Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι υγειονομικές αρχές στη Λαμία, για δεκάδες κρούσματα σαλμονέλας καθώς πάνω από 30 άτομα πέρασαν από τα Επείγοντα του νοσοκομείου της πόλης το Σαββατοκύριακο.
Μάλιστα 12 ασθενείς χρειάστηκε να νοσηλευτούν, οι οποίοι παραμένουν στην Παθολογική Κλινική και στη βραχεία νοσηλεία του Νοσοκομείου. Το Νοσοκομείο Λαμίας επιβεβαίωσε εργαστηριακά την ύπαρξη σαλμονέλας και αμέσως σήμανε συναγερμό ενημερώνοντας τον ΕΟΔΥ.
Ο πραγματικός αριθμός των νοσούντων εκτιμάται ότι είναι σημαντικά υψηλότερος
Εκτός από τα κρούσματα που πήγαν στα Επείγοντα του νοσοκομείου Λαμίας υπάρχουν και αρκετοί πολίτες που εμφάνισαν ηπιότερα συμπτώματα και επέλεξαν να μην προσέλθουν στο νοσοκομείο καθώς έλαβαν ιατρικές οδηγίες από ιδιώτες και παρέμειναν στο σπίτι.
Οι ασθενείς δεν φαίνεται να έχουν κοινή σύνδεση μεταξύ τους
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ασθενείς δεν γνωρίζονται μεταξύ τους και δεν συνέτρωγαν κάπου όλοι μαζί κάτι που παραπέμπει σε μολυσμένη παρτίδα τρόφιμου (πιθανότατα κοτόπουλου) από κοινό προμηθευτή. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, με κλιμάκια της Διεύθυνσης Υγείας να πραγματοποιούν ελέγχους σε επτά καταστήματα εστίασης που βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία της πόλης.


