Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2020 12:05

Ν.Παππάς στον FOCUS FM για συμφωνία με Ιταλία: Αν δεν ήταν η Συμφωνία των Πρεσπών δε θα ήταν τα πράγματα θετικά-Να συνοδευτεί από την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια- ΗΧΗΤΙΚΟ

Η συμφωνία με την Ιταλία δικαιώνει τη στρατηγική, που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ να λυθούν τα προβλήματα της Ελλάδας με όλους τους γείτονές της, για να μπορέσει να αφιερώσει πολιτικό και διπλωματικό κεφάλαιο στο μείζον θέμα, που είναι οι σχέσεις με την Τουρκία, υποστήριξε σε συνέντευξή του στον FOCUS FM 103.6,ο βουλευτής, πρώην Υπουργός και νυν τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς.

Mιλώντας στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την επικαιρότητα» με τη Δέσποινα Μποτίτση και το Γιάννη Πηλίδη, ο κ.Παππάς, ανέφερε, ότι η συμφωνία με την Ιταλία θα είναι θετική εξέλιξη, εφόσον συνοδευτεί και από επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια στο Ιόνιο. (2:40) «Αυτά είναι δικαιώματα τα οποία δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να απεμπολούμε. Το πότε και πώς θα επιλέξουμε να τα ασκήσουμε είναι ζήτημα, το οποίο κάθε στιγμή πρέπει να το «ζυγίζουμε», θα πρέπει να μην εγκαταλειφθεί η δυνατότητα αυτή τη στιγμή. Μπορεί να εκτιμήσουμε, ότι η ώρα ήρθε πάρα πολύ σύντομα ή ότι θα έρθει λίγο πιο μετά στο χρόνο. Θα το δούμε. Θα είναι μία θετική εξέλιξη, εφόσον συνοδευτεί και από αυτή την επέκταση», τόνισε για τη συμφωνία Ελλάδας-Ιταλίας.

Πρόσθεσε μάλιστα για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ότι (1:30) «αντιλαμβάνεται κανείς, ότι έχουμε περάσει σε μία καινούργια φάση και θα πρέπει να αναστοχαστούμε συλλογικά ως λαός, ότι κάναμε λάθος τόσα χρόνια, που είχαμε τα προβλήματα, που είχαμε με τους βόρειους γείτονές μας. Είναι θετικό, ότι από την πλευρά του ΥΠΕΞ έχουν υπάρξει τοποθετήσεις και για τη συμφωνία με τη Βόρεια Μακεδονία και αντιλαμβάνεται όλος ο λαός αυτή τη στιγμή, ότι αν δεν υπήρχε αυτή η συμφωνία και υπήρχαν Τούρκοι αξιωματικοί να εκπαιδεύουν το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων του βόρειου γείτονά μας, δε θα ήταν τα πράγματα θετικά», επεσήμανε ο κ.Παππάς.

 

Θα βάλουμε «πλάτη» με την Αίγυπτο- Δεν απεμπολούμε το δικαίωμα για 12 μίλια στο Αιγαίο

Για τις συζητήσεις με την Αίγυπτο, ο κ.Παππάς επεσήμανε (4:00) «έχει δηλώσει και ο Αλέξης ο Τσίπρας, ότι εμείς θα κινηθούμε με όρους αντιπολίτευσης ευθύνης και θα «βάλουμε πλάτη», εάν υπάρξει μία ρεαλιστική προοπτική συμφωνίας». Για την επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια στο Αιγαίο, ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως (13:20) «Η επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια είναι ένα δικαίωμα της Ελλάδας. Σε κάθε περίπτωση όμως, γνωρίζει κανείς, ότι κάποια στιγμή θα έπρεπε να έρθουμε και στο τραπέζι των συζητήσεων και με τη γείτονα χώρα για να μην υπάρξουν προβλήματα, που θα μας οδηγήσουν σε συγκρούσεις. Σε καμία περίπτωση δεν απεμπολούμε τα δικαιώματά μας και διατηρούμε το δικαίωμα να τα εξασκήσουμε, εάν και εφόσον κρίνουμε».

 

Λογικής «ανοσίας αγέλης» και «μεθοδευμένη αδράνεια» στα μέτρα στήριξης

Δριμεία ήταν η κριτική, που άσκησε ο κ.Παππάς στην πολιτική, που ακολουθεί η κυβέρνηση στην οικονομία, για την αντιμετώπιση των συνεπειών του lock down λόγω κορωνοϊού, κάνοντας λόγο για «μεθοδευμένη αδράνεια», «κακά σχεδιασμένα χρηματοδοτικά εργαλεία» και λογική «ανοσίας της αγέλης». (17:14) «Βλέπουμε κινήσεις, οι οποίες αφορούν τη στήριξη πολύ περιορισμένου αριθμού επιχειρήσεων και μάλιστα, που υπό κανονικές συνθήκες, δε θα χρειάζονταν στήριξη. Τα χρηματοδοτικά εργαλεία με τη στήριξη του κράτους, που έχουν αναπτυχθεί είναι ανεπαρκή, κακά σχεδιασμένα και ακατάλληλα, υλοποιούνται δε μέσω των εμπορικών συστημικών τραπεζών, οι οποίες με βάση τις δικές τους αρχές και κατευθυντήριες γραμμές επιλέγουν να διοχετεύσουν αυτά τα χρήματα στο πελατειακό τους φιλέτο», τόνισε, επισημαίνοντας πως ο κ.Γεωργιάδης ακόμη δεν έχει φέρει στη Βουλή, όπως δεσμεύτηκε, το νομοσχέδιο για τις μικροπιστώσεις. Πρόσθεσε πως οι τράπεζες έχουν δώσει δάνεια σε επιχειρήσεις «ΑΑΑ», ενώ το πρόβλημα είναι οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, που χρειάζονται μικρά ποσά για να μην κλείσουν. (19:36) «Μιλάμε για μικροπιστώσεις των 20-25.000 ευρώ. Εκεί βρίσκουν διέξοδο οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες δεν μπορούν να περάσουν από την τράπεζα ούτε από το απέναντι πεζοδρόμιο. Αλλά δυστυχώς εδώ βλέπουμε να έχει επικρατήσει η λογική της ανοσίας της αγέλης, η οποία λέει όσοι ζήσουν, ζήσανε», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ.Παππάς.

 

Τώρα είναι η ώρα για το «μαξιλάρι» του ΣΥΡΙΖΑ

Ο τομεάρχης Οικονομίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επεσήμανε πως η Ελλάδα αν και έχει βαρύτερες συνέπειες από την οικονομική κρίση του κορωνοϊού, ξεκινάει από καλύτερη «βάση» σε σχέση με άλλες χώρες, λόγω του "μαξιλαριού" του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο πρέπει να χρησιμοποιηθεί. (28:06) «Εμείς έχουμε και το «μαξιλάρι» το δημοσιονομικό. Έχουμε και αυτή τη δυνατότητα. Πότε είναι ώρα ανάγκης, δεν είναι ώρα ανάγκης αυτή; Δε θα το γλιτώσουμε, το ερώτημα είναι αν θα το επενδύσουμε για να συντηρηθούν θέσεις εργασίας ή αν θα το δίνουμε αύριο μεθαύριο σε ανθρώπους, που είναι άνεργοι για επίδομα ανεργίας ή στα κοινωνικά εισοδήματα αλληλεγγύης. Αυτό είναι το μείζον ζήτημα». εξήγησε ο κ.Παππάς.

Κατέληξε μάλιστα λέγοντας πως «ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο» και «δεν βλέπει μία εκπομπή, που κάνει το άσπρο- μαύρο και πείθεται, ότι τα πράγματα είναι ρόδινα».

 

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ.Ν.Παππά στον FOCUS FM, εδώ:

Media

{YouTube}
{/YouTube}

FocusFM 103.6 Live

Ροη ειδησεων

Ανακοίνωσε την απόκτηση του Σούλερ ο Άρης! (vid.)

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020 11:50

Χωρίς νερό μέχρι το μεσημέρι περιοχές στη Θεσσαλονίκη

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020 10:29

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στην Κρήτη

ΕΛΛΑΔΑ
Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020 10:05

Διακοπή ρεύματος σήμερα σε περιοχή του Δ. Δέλτα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020 09:30

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined