Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2020 11:38

Α.Γεωργιάδης στον FOCUS FM: Δεν μπορούμε να προβλέψουμε τίποτα, η πρόβλεψη είναι αρμοδιότητα των προφητών- ΗΧΗΤΙΚΟ

Η κυβέρνηση διαχειρίζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο υγειονομικά και οικονομικά την κρίση του κορωνοϊού, αλλά αδυνατεί να κάνει οποιαδήποτε πρόβλεψη για το ύψος της ύφεσης φέτος και την προσδοκώμενη ανάπτυξη το 2021, υποστήριξε σε συνέντευξή του στον FOCUS FM 103.6, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

 

Μιλώντας στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την επικαιρότητα», ο κ.Γεωργιάδης τόνισε πως οι προβλέψεις είναι για τους... προφήτες, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά, ότι (2:09) «βασικά, δεν μπορούμε να προβλέψουμε τίποτα. Και να εξηγήσω και το γιατί δεν μπορούμε να προβλέψουμε. Ξέρετε εσείς αν θα υπάρχει δεύτερο «κύμα»; Ξέρετε αν θα υπάρξει δεύτερο «κύμα» στην Ελλάδα ή αν θα υπάρξει δεύτερο «κύμα» στις ΗΠΑ, ή αν θα υπάρξει δεύτερο «κύμα» στη Γερμανία ή αν θα υπάρξει δεύτερο «κύμα» σε κάποιες από τις μεγάλες αγορές για την Ελλάδα; Δεν το ξέρετε. Ξέρετε αν το παρόν «κύμα» θα πέσει τελικά στις ΗΠΑ και στο Ηνωμένο Βασίλειο ή αν θα συνεχίσει να ανεβαίνει; Χθες στο Τέξας είχαμε τεράστιο outbreak. Αυτό μας επηρεάζει εμάς εδώ; Προφανώς. Όσο η Αμερική δεν ξεμπερδεύει από τον ιό, δεν ανοίγει τα σύνορά της. Όταν δεν ανοίγει τα σύνορά της, δεν μπορούν να έρθουν τουρίστες από την Αμερική στην Ελλάδα. Το ίδιο είναι να έχεις κάποιους Αμερικανούς τουρίστες και το ίδιο είναι να έχεις μηδέν; Εγώ έχω πει από την αρχή: δεν κάνω καμία πρόβλεψη. Η πρόβλεψη σήμερα είναι αρμοδιότητα των προφητών και όχι των πολιτικών. Τώρα έχεις μόνο ένα πράγμα να κάνεις. Θα κάνεις κάθε μέρα το καλύτερο, που μπορείς. Στο τέλος θα κάνεις ταμείο», σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Απαντώντας για τις επιχειρήσεις, που μένουν εκτός δανειοδότησης, καθώς είναι στη «μαύρη» λίστα του ΤΕΙΡΕΣΙΑ, εξήγησε πως (4:20) «το να λέμε να δώσουμε δάνεια σε επιχειρήσεις, που είναι στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ, είναι σα να λέμε εκ των προτέρων, ότι θα πάρουμε δημόσιο χρήμα να το χαρίσουμε σε μία ιδιωτική εταιρία, διότι ξέρουμε εκ των προτέρων, ότι δε θα πληρωθεί το δάνειο αυτό πίσω». Όσον αφορά στα « κόκκινα» δάνεια των επιχειρήσεων και η λεγόμενη «2η ευκαιρία», διευκρίνισε, ότι οι σχετικές ρυθμίσεις θα περιλαμβάνονται στο ίδιο νομοσχέδιο, που θα αφορά και τα «κόκκινα» στεγαστικά.

Στο τέλος της 4ετίας ξεκινά η μείωση του Δημοσίου

Ερωτηθείς για τη δέσμευση της ΝΔ να μειώσει τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων προχωρώντας σε 1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις, υπογράμμισε πως (21:10) «ακόμη δεν είμαστε στο 5 προς 1. Το Δημόσιο έχει πολλά κενά ακόμα και παραμένουμε στο 1 προς 1. Στόχος όμως είναι στο τέλος της 4ετίας να αρχίσει η μείωση του Δημοσίου», δήλωσε ο κ.Γεωργιάδης.

Έρχεται επέκταση των χωρικών μας υδάτων στο Ιόνιο

Απαντώντας σε ερώτημα για το αν η συμφωνία με την Ιταλία για τις θαλάσσιες ζώνες θα συνοδευτεί και από την επέκταση των χωρικών μας υδάτων από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ξεκαθάρισε πως (21:48) «όλα πάνε όπως πρέπει και θα γίνουν αυτά, που πρέπει, όπως το είπατε».

 

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ.Άδωνι Γεωργιάδη στον FOCUS FM, εδώ:

Media

{YouTube}
{/YouTube}

FocusFM 103.6 Live

Ροη ειδησεων

Ανακοίνωσε την απόκτηση του Σούλερ ο Άρης! (vid.)

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020 11:50

Χωρίς νερό μέχρι το μεσημέρι περιοχές στη Θεσσαλονίκη

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020 10:29

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στην Κρήτη

ΕΛΛΑΔΑ
Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020 10:05

Διακοπή ρεύματος σήμερα σε περιοχή του Δ. Δέλτα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020 09:30

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined