Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει την προετοιμασία του ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου και στο Μέτσοβο πανηγύρισε ακόμη μία φιλική νίκη, επικρατώντας με 90-71 των Vikos Falcons.
Ο Αντρέα Τρινκιέρι είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει διαφορετικά πρόσωπα και σχήματα, με τους Κλίφορντ Ομορούγι και Τρέβορ Χάτζινς να ξεχωρίζουν επιθετικά, σημειώνοντας από 18 πόντους. Ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ πρόσθεσε 14, ενώ οι Νίκος Χουγκάζ και Δημήτρης Κακλαμανακης είχαν από 10 πόντους. Για λόγους προφύλαξης δεν αγωνίστηκαν οι Μάρκους Φόστερ και Κάιλ Αλεξάντερ.
Τα σκαμπανεβάσματα της προετοιμασίας
Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Ιταλός τεχνικός στάθηκε στην εικόνα της ομάδας του, επισημαίνοντας πως υπήρξαν καλά διαστήματα, αλλά και στιγμές που ο ΠΑΟΚ απομακρύνθηκε από τον τρόπο παιχνιδιού που θέλει να παρουσιάζει.
«Σήμερα είχαμε ένα εξαιρετικό πρώτο μέρος και μετά αρχίσαμε να παίζουμε με έναν τρόπο που δεν είναι στόχος. Συνήθως αυτό που συμβαίνει στην προετοιμασία είναι σκαμπανεβάσματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Το μήνυμα για τους νεαρούς
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Τρινκιέρι στους νεαρούς παίκτες του ΠΑΟΚ, υπογραμμίζοντας πως η ομάδα πρέπει να τους δίνει ευκαιρίες ώστε να αποδεικνύουν στην πράξη τι μπορούν να προσφέρουν.
Ο προπονητής των «ασπρόμαυρων» τόνισε πως οι νεαροί βοηθούν σημαντικά στην καθημερινή δουλειά, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρχει ένα σταθερό πλάνο για την ανάπτυξη Ελλήνων παικτών.
«Ένας νεαρός παίκτης χρειάζεται ευκαιρία και μετά μερικοί θα αρπάξουν την ευκαιρία και μερικοί όχι. Είναι εδώ, δουλεύουν με εμάς και μας βοηθούν πολύ. Κάνουν πολλές μ@@@ίες, αλλά είναι νεαροί. Μου αρέσει ο χαρακτήρας. Επιμένω να υπάρχει ακαδημία και πλάνο για τους νεαρούς παίκτες. Θα μου άρεσε να παράξω Έλληνες παίκτες για τον ΠΑΟΚ. Πώς θα παράξεις αν δεν δώσεις ευκαιρία; Τους δώσαμε την ευκαιρία, την πήραν».
Ενθουσιασμένος με το προπονητικό κέντρο
Κλείνοντας, ο Τρινκιέρι αναφέρθηκε με ιδιαίτερα θετικά λόγια στο νέο προπονητικό κέντρο, αλλά και στη στάση του Τέλη Μυστακίδη.
Ο Ιταλός τεχνικός στάθηκε στην ταχύτητα με την οποία υλοποιήθηκε το συγκεκριμένο πλάνο, χαρακτηρίζοντάς το σημείο καμπής για τον ΠΑΟΚ.
«Για το προπονητικό κέντρο είμαι πολύ ενθουσιασμένος. Δεν έχω ξαναδεί να ζητάς κάτι τον Απρίλιο και να το έχεις τον Οκτώβριο. Νομίζω ότι είναι κάτι που αλλάζει το παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ. Κάτι πολύ σημαντικό για να βελτιώσεις παίκτες».
Παράλληλα, αποκάλυψε πως ο Μυστακίδης ήταν ξεκάθαρος στο μήνυμά του προς την ομάδα, δίνοντας έμφαση όχι μόνο στα αποτελέσματα, αλλά κυρίως στην κουλτούρα και στον τρόπο με τον οποίο όλοι πρέπει να εκπροσωπούν τη φανέλα του ΠΑΟΚ.
«Δεν ζήτησε αποτελέσματα. Ζήτησε τα αποτελέσματα ως συνέπεια του πώς ζούμε, πώς εκπροσωπούμε τη φανέλα του ΠΑΟΚ σε Ελλάδα και Ευρώπη. Είναι θέμα κουλτούρας. Ήταν ένα σημείο καμπής για εμάς».




