16:03
Δηλώσεις του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου κατά την αποχώρηση του από την δίκη των Τεμπών.
15:53
Η πρόεδρος του δικαστηρίου αγνόησε την εισαγγελική πρόταση και διέταξε να καθαρογραφούν τα πρακτικά της πρώτης συνεδρίασης και να εισαχθούν κανονικά.
15:40
Πρόκειται για δικαστικό πραξικόπημα, διότι τα πρακτικά της πρώτης δικής, τον περασμένο Ιούνιο, συμπεριλαμβάνουν της αιτήσεις των συγγενών αλλά και του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου προς υποστήριξη της κατηγορίας που ήταν άρτια τεκμηριωμένες.
15:33
Επανήλθε η έδρα. Το δικαστήριο αρνείται να ζητήσει τα πρακτικά της πρώτης συνεδρίασης!
14:09
Αίσχος! Κατηγορούμενος πανηγύρισε στους διαδρόμους του δικαστικού μεγάρου έπειτα από την πρόταση της εισαγγελέως για την αποβολή του Κυριάκου Βελόπουλου από την δίκη!
14:09
Αίσχος! Κατηγορούμενος πανηγύρισε στους διαδρόμους του δικαστικού μεγάρου έπειτα από την πρόταση της εισαγγελέως για την αποβολή του Κυριάκου Βελόπουλου από την δίκη!
13:45
Πρόταση – σοκ της εισαγγελέως για αποβολή του Κυριάκου Βελόπουλου και των συγγενών από τη δίκη! Χαμός στην αίθουσα και σφοδρές αντιδικίες!
Διακόπτεται τώρα η συνεδρίαση έπειτα από την αγόρευση της εισαγγελέως και των δικηγόρων των συγγενών.
11:35
Το δικαστήριο διέκοψε τη δίκη μέχρι τις 12 για να λάβει αποφάσεις.
11:34
Σοβαρές καταγγελίες δικηγόρων των συγγενών – επιμένουν ότι από τους 30 περίπου δικηγόρους μόνο οι οκτώ έχουν κανονικές θέσεις για να κάτσουν και να μπορούν να έχουν τα έγγραφα τους διαθέσιμα μπροστά, επειδή το δικαστήριο ήδη έχει προεξόφλησή την αποβολή των συγγενών από την παράσταση πολιτικής αγωγής!
11:26
Σφοδρή επίθεση Καπερνάρου για την παρουσία του Κυριάκου Βελόπουλου ως μάρτυρα για την υποστήριξη της κατηγορίας. Είναι σαφές ότι θα παίξουν τα ρέστα τους για αποβολή του Κυριάκου Βελόπουλου.
11:05
Ο συνήγορος του Τερεζάκη ουσιαστικά παραδέχτηκε ότι αν δεν ήταν ο Κυριάκος Βελόπουλος δεν θα γινόταν δικογραφία!!
Γιατί ο «θιγμένος» Μπακαΐμης δεν έκανε τίποτε για να υποστηρίξει την κατηγορία;
10:51
Έντονη έκρηξη από τους δικηγόρους των συγγενών των θυμάτων προς τον συνήγορο υπεράσπισης που ζητούσε την αποβολή τους από την πολιτική αγωγή: «Μας λέτε εδώ και ώρα ότι η ζημιά από την εξαφάνιση των βίντεο από τους πελάτες σας την υπέστη αποκλειστικά ο κ. Μπακαΐμης και όχι οι οικογένειες των 57 θυμάτων!!»
10:37
Σοβαρότατη τοποθέτηση και έντονες αντιδράσεις καταγράφονται αυτή την ώρα στη δίκη.
Ο Συνήγορος των κατηγορουμένων δήλωσε ρητά ότι το κατηγορητήριο «στήθηκε», υποστηρίζοντας πως ο μοναδικός που θα μπορούσε να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής είναι ο ανακριτής.
Η αναφορά αυτή προκάλεσε σάλο στην αίθουσα, με τους δικηγόρους των συγγενών των θυμάτων να αντιδρούν έντονα και να δηλώνουν ότι επιβεβαιώνονται όσοι μιλούν εξαρχής για «στημένη διαδικασία».
Μόλις προσήλθε ο υπεύθυνος της Interstar στο δικαστήριο.
10:30
Νέα παρέμβαση από την πλευρά της υπεράσπισης καταγράφεται αυτή την ώρα. Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων επιχειρούν να αποβάλουν τον Κυριάκο Βελόπουλο από τη δίκη
10:21
Νέο θερμό επεισόδιο σημειώθηκε πριν από λίγο στη δικαστική αίθουσα. Η πρόεδρος του δικαστηρίου αντιλήφθηκε ότι γυναίκα κατέγραφε τη διαδικασία, κατά παράβαση των κανόνων της δίκης. Η ίδια δήλωσε δικηγόρος, ωστόσο το δικαστήριο διέταξε άμεσα τη σύλληψή της, ενώ αναμένεται να σχηματιστεί σε βάρος της δικογραφία για το περιστατικό. Η ένταση στην αίθουσα παραμένει υψηλή, με τη διαδικασία να συνεχίζεται υπό ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα.
10:15
Ένταση σημειώθηκε στην αίθουσα από την πρώτη στιγμή της διαδικασίας. Οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων κατέθεσαν αίτημα να αποβληθούν από την πολιτική αγωγή τόσο οι συγγενείς των θυμάτων όσο και ο Κυριάκος Βελόπουλος, προκαλώντας τις άμεσες αντιδράσεις. Η κατάσταση κλιμακώθηκε όταν ο συνήγορος του Σπύρου, πατέρα, εξέφρασε «συμπάθεια» προς τις οικογένειες των θυμάτων, τοποθέτηση που προκάλεσε έκρηξη οργής στην αίθουσα.
Ο Παύλος Ασλανίδης, ο Πάνος Ρούτσης και άλλοι συγγενείς αντέδρασαν έντονα, φωνάζοντας ότι «δεν θέλουμε τη συμπάθειά σας», με το κλίμα να γίνεται ιδιαίτερα φορτισμένο από τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης.
Εντύπωση έκανε ότι ο συνήγορος του πατέρα επικαλέστηκε δηλώσεις του Πλακιά προκειμένου να στηρίξει το αίτημα αποβολής των συγγενών των θυμάτων από τη διαδικασία, κίνηση που προκάλεσε άμεση και έντονη οργή στους παριστάμενους.
10:04
Μόλις ανέβηκε η έδρα του δικαστηρίου και ξεκίνησε επισήμως η διαδικασία.
Παρόντες στην αίθουσα είναι οι δύο εκ των τριών κατηγορουμένων, ο Τερζάκης και ο πατέρας, ενώ απουσιάζει ο υπεύθυνος της εταιρείας interstar.
Η διαδικασίας βρίσκεται πλέον σε εξέλιξη.
09:57
Πριν από λίγο προσήλθαν στην αίθουσα τόσο οι συνήγοροι υπεράσπισης όσο και οι κατηγορούμενοι, σηματοδοτώντας την έναρξη της διαδικασίας και την εξέλιξη της υπόθεσης σε κρίσιμο στάδιο.
Δήλωση Ασλανίδη:
09:50
Ο Κυριάκος Βελόπουλος προχώρησε πριν από λίγο σε καταγγελία για την οργανωμένη μεθόδευση με το κλείσιμο των δρόμων.
08.53
Μόλις έφτασε ο πρόεδρος της ελληνικής λύσης Κυριάκος Βελόπουλος στο δικαστικό μέγαρο Λάρισας.

08.50
Ο ποινικολόγος Δημήτρης Σκαρίπας ο πρώτος από τους παράγοντες της δικής που έφτασε στο δικαστικό μέγαρο Λάρισας πριν από λίγο. Μεκπροσωπεί οικογένειες θυμάτων του εγκλήματος των Τεμπών προς υποστήριξη της κατηγορίας.
08.39
Σε νέα αίθουσα θα διεξαχθεί η δίκη για τα χαμένα βιντεοληπτικά αρχεία της υπόθεσης του δυστυχήματος των Τεμπών.
Στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου συνεχίζεται από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας η εκδίκαση της υπόθεσης που αφορά τη διαχείριση του βιντεοληπτικού υλικού της εμπορικής αμαξοστοιχίας στο πλαίσιο του δυστυχήματος των Τεμπών. Στο ακροατήριο αναμένεται να παραστεί και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.
Κατά την προηγούμενη δικάσιμο, το δικαστήριο είχε διακόψει ώστε να εξευρεθεί κατάλληλη αίθουσα, καθώς οι δικηγόροι που έχουν δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας ξεπερνούν τους είκοσι. Τελικά, σύμφωνα με το larissanet, επιλέχθηκε η αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, η οποία διαμορφώθηκε αναλόγως με πρόσθετα έδρανα και καθίσματα.
Την ίδια ώρα, οι αγρότες ανακοίνωσαν ότι διατηρούν ανοιχτά όλα τα μπλόκα, ώστε να μην παρεμποδιστεί η διεξαγωγή της δίκης. Το αίτημα αυτό διατυπώθηκε από συγγενείς των θυμάτων και έγινε δεκτό, με τη σχετική ανακοίνωση να καταγράφεται και σε βίντεο.



