ΗΠΑ: Κλίμα εμφυλίου στην Μινεάπολη μετά την δολοφονία 37χρονου διαδηλωτή από ομοσπονδιακούς πράκτορες

Καρέ καρέ ο πυροβολισμός

focusfm.gr
26 Ιανουαρίου 2026, 10:54

Ο θάνατος του Άλεξ Πρέτι, του 37χρονου που πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε το Σάββατο από ομοσπονδιακούς πράκτορες στη Μινεάπολη, έχει προκαλέσει κύμα οργής και έντονες αντιδράσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πρόκειται για τον δεύτερο θανατηφόρο πυροβολισμό Αμερικανού πολίτη κατά τη διάρκεια επιχείρησης της ICE, μετά τον θάνατο της Ρενέ Γκουντ.

Βίντεο καταγράφουν τη βίαιη σκηνή, όπου οι πράκτορες φαίνεται να πυροβολούν τουλάχιστον 10 φορές σε διάστημα πέντε δευτερολέπτων

Σάλος με βίντεο που δείχνει αξιωματικό του DHS να χειροκροτά αμέσως μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό του 37χρονου

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει ένα νέο βίντεο που φέρεται να δείχνει αξιωματικό του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) να χειροκροτεί τη στιγμή που ο διαδηλωτής Alex Jeffrey Pretti πέφτει νεκρός από πυρά ομοσπονδιακών πρακτόρων στη Μινεάπολη.

«Επανεξετάζουμε τα πάντα» λέει ο Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έδωσε ξεκάθαρη απάντηση για το αν οι ομοσπονδιακοί πράκτορες της ICE έκαναν το σωστό όταν άνοιξαν πυρ και σκότωσαν τον 37χρονο Άλεξ Πρέτι όταν ρωτήθηκε σήμερα τα ξημερώματα από τη Wall Street Journal.

Όπως είπε «το ερευνούμε, επανεξετάζουμε τα πάντα και θα καταλήξουμε σε κάποιο συμπέρασμα».