Τρίτη, 09 Ιουνίου 2020 11:42

Εγγυώμαι προσωπικά τα σύνορα του Έβρου- Δεν πρόκειται να περάσει κουνούπι: Θ.Καράογλου στον FOCUS FM- ΗΧΗΤΙΚΟ

Απόλυτα βέβαιος, ότι τα χερσαία σύνορά μας στον Έβρο, είναι διασφαλισμένα απέναντι σε οποιαδήποτε κίνηση της Τουρκίας, εμφανίστηκε ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου σε συνέντευξή του στον FOCUS FM 103.6 και μάλιστα δεσμεύτηκε προσωπικά για αυτό.

 

Μιλώντας στη εκπομπή «Σχολιάζοντας στην επικαιρότητα» με τη Δέσποινα Μποτίτση και το Γιάννη Πηλίδη, ο κ.Καράογλου ερωτηθείς για το αν μπορούμε να προστατέψουμε τα σύνορά μας, δήλωσε (16:00) Εγγυώμαι για αυτό. Ήμουν εκεί την Τετάρτη. Από τα σύνορα του Έβρου και τα ποταμίσια, αλλά και παραπάνω τα στεριανά (...) δεν πρόκειται να περάσει κουνούπι. Τα σύνορά μας είναι διασφαλισμένα. Με τα νησιά είναι μία ιδιαίτερη ιστορία, αλλά τα σύνορά μας είναι θωρακισμένα, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας στην πλευρά του Έβρου».

Πρόσθεσε πάντως, ότι από το Μάρτιο είχαν μειωθεί- και λόγω κορωνοϊού- οι ροές στα νησιά κατά 97% σε σχέση με πέρυσι, ενώ «έχουν εκατονταπλασιαστεί» οι ρυθμοί εκδίκασης αιτήσεων ασύλου σε πρώτο βαθμό και «το 99% είναι απορριπτικές αποφάσεις». Για το φόβο πολλοί αλλοδαποί στα νησιά να λειτουργήσουν ως «5η φάλαγγα» σε περίπτωση επεισοδίου με την Τουρκία, εμφανίστηκε καθησυχαστικός, λέγοντας πως  «είναι ένα σενάριο, που έχουμε εξετάσει και υπάρχουν δυνατότητες να αντιμετωπιστεί, δεν υπακούν πολλοί σε τέτοιου είδους κελεύσματα».

Όσον αφορά στα νέα κρούσματα κορωνοϊού και τα φαινόμενα συνωστισμού σε μπαρ στη Μύκονο, απάντησε, ότι «τα μαγαζιά λιανικής και τα εστιατόρια εφαρμόζουν τα μέτρα, το έζησα αυτό, αλλά στα μπαράκια θέλουν το τρίμηνο, που είχαν κλειστά, να τα βγάλουν όλα μαζεμένα» και πρόσθεσε, ότι «δεν υπάρχουν τοπικά άσυλα, όλοι πρέπει να εφαρμόζουν τους νόμους».

Για το συνωστισμό στα λεωφορεία της Θεσσαλονίκης, τόνισε, ότι η ΝΔ βρήκε στους δρόμους 212 λεωφορεία και τώρα κυκλοφορούν 350 και υπογράμμισε, ότι το Σεπτέμβριο θα είναι «γύρω στα 500».

 

«Διορθωτικές κινήσεις» για δανειοδότηση επιχειρήσεων- επιστρεπτέα προκαταβολή

Ερωτηθείς για τα προβλήματα στη δανειοδότηση επιχειρήσεων μέσω των τραπεζών, λόγω αυξημένων εγγυήσεων και προϋποθέσεων, που απαιτούνται, ο κ.Καράολγου δήλωσε, ότι (7:13) «θα πρέπει να ενισχυθούν τα χρήματα, που υπάρχουν για τις δανειοδοτήσεις στις επιχειρήσεις. Θεωρώ, ότι είναι κάτι, το οποίο θα γίνει. Άλλωστε έχουμε πει, ότι δεν είμαστε δογματικοί και δεν είμαστε στατικοί, παρακολουθούμε τις ανάγκες της οικονομίας και τις ανάγκες τις αγοράς και έχουμε σκοπό μέσα από τη κρίση αυτή να βγούμε όρθιοι όλοι και οι εργαζόμενοι και οι επιχειρήσεις και για αυτό το λόγο θα γίνουν, όπου πρέπει, διορθωτικές κινήσεις».

Απαντώντας σε ερώτηση για την επιστρεπτέα προκαταβολή, που είναι 100% για όσες επιχειρήσεις έχουν πάνω από 20 εργαζόμενους και 60% για όσες έχουν πάνω από 20 άτομα προσωπικό, ο κ.Καράολγου είπε επίσης πως (8:38) «ακούω με προσοχή όλες τις επισημάνσεις, που γίνονται και τις προτάσεις, που κατατίθενται. Και από τα επιμελητήρια υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις. Αυτό, που κάνω είναι να μιλάω με τους αρμόδιους υπουργούς, να μεταφέρω όλα αυτά τα ζητήματα και στα πλαίσια των δυνατοτήτων, που υπάρχουν, να προσπαθούμε να τα αντιμετωπίζουμε. Δόξα τω Θεώ η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει αποδείξει, ότι έχει ανοιχτά μάτια και αυτιά και ακούει την κοινωνία και τους φορείς και ανάλογα προσαρμόζει την πολιτική της».

 

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ.Θ.Καράογλου στον FOCUS FM, εδώ:

Media

{YouTube}
{/YouTube}

FocusFM 103.6 Live

Ροη ειδησεων

Ανακοίνωσε την απόκτηση του Σούλερ ο Άρης! (vid.)

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020 11:50

Χωρίς νερό μέχρι το μεσημέρι περιοχές στη Θεσσαλονίκη

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020 10:29

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στην Κρήτη

ΕΛΛΑΔΑ
Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020 10:05

Διακοπή ρεύματος σήμερα σε περιοχή του Δ. Δέλτα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020 09:30

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined