Κατά της επαναφοράς της 13ης σύνταξης τάχθηκε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.
Μιλώντας σε συνέντευξη του στο Οpen, ο κ. Στουρνάρας χαρακτήρισε «τρέλα» την επαναφορά της 13ης σύνταξης καθώς όπως εξήγησε μία τέτοια παροχή «δεν συνάδει με τονδημοσιονομικό χώρο. Ναι. Θα είναι παροχές οι οποίες δεν έχουν αντίκρισμα παραγωγικότητας και δημοσιονομικού χώρου. Ναι. Θα οδηγήσει πάλι σε δύσκολες καταστάσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Υπάρχει συγκεκριμένη οροφή δαπανών στο πλαίσιο του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Αν κάποιος θέλει να προχωρήσει σε επιπλέον παροχές, πρέπει είτε να αυξήσει μόνιμα τα έσοδα είτε να μειώσει άλλες δαπάνες ώστε να δημιουργηθεί ο απαιτούμενος δημοσιονομικός χώρος», είπε.
Για τη φορολογία των καυσίμων επισήμανε ότι βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα σε ολόκληρη την Ευρώπη, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα τοποθετείται περίπου στη μέση της ευρωπαϊκής κατάταξης.
Κατά των πρόωρων εκλογών
Ο Γιάννης Στουρνάρας εξέφρασε επίσης την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, υποστηρίζοντας ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να ολοκληρώνουν την τετραετή συνταγματική τους θητεία. Όπως είπε, οι συχνές εκλογικές αναμετρήσεις περιορίζουν τον ουσιαστικό χρόνο άσκησης πολιτικής και δημιουργούν συνθήκες αβεβαιότητας.



