Η ισοπαλία στο «Γ. Καραϊσκάκης» απέναντι στον Ολυμπιακό (1-1) έβαλε οριστικό τέλος στις ελπίδες του ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του φετινού τίτλου στη Super League, με τον Δικέφαλο να στρέφει πλέον αποκλειστικά το ενδιαφέρον του στη μάχη της δεύτερης θέσης.
Η ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας θα ξεκινήσει από τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League (League Path), με τα πρώτα παιχνίδια να είναι προγραμματισμένα για τα τέλη Ιουλίου (21-22 και 28-29/7).
Παρά τις αρχικές προσδοκίες για πιο ευνοϊκή εκκίνηση, οι εξελίξεις στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα δεν ευνόησαν τον ΠΑΟΚ, με αποτέλεσμα να μην προκύψει «άνοιγμα» για απευθείας συμμετοχή από πιο προχωρημένο γύρο. Ωστόσο, η θετική είδηση είναι ότι ο Δικέφαλος θα βρίσκεται στους ισχυρούς της κλήρωσης, αποφεύγοντας ισχυρά ονόματα στην αρχή της διαδρομής.
Στο προσκήνιο βρίσκονται πλέον πιθανές αντίπαλοι από τη Σκωτία, την Αυστρία και την Πολωνία, με ομάδες όπως η Σέλτικ, η Στουρμ Γκρατς και η Γιαγκελόνια να βρίσκονται ανάμεσα στους υποψήφιους αντιπάλους για τα πρώτα ευρωπαϊκά εμπόδια της σεζόν.


