Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019 14:31

Το ΑΠΘ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Λευκού Μπαστουνιού που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Οκτωβρίου

, η Επιτροπή Φοιτητικής Μέριμνας και ΑμΕΑ της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, η Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ και το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών Θεσσαλονίκης (ΚΕΑΤ) διοργανώνουν εκδήλωση αύριο, Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019, και ώρες 12 μ. - 2 μ.μ., στο φουαγιέ του Κεντρικού Αμφιθεάτρου της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ.

Το λευκό μπαστούνι έχει μεγάλη σημασία για την κινητικότητα των ατόμων με οπτική αναπηρία και αποτελεί το σύμβολο της προσπάθειάς τους για ανεξαρτησία και ισότιμη συμμετοχή στις ανθρώπινες δραστηριότητες. Στη σύγχρονή του μορφή, το λευκό μπαστούνι συνδυάζεται με κατάλληλη εκπαίδευση, έτσι ώστε άτομα με οπτική αναπηρία να μπορούν να ανιχνεύουν το περιβάλλον και να κινούνται ανεξάρτητα και με ασφάλεια τόσο μέσα στην πόλη όσο και μέσα σε κτίρια.

Οι επισκέπτες της εκδήλωσης του ΑΠΘ, σε συνεργασία με άτομα με οπτική αναπηρία και εκπαιδευτές κινητικότητας, θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε βιωματικούς περιπάτους προσομοίωσης με μάσκα και λευκό μπαστούνι, να γνωρίσουν τις τεχνικές βλέποντος οδηγού, να ενημερωθούν για θέματα προσβασιμότητας, καθώς και για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να βοηθήσουν ώστε να μη δημιουργούν οι ίδιοι εμπόδια, όπως και για το πώς να εντοπίζουν πιθανά εμπόδια. Παράλληλα, θα παρουσιαστούν οι δράσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών Θεσσαλονίκης (ΚΕΑΤ).

Επιπρόσθετα, θα διεξαχθούν αγώνες με αθλήματα στα οποία μπορούν να συμμετάσχουν μικτές ομάδες, βλεπόντων και ατόμων με οπτικές αναπηρίες, με στόχο να γνωρίσουν οι βλέποντες τα συγκεκριμένα αθλήματα και να βιώσουν μια ξεχωριστή εμπειρία.

FocusFM 103.6 Live

Ροη ειδησεων

Eπίθεση και κλοπή αλλοδαπού στην περιοχή του ΟΣΕ

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2020 21:58

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined