.
"Έχω καταθέσει μία ερώτηση για τα όσα συνέβησαν με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Πουλήθηκε σε ιταλική εταιρία για 45 εκατομμύρια ευρώ και λίγους μήνες μετά δόθηκε επιδότηση ετήσια 50 εκατομμυρίων ευρώ. Θεωρώ, ότι αυτό κατέβασε το τίμημα της πώλησης και κάποιοι πρέπει να δώσουν απαντήσεις ως προς το γιατί επέτρεψαν να πωληθεί περιουσία των Ελλήνων", κατέληξε η κ.Καϊλή.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη της Εύας Καϊλή στον FOCUS FM 103,6, εδώ:

Media

{YouTube}
{/YouTube}

FocusFM 103.6 Live

Ροη ειδησεων

Οργή Τσελίκ για την επίσκεψη Πομπέο στην Ελλάδα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020 09:22

Προς αναβολή το Τζένοα-Τορίνο

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020 20:21

Διακοπές ρεύματος την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020 19:17

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined