Αναλυτικά ο Κυριάκος Βελόπουλος στην ομιλία του ανέφερε:
«Ξεκινώντας θα ήθελα να πω ότι θα έπρεπε να στείλει η κυβέρνηση ένα κλιμάκιο για να δει τι συμβαίνει στη Λέσβο. Οι κτηνοτρόφοι χάνουν τα ζωντανά τους, τα στέλνετε με το έτσι θέλω για σφαγή και δεν αντιλαμβάνεστε τι κάνετε. Οι κτηνοτρόφοι δένονται με τα ζωντανά τους. Εσείς τους καταστρέφετε.
Και πάμε στο πρόγραμμα ANTINERO. Ρωτώ: πού πήγαν τα λεφτά αυτά; συνολικά διατέθηκαν πάνω από 600 εκατ. ευρώ. Στις 24/1/2025 η Κομισιόν αναγνώρισε ότι το πρόγραμμα χρήση ελέγχου για παραβιάσεις. Καταγγέλθηκε ότι εκατ. ευρώ πήγαν σε άσχετα προγράμματα, π.χ. «ΑΛΛΑΖΩ ΣΥΣΚΕΥΗ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ» (70–100 εκατ. ευρώ).
Το ANTINERO, από ασπίδα προστασίας μετατράπηκε σε σύμβολο κακοδιαχείρισης. Ποιοι έφαγαν τα λεφτά; Πού πήγαν τα κονδύλια; Ποιος θα λογοδοτήσει για την καταστροφή των δασών;
Και με την Θεσσαλία τι έγινε; Η κυβέρνηση μετά τον DANIEL είχε ανακοινώσει ότι η Θεσσαλία θα σωθεί χάρις στο αντιπλημμυρικό σχέδιο από την Ολλανδία. Κι έτσι εμφανίστηκε μία εταιρεία Ολλανδών ειδικών…. από τον Ταύρο!!! Φυσικά σήμερα η Θεσσαλία παραμένει ανοχύρωτη!
Ναι ακούμε λόγια και βλέπουμε υπουργικές αποφάσεις. Όμως δουλειά δεν γίνεται!
Στα έργα αποκατάστασης του Έβρου, παρατηρείται δραματική μείωση του προϋπολογισμού. Αρχικά το σχέδιο «Έβρος Μετά» ήταν ύψους σχεδόν 3 δισ. ευρώ. Τελικά περιορίστηκε σε μόλις 312, 6 εκατ. Ανεμογεννήτριες όμως τοποθετήθηκαν στα καμένα! Όπως ακριβώς και στο Πόρτο Γερμενό, όπου τώρα στήνετε ανεμογεννήτριες, όπως έγινε και στο Λαύκο Πηλίου.
Και πάμε στην απάτη της αναδάσωσης της Εύβοιας. Ο πρωθυπουργός μετά τις φωτιές στην Εύβοια το 2021 είχε πει: «….το κράτος έχει δεσμεύσει 224 εκατ. ευρώ για την αναδάσωσης 165.000 στρεμμάτων». Τελικά τα δέντρα είναι άφαντα! Άφαντα είναι και τα 224 εκατ. ευρώ! Ανεμογεννήτριες όμως στήθηκαν!!
Όσο για τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης για την πυροπροστασία, από τα 554 εκατ. απορροφήθηκε μόλις το 1%!!!
Έχετε φτιάξει ένα γελοίο εκδικητικό κράτος. Και για να δώσω ένα παράδειγμα, υπάρχει μία μοναδική ομάδα στην Ελλάδα με εκπαιδευμένους σκύλους για την ανεύρεση νεκρών είναι η ANUBIS. Και τι κάνει το κράτος; Η Δήμαρχος Πεντέλης Αναστασία Κοσμοπούλου, απέστειλε εξώδικο προς τον Ευάγγελο Αλεξανδρή να φύγουν από το κτήριο όπου στεγάζονται έως τις 7/9/2026. Η δημοτική αρχή επικαλείται όρους της σύμβασης με την Ιερά Μονή Πεντέλης, σχετικά με την απαγόρευση παραχώρησης του χώρου σε τρίτους. Άλλη τέτοια εταιρεία δεν έχουμε στη χώρα. Συμπτωματικά η εταιρεία αυτή ανακάλυψε τους νεκρούς στο Κουλούρι, στο έγκλημα των Τεμπών. Και τώρα επίσης συμπτωματικά τους διώχνετε.
Η Ελληνική Λύση έχει προτάσεις!
-1η ΠΡΟΤΑΣΗ: άμεση θέσπιση της έκδοσης καθημερινά χάρτη πρόβλεψης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, αντίστοιχα με τον χάρτη πρόβλεψης του κινδύνου πυρκαγιάς!
-2η ΠΡΟΤΑΣΗ: εξακολουθούμε να μην έχουμε σύστημα έκτακτης στελέχωσης του σεισμολογικού κέντρου εκτός δημοσίου ωραρίου. Μετά τις 2 το μεσημέρι λειτουργεί τηλεφωνητής.
-3Η ΠΡΟΤΑΣΗ: οι περιφέρειες δεν έχουν μηχανικούς. Στείλετε μηχανικούς επιτέλους!
-4η ΠΡΟΤΑΣΗ: τα όμβρια ύδατα σε κάθε περιοχή να συγκεντρώνονται σε υπόγειες τεχνητές λίμνες, περιμετρικά τους να υπάρχει πάρκο με γκαζόν, δέντρα κλπ, ώστε να δημιουργείται μια αρχιτεκτονική τοπίου.
Και πάμε στη ΔΕΘ. Είναι λογικό να πηγαίνει ο πρωθυπουργός να εγκαινιάζει την έκθεση και να εκφωνεί λόγο. Αλλά πρέπει να σταματήσει αυτό το πανηγύρι, όπου πηγαίνει ο κάθε ηγετίσκος στην ΔΕΘ για να κάνει τι;
Δήθεν στηρίζετε τη Μακεδονία, αλλά την πτωχεύσατε και την προδίδετε. 50 υπουργοί σπεύδουν στην Βόρεια Ελλάδα, γιατί τρέμετε την Ελληνική Λύση. Εμείς θα είμαστε πρώτοι εκεί! Στέλνετε 50 υπουργούς και κανείς από αυτούς δεν είναι βορειο-Ελλαδίτης. Κανονικά έπρεπε να υπάρχουν υπουργοί από κάθε περιφέρεια και να κυβερνούν υπέρ όλης της χώρας. Και όχι να κυβερνάται η χώρα από το παρακράτος του Κολωνακίου. Εσείς ρημάξατε τη Μακεδονία. Ο πρωθυπουργός είπε: «…δεν είναι πολύ ρεαλιστικό αυτή τη στιγμή να μιλάμε για νέες σιδηροδρομικές γραμμές, ούτε μπορεί να μιλήσει κανείς για μια δυτική σιδηροδρομική Εγνατία…». Πείτε μας μια χώρα, όπου πρωθυπουργός θα τολμούσε να πει ότι δεν μπορούμε να φτιάξουμε έναν σιδηρόδρομο που να εκτείνεται από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Ηγουμενίτσα!
Το είπε ο ίδιος πρωθυπουργός, που ως υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ το 2018 είχε πει από την Κοζάνη: «…η παραγωγή λιγνίτη πρέπει να είναι ενεργειακή στρατηγική της χώρας» και σήμερα λέει: «…όποιος πιστεύει ότι μπορεί η Δυτ. Μακεδονία να επιστρέψει στο λιγνίτη, σας λέει ψέμματα».
Αυτά είπε ο ψεύτης Μητσοτάκης. Γιατί αυτό είναι: ψεύτης!
Είστε ανεπιθύμητοι στη Μακεδονία και την ΔΕΘ.
Πηγαίνει και ο Τσίπρας στην Θεσσαλονίκη με το τρίπτυχο «παράγουμε περισσότερο, μοιράζουμε δικαιότερα, ζούμε καλλίτερα». Ναι. Και μετά ξύπνησε! Αυτός ο άεργος που δεν ξέρει να παράγει, μιλάει για παραγωγή. Αυτός που πρόδωσε τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία με το δημοψήφισμα, μιλάει για δικαιοσύνη. Αυτός που κάθεται όλη την ημέρα σε βίλα και σε κότερα λέει ότι θα περνάμε καλλίτερα. Ε, λοιπόν, καλλίτερα να μην μιλάει, γιατί με αυτά που λέει όλη η Ελλάδα γελάει.
Κάνετε γελοιότητες στην εξωτερική πολιτική. Η Τουρκία ζήτησε να φύγουν οι PATRIOT από την Κάρπαθο και τελικά έφυγαν! Και η Τουρκία ικανοποιήθηκε. Όταν σε χειροκροτά ο εχθρός σου, τότε είσαι εθνικά επιζήμιος.
Στην Αλεξ/πολη μπαίνουν DRONES και τι κάνετε; Στέλνετε αεροσκάφη για να τα αναχαιτίσουν. Μα είναι γελοιότητα να σπαταλάς κηροζίνη επειδή δεν έχεις DRONES ή δεν έχεις συστήματα ANTI-DRONE. Από το 2019 φωνάζω για τα drones, αλλά δεν ακούτε.
Είναι γελοιότητα, για το καλώδιο διασύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου, να μεταβιβάζεις την εθνική κυριαρχία σου σε ιδιωτική εταιρεία και να περιμένεις από τον ιδιώτη, που κάνει δουλειές με την Τουρκία, να πολεμήσει για εσένα! Κύριοι της ΝΔ, η εθνική κυριαρχία δεν μεταβιβάζεται. Υπερασπίζεται!!!
Είναι γελοιότητα οι Τούρκοι να κάνουν την Αγία Σοφία τζαμί και εσείς να ανοίγετε το Αλκαζάρ με τα λεφτά των Ελλήνων. Γεμίσαμε με τεκέδες και χαμάμ.
Είναι γελοιότητα να βγάζεις ανακοίνωση κατά της Ρωσίας και υπέρ της Γερμανίας, επειδή η Ρωσία έστειλε DRONE, όταν ουδέποτε η Γερμανία μας βοήθησε, για την Κύπρο, για τα τουρκικά DRONES. Τώρα που η Τουρκία έκανε την παράνομη ρηματική διακοίνωση διεκδικώντας νησιά μας, η Γερμανία θα κάνει δήλωση υπέρ μας;
Είναι γελοιότητα να επιτρέπετε στην GOOGLE να αναρτά στρατόπεδα, αποθήκες, αεροδρόμια, ακόμα και το Μαξίμου με κάθε λεπτομέρεια, ενώ μέχρι πρότινος εμφανίζονταν στους χάρτες αλλοιωμένα.
Είναι γελοιότητα να έρχεται μυστικά ο αρχηγός της ΜΙΤ και μια εβδομάδα μετά οι Τούρκοι να βγάζουν δικό τους ερευνητικό ανοικτά του Καστελλορίζου.
Είναι γελοιότητα τα παράνομα πάρκα της Τουρκίας, που έγιναν πριν λίγο καιρό, να αποτυπώνονται στους διεθνείς χάρτες MARITIME TRAFFIC, ενώ εσείς που τα κάνατε μήνες πριν δεν αποτυπώνονται πουθενά! Αυτό βέβαια γίνεται γιατί η Τουρκία σε ένα μήνα ενέταξε τα πάρκα στους διεθνείς χάρτες, ενώ εσείς δεν το κάνατε!
Ποια είναι η λύση; Μόνον η στρατηγική της ασύμμετρης ανταπόδοσης λειτουργεί απέναντι στο θράσος των Τούρκων.
Όσο για την ακρίβεια, το κόλπο του Μητσοτάκη ξεσκεπάστηκε: νομιμοποιεί τις όποιες κρυφές ανατιμήσεις έως 34%, για να πουλήσει «μειώσεις» των 5 λεπτών. Η Ελλάδα δεν χρειάζεται έναν τροχονόμο της αισχροκέρδειας, όπως ο Μητσοτάκης και η ΝΔ. Η Ελλάδα χρειάζεται την Ελληνική Λύση που θα πατάξει στην αισχροκέρδεια.
Και επειδή δεν προχωράτε στο κούρεμα δανείων, χρησιμοποιείτε ψευτοεπιχειρήματα και κατηγορείτε τους υπόλοιπους ότι είμαστε υπέρ των μπαταχτσήδων και κατά των συνεπών. Και ποιος το λέει αυτό; Η ΝΔ!! Μα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι οι μεγαλύτεροι μπαταχτσήδες. Χρωστούν 1 δισ. σε δάνεια. Και το καλλίτερο: κάνατε κούρεμα 90% σε γαλάζιους λαγοκέφαλους. Εδώ και τώρα διαγραφή χρεών σε όλους τους Έλληνες!! Διαφορετικά θα πρέπει όλοι οι δανειολήπτες να αντιγράψουν ό,τι κάνει η ΝΔ, που δεν πληρώνει.
Όταν βλέπουμε και δήθεν μαλώνουν στη ΝΔ για τα εσωκομματικά τους, εμείς σχεδιάζουμε το καλό του τόπου. Τους αφήνουμε να επιλύσουν τα ενδο-οικογενειακά τους. Δεν συμμετέχουμε στην ενδο-οικογενειακή βία τους και την εσωκομματική ανωμαλία τους. βρείτε τα μεταξύ σας βρε παιδιά. Είτε Σαμαράς, είτε Τσίπρας, είτε ΝΔ το αποτέλεσμα είναι ίδιο.
Εμείς καλούμε τον Έλληνα να μας εμπιστευτεί. Γιατί στη ζωή μας μάθαμε να κοιτάζουμε προς 5 κατευθύνσεις: Κοιτάμε μπροστά γιατί έχουμε στόχο. Κοιτάμε πίσω για να μην ξεχνάμε από πού ξεκινήσαμε – από τον λαό. Κοιτάμε κάτω για να βεβαιωθούμε πως δεν ποδοπατούμε κανένα στο δρόμο μας, εκτός από τους εχθρούς της Ελλάδας. Κοιτάμε πλάι για να βλέπουμε ποιοι μας στηρίζουν – και είναι ο λαός, όχι οι ολιγάρχες. Κοιτάμε ψηλά για να ευγνωμονούμε τον Θεό και τον λαό που μας δίνουν τη δυνατότητα να είμαστε εδώ».
Δείτε την ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης στο βίντεο που ακολουθεί:



