Mαθήτρια τραυματίστηκε από πτώση φωτιστικού σε αίθουσα δημοτικού στη Χαλκίδα

Από καθαρή τύχη απετράπησαν τα χειρότερα

focusfm.gr
1 Απριλίου 2026, 18:31

Τη Δευτέρα 30 Μαρτίου, στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Αρτάκης, οι μαθητές έγιναν μάρτυρες ενός τρομακτικού σκηνικού όταν ένα φωτιστικό αποκολλήθηκε από την οροφή αίθουσας – container, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό μιας μαθήτριας την ώρα του μαθήματος.

Το περιστατικό αυτό δεν ήταν ένα τυχαίο γεγονός, αλλά η αναμενόμενη κατάληξη της πλήρους εγκατάλειψης. Σύμφωνα με τις καταγγελίες των γονέων στο evia online, τα παιδιά στοιβάζονται σε πρόχειρες κατασκευές που σαπίζουν από την υγρασία και την εισροή νερών, ενώ η συντήρηση των εγκαταστάσεων χαρακτηρίζεται ως ανύπαρκτη. Η αγωνία των οικογενειών έχει χτυπήσει «κόκκινο», καθώς ο κίνδυνος ηλεκτροπληξίας από τα εκτεθειμένα καλώδια και τις πλημμυρισμένες οροφές επικρέμαται πάνω από τα κεφάλια των μικρών μαθητών.

Παρά τις συνεχείς οχλήσεις, ο Σύλλογος Γονέων βρίσκεται πλέον σε κατάσταση συναγερμού, απαιτώντας την άμεση και ολική αντικατάσταση των ηλεκτρολογικών δικτύων και τη θωράκιση της στατικότητας των κτιρίων. Η υπομονή των πολιτών έχει εξαντληθεί, με τους γονείς να διαμηνύουν σε αυστηρό τόνο πως δεν ανέχονται να κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα των παιδιών τους ούτε για ένα δευτερόλεπτο παραπάνω σε σχολεία που θυμίζουν ερείπια.