Σάββατο, 15 Ιουνίου 2019 17:20

Θέλετε να ευχαριστείτε πάντα τους άλλους; Κακό δικό σας!

Σημαντικά αρνητικές επιδράσεις για τον εαυτό σας μπορεί να έχει η διαρκής προσπάθεια να ικανοποιήσετε τους γύρω σας

Είστε από τους ανθρώπους που προσπαθείτε να κάνετε τα χατίρια σε όλους για να σας συμπαθήσουν; Κάτι τέτοιο μπορεί να είναι αρνητικό για την ψυχική και σωματική σας υγεία, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Nature Neuroscience.

Επιλέγοντας να λέτε πάντα «ναι» στους άλλους θέτοντας τις δικές σας επιθυμίες σε δεύτερη μοίρα, είναι πιθανό να στερείτε χρόνο από τον εαυτό σας και από πράγματα τα οποία είναι σημαντικά για σας. Αν ο στόχος σας λοιπόν είναι να κάνετε πάντα τους άλλους χαρούμενους, αλλά δεν κάνετε το ίδιο για τον εαυτό σας, τότε ενδέχεται να μη ζείτε σύμφωνα με τις δικές σας αξίες.

Η υποχώρηση με στόχο την τέρψη και ικανοποίηση των άλλων μπορεί πολύ γρήγορα να εξελιχθεί σε μια πολύ βλαβερή συνήθεια για σας. Αν οι απόψεις που εκφράζετε στις συζητήσεις δεν βασίζονται στο τι πιστεύετε εσείς αλλά επιλέγετε να πείτε αυτό που ο συνομιλητής σας θέλει να ακούσει, τότε ίσως αρχίζετε να λέτε αθώα ψέματα. Σύμφωνα με τους ερευνητές όμως, όσο περνάει ο καιρός, τα μικρά και ασήμαντα αυτά ψέματα εξελίσσονται και οδηγήστε σε μεγαλύτερα ψέματα για ακόμα περισσότερη ικανοποίηση του συνομιλητή σας.

Πέφτοντας στην παγίδα της ικανοποίησης των άλλων, εγκλωβίζεστε προσπαθώντας να μαντέψετε πώς θέλουν οι άλλοι να είστε. Είναι πολύ πιθανό μάλιστα να αρχίσετε να αλλάζετε τη συμπεριφορά σας για να αρέσετε στους άλλους κάτι που μπορεί να διαβρώσει την ακεραιότητά σας και να δημιουργήσει άσχημα αισθήματα για τον εαυτό σας.

Οι ειδικοί καταλήγουν πως δείχνοντας τον πραγματικό σας εαυτό και διακινδυνεύοντας να μη σας συμπαθήσουν κάποιοι άνθρωποι είναι καλύτερο από το να βιώνετε το στρες και την ένταση που προκύπτει από την διαρκής υποχώρηση με στόχο την ικανοποίηση των άλλων ανθρώπων.

Πηγή: ygeiamou.gr 

FocusFM 103.6 Live

Ροη ειδησεων

Χωρίς ρεύμα περιοχές σε Εύοσμο και Τριανδρία

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019 06:34

Ληστεία σε πρακτορείο ΟΠΑΠ στη Θεσσαλονίκη

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019 22:42

Μ. Βορίδης: Βρήκαμε λύση για την ΕΒΖ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019 21:31

«Περίεργη» διάρρηξη στην οικία Βαρθολομαίου

ΚΟΣΜΟΣ
Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019 20:00

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined