Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2020 13:11

Β. Μούσα στον Focus FM: Αν αρχίσει και γιγαντώνεται το «άλλη η Κύπρος και άλλη η Ελλάδα, αλίμονο μας.

Στον απόηχο της αιφνιδιαστικής επίσκεψης του Τούρκου Υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ στα σύνορα του τριεθνούς στον Έβρο και με την προσοχή στραμμένη στην Κύπρο, ο διδάκτωρ οικονομικών ΑΠΘ- Αραβολόγος- Συντονιστής Ακαδημαϊκού Δικτύου Μαύρης Θάλασσας και Αν.Μεσογείου, Βαγγέλης Μούσα μιλάει στον FOCUS FM και στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την καθημερινότητα» με την Δέσποινα Μποτίτση.

Ο κ. Βαγγέλης Μούσα εξέφρασε την ανησυχία του για τις τελευταίες εξελίξεις τονίζοντας πως «Η τούρκικη πρόβα θα παραμείνει σε εξέλιξη μέχρι να επιτευχθούν οι στόχοι της. 
Νεκρώνουν σιγά σιγά οι οικονομικοί πόροι της. Αυτό πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπ’όψιν μας. Η Τουρκία δεν θα κάνει πίσω γιατί δεν έχει περιθώριο να κάνει πίσω. Αν δεν προβεί σε εκμετάλλευση ή συνεκμετάλλευση ή να βάλει χέρι στο πετρέλαιο της Λιβύης, η Τουρκία θα καταρρεύσει... Αν αρχίσει και γιγαντώνεται το «άλλη η Κύπρος και άλλη η Ελλάδα, αλίμονο μας. Όλες οι κινήσεις τις Τουρκίας είναι για να κερδίσουν κάτι.»

Όσον αφορά την Θράκη και την Αγία Σοφία, ο κ. Μούσα επισήμανε πως «οι Τούρκοι δεν έπαψαν ποτέ να θέλουν την Θράκη. Η κίνηση για την Αγία Σοφία επιστρατεύει όλο τον ισλαμικό κόσμο. Ο Ερντογάν θέλει πολύ σημαντικά διαπιστευτήρια για τις προθέσεις του για το μουσουλμανικό έθνος. Αυτό μεταφράζεται σε τζίρο. Είναι καθαρά θρησκευτική επένδυση.»

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Β.Μούσα στον Focus FM, εδώ:

Media

FocusFM 103.6 Live

Ροη ειδησεων

Φωτιά για δεύτερη μέρα στα Χανιά

ΕΛΛΑΔΑ
Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020 16:54

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined