Πρόεδρος ΣΕΒΕ:«Εάν ο πόλεμος κρατήσει 2-3 μήνες τα πράγματα μπορεί να γίνουν ανεξέλεγκτα»

Ζητούμενο να μην επηρεαστεί ο τουρισμός

focusfm.gr
13 Μαρτίου 2026, 08:50

«Eάν ο πόλεμος κρατήσει δύο με τρεις μήνες θα δούμε προβλήματα και στις εξαγωγές» δήλωσε στο ΕΡΤnews  ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ, Σίμος Διαμαντίδης, ο οποίος αναφέρθηκε και στις ανατιμήσεις που αναμένονται λόγω της εκτίναξης της τιμής του πετρελαίου.

«Η άνοδος του πετρελαίου επηρεάζει το κόστος παραγωγής» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ ενώ αναφέρθηκε και στην πιθανή άνοδο του πληθωρισμού, ως συνέπεια της αύξησης των τιμών στις διεθνείς αγορές.

Ο κ. Διαμαντίδης επανέλαβε την εκτίμησή του ότι το καθοριστικό σημείο είναι η διάρκεια του πολέμου στη Μέση Ανατολή: «Εάν ο πόλεμος κρατήσει 2-3 μήνες τα πράγματα μπορεί να γίνουν ανεξέλεγκτα» είπε ενώ εστίασε στο πώς θα επηρεάσει την ελληνική οικονομία.

Παράλληλα, όπως δήλωσε ότι το ζητούμενο είναι να μην επηρεαστεί ο τουρισμός. «Εάν συμβεί αυτό θα έχουμε προβλήματα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών», πρόσθεσε διευκρινίζοντας ότι αυτό θα σημάνει προβλήματα τόσο στο ΑΕΠ της χώρας όσο και στο δανεισμό.

Ο ίδιος εστίασε ότι θα πρέπει να εστιάσουμε στο γεγονός ότι η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ