Λευκάδα: Φορτωμένο με εκρηκτικά το πλωτό drone

Είναι ουκρανικής κατασκευής

focusfm.gr
8 Μαΐου 2026, 14:43
Σαρωτικοί έλεγχοι του λιμενικού σε σκάφη αναψυχής και ναυαγοσωστική κάλυψη παραλιών

Συναγερμός έχει σημάνει στη Λευκάδα μετά τον εντοπισμό πλωτού θαλάσσιου drone, καθώς σύμφωνα με νέες πληροφορίες μέσα στο μη επανδρωμένο σκάφος επιφάνειας βρέθηκε μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών.

Το drone εντοπίστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, προκαλώντας άμεση κινητοποίηση των Αρχών. Στελέχη του Λιμενικού Σώματος, του Πολεμικού Ναυτικού και της ΕΥΠ εξετάζουν όλα τα πιθανά σενάρια σχετικά με την προέλευσή του και τον τρόπο με τον οποίο έφτασε στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Μυστήριο με το σκάφος-drone στη Λευκάδα: Τα σενάρια που εξετάζουν, «είχε εκρηκτικά» | LiFO

Υπενθυμίζεται ότι το σκάφος – drone βρέθηκε κοντά σε βραχώδες σημείο και οι ψαράδες το μετέφεραν ρυμουλκώντας το στο λιμάνι της Βασιλικής. Οι ελληνικές αρχές ερευνούν κάθε πιθανό στοιχείο που μπορεί να βρεθεί για να διαπιστώσουν ποιος ήταν ο προορισμός και ποιος ο στόχος του πλωτού drone.

 

'; var d = f.contentWindow.document; d.open(); d.write(html); d.close(); })();