Δίκη για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη

Σήμερα η πρόταση του Εισαγγελέα της Έδρας στο Μ.Ο.Δ.

focusfm.gr
8 Σεπτεμβρίου 2026, 11:24

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η εκδίκαση της υπόθεσης του θανάτου του πρώην υπουργού Σήφη Βαλυράκη, με τη διατύπωση της εισαγγελικής πρότασης την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2026 ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Σχεδόν 1 χρόνο μετά την έναρξη της δίκης, ο εισαγγελέας της έδρας θα αξιολογήσει τα στοιχεία για τα γεγονότα της 24ης Ιανουαρίου 2021 στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας.

Στο εδώλιο βρίσκονται 2 αδέλφια, επαγγελματίες ψαράδες, αντιμέτωποι με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση από κοινού.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι κατηγορούμενοι διαπληκτίστηκαν με το θύμα, εκτέλεσαν επικίνδυνους ελιγμούς γύρω από το φουσκωτό του σκάφος και τον έπληξαν με ξύλινο κοντάρι, προκαλώντας την πτώση του στη θάλασσα και τον θανάσιμο τραυματισμό του από προπέλα.

Από την πλευρά τους, οι 2 ψαράδες αρνούνται πλήρως τις κατηγορίες, ισχυριζόμενοι ότι δεν βρίσκονταν στη θάλασσα την επίμαχη ημέρα.

Η οικογένεια του εκλιπόντος κάνει λόγο για εγκληματική ενέργεια, θέση που υποστήριξε στη δικαστική αίθουσα με την κατάθεσή του και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενώ η εισαγγελική πρόταση αναμένεται να αποσαφηνίσει τη νομική εκτίμηση της αρχής για τη στοιχειοθέτηση της ενοχής ή μη των κατηγορουμένων.

ΠΗΓΗ: https://voicenews.gr/diki-gia-ton-thanato-tou-sifi-valyraki-simera-i-protasi-tou-eisangelea-tis-edras-sto-m-o-d/