Πρόταση του Αρη στον Χόρντουρ Μάγκνουσον

focusfm.gr
6 Ιουλίου 2026, 11:49

Η ανάγκη του Αρη για ενίσχυση στην άμυνα είναι δεδομένη αφού εκεί εντοπίζονται τα μεγαλύτερα κενά. Στους στόπερ ειδικά θα γίνουν σίγουρα δυο κινήσεις με τη μια απο αυτές να αφορά την προσθήκη ενός αριστεροπόδαρου κεντρικού αμυντικού.

Ο Μάγκνουσον είναι μια περίπτωση που βρίσκεται στο ραντάρ του Αρη εδώ και αρκετό καιρό, τον καιρό που ακόμη ο Άρης συζητούσε με τον Νίκο Παπαδόπουλο για την τεχνική ηγεσία.

Ο 33χρονος αμυντικός αγωνίστηκε σε 21 παιχνίδια πέρυσι με τον Λεβαδειακό και είναι ελεύθερος. Για τον Ισλανδό κεντρικό αμυντικό υπάρχει ενδιαφέρον από αρκετές ομάδες αλλά ο Άρης του έχει καταθέσει πρόταση και περιμένει την απάντησή του, με αρκετές πιθανότητες αυτή να είναι θετική. Στο πρόσωπό του ο Αρης βλέπει μια έμπειρη λύση για την άμυνα με ένα παίκτη που γνωρίζει το ελληνικό πρωτάθλημα και δίνει ύψος (1,90) και όγκο στην αμυντική γραμμή.

Ο Μάγκνουσον ξεκίνησε από τις ακαδημίες της ισλανδικής Φραμ, κάνοντας το επαγγελματικό του ντεμπούτο σε ηλικία μόλις 16 ετών το 2009. Το πλούσιο ταλέντο του τράβηξε τα βλέμματα των σκάουτερ της Γιουβέντους, η οποία τον απέκτησε το 2011 για τα τμήματα υποδομής της (Primavera). Αν και προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα της «Γιούβε», παραχωρήθηκε δανεικός. Αρχικά στη Σπέτσια (20 συμμετοχές στη Serie B) και στη συνέχεια στην Τσεζένα, με την οποία έκανε το ντεμπούτο του στην κορυφαία κατηγορία (Serie A) τη σεζόν 2014-15, καταγράφοντας συνολικά 39 εμφανίσεις σε δύο χρόνια.

Το καλοκαίρι του 2016 μετακόμισε στην Αγγλία για λογαριασμό της Μπρίστολ Σίτι στην Championship έναντι 2,1 εκατομμυρίων ευρώ. Εκεί καθιερώθηκε για τη δυναμικότητά του και το εξαιρετικό αριστερό του πόδι, παίζοντας σε 61 παιχνίδια. Ήταν βασικό στέλεχος της ομάδας που έκανε την επική πορεία μέχρι τα ημιτελικά του EFL Cup (2017-18), αποκλείοντας ομάδες όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πριν λυγίσει από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Οι εμφανίσεις του στο Μουντιάλ του 2018 εξαργυρώθηκαν με μεταγραφή ύψους 2,8 εκατ. ευρώ στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Στη Ρωσία έζησε την πιο γεμάτη τετραετία της καριέρας του, με 93 συμμετοχές (5 γκολ) σε εγχώριες διοργανώσεις και Ευρώπη (Champions & Europa League), ενώ κατέκτησε και το Σούπερ Καπ Ρωσίας το 2018.

Η έλευση στην Ελλάδα
Το καλοκαίρι του 2022 ήρθε στην Ελλάδα για τον Παναθηναϊκό ως ελεύθερος. Έγινε αμέσως ο ηγέτης της «πράσινης» άμυνας χάρη στην ικανότητά του να χτίζει το παιχνίδι από πίσω. Σημείωσε 28 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και πανηγύρισε την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας το 2024. Ωστόσο, η ατυχία του χτύπησε την πόρτα τον Σεπτέμβριο του 2023, όταν υπέστη ρήξη χιαστού σε ντέρμπι με την ΑΕΚ, γεγονός που τον κράτησε για πολύ μεγάλο διάστημα εκτός γηπέδων.

Τον Σεπτέμβριο του 2025, έχοντας μείνει ελεύθερος από το «τριφύλλι», ο Λεβαδειακός τον απέκτησε για να δώσει πολύτιμη εμπειρία και ποιότητα στα μετόπισθεν. Στη Λιβαδειά βρήκε ξανά ρυθμό και χρόνο συμμετοχής, αποτελώντας βασικό γρανάζι στην εξαιρετική πορεία της ομάδας στη Stoiximan Super League.

Ο Μάγκνουσον έχει καταγράψει 49 διεθνείς συμμετοχές με το εθνόσημο, έχοντας σκοράρει και 2 γκολ Ήταν μέλος της ιστορικής αποστολής της Ισλανδίας στο Euro 2016 (όπου έφτασαν μέχρι τα προημιτελικά), ενώ αγωνίστηκε βασικός και στα 3 παιχνίδια των ομίλων στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 στη Ρωσία (κόντρα σε Αργεντινή, Νιγηρία και Κροατία).

'; var d = f.contentWindow.document; d.open(); d.write(html); d.close(); })();
";var d = f.contentWindow.document; d.open(); d.write(html); d.close(); })();