Κυριάκος Βελόπουλος: «Ο Κ. Μητσοτάκης επικαλείται το «διεθνές δίκαιο», το οποίο ο ίδιος παραβίασε προσφέροντας «ήρεμα νερά» στον Τούρκο εισβολέα!»

«Ο πρωθυπουργός επικαλείται το «διεθνές δίκαιο», το οποίο ο ίδιος παραβίασε προσφέροντας «ήρεμα νερά» στον Τούρκο εισβολέα!» τονίζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

focusfm.gr
24 Αυγούστου 2026, 16:48

Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Βελόπουλος δήλωσε:

«Ο πρωθυπουργός, μετά τα «ήρεμα νερά» που έδωσαν τη δυνατότητα στην Τουρκία να κάνει ό,τι θέλει στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, πάλι επικαλείται το «διεθνές δίκαιο», το οποίο ο ίδιος παραβίασε προσφέροντας «ήρεμα νερά» στον Τούρκο εισβολέα! Να δούμε τι θα πει όταν ο «φίλος» του ο Ερντογάν εκδώσει ΝΟΤΑΜ στο Καστελόριζο, που θα απαγορεύει τον ελλιμενισμό ελληνικών πολεμικών πλοίων στο λιμάνι, για να μην «διαταραχθούν οι κέφαλοι» μέσα στο παράνομο «θαλάσσιο πάρκο» τους».

Δείτε τη δήλωση:

«Ανεπιθύμητοι την ΔΕΘ, στην Μακεδονία και σε ολόκληρη την περιφέρεια οι «πολιτικοί θίασοι»

Αναφερόμενος στη ΔΕΘ και την παρουσία πολιτικών αρχηγών ο Κυριάκος Βελόπουλος έκανε λόγο για «ανεπιθύμητος πολιτικούς θιάσους».

Αναλυτικά δήλωσε:

«Επί δεκαετίες έχουμε θεσμικά ατοπήματα από τους πολιτικούς αρχηγούς στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η οποία ενώ είναι Οικονομική – Επιχειρηματική Έκθεση, οι «κομματάρχες» την μετατρέπουν αντιθεσμικά σε «πολιτικό τσίρκο» και «πανηγυράκι» μεταφερόμενων «πολιτικών θιάσων». Για αυτό και η Ελληνική Λύση διαμηνύει με σαφήνεια ότι όλοι αυτοί οι «πολιτικοί θίασοι» είναι ανεπιθύμητοι στην ΔΕΘ, στην Μακεδονία και σε ολόκληρη την περιφέρεια».

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί: