Στα όριά τους βρίσκονται οι αγρότες της Αλμωπίας.
Έντονες είναι οι αντιδράσεις των παραγωγών μετά τη δημοσίευση της ΚΥΑ για το πρόγραμμα ad hoc οικονομικής στήριξης, που αφορά τις ζημιές από τους παγετούς της άνοιξης του 2025 σε καλλιέργειες που βρίσκονταν στο προανθικό στάδιο.
Όπως καταγγέλλουν, όλο αυτό το διάστημα οι κυβερνητικές δεσμεύσεις και οι διαβεβαιώσεις των βουλευτών αποδείχτηκαν ψεύτικες.
«Μας είπαν ψέματα και μας κορόιδεψαν, μας έχουν στο περίμενε. Οι Έλληνες αγρότες, οι Έλληνες δενδροκαλλιεργητές, οι Έλληνες κτηνοτρόφοι, είμαστε προφανώς σε προτεραιότητα για εξαφάνιση… Τώρα μπορεί να γίνει αντιληπτό από τον καθένα μας τι ακριβώς συμβαίνει», είπε στον Focus FM 103.6 ο δενδροκαλλιεργητής από τη Σκύδρα Πέλλας, Χρήστος Τσιρανίδης εκφράζοντας την έντονη αγανάκτησή του για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί την ώρα που η νέα ΚΥΑ για τις αποζημιώσεις προκαλεί ακόμη μεγαλύτερες αντιδράσεις καθώς τα προβλεπόμενα ποσά δεν επαρκούν για το μέγεθος των ζημιών.
Οι αγρότες της Αλμωπίας στη χθεσινή γενική συνέλευση στην Αριδαία αποφάσισαν να συγκεντρωθούν το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2026, στις 9:00 το πρωί, στο σημείο του μπλόκου στην Αριδαία, με τα τρακτέρ μας. τα αγροτικά αυτοκίνητα και όλοι μαζί, ενωμένοι και αποφασισμένοι να α κατευθυνθούν στα Γιαννιτσά, όπου θα πραγματοποιηθεί μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριοενώ θα κατευθυνθούν στα γραφεία των βουλευτών.

Κεντρικό αίτημα των παραγωγών είναι να αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού των αποζημιώσεων και να καταργηθούν οι «κόφτες», ώστε να ληφθούν υπόψη οι πραγματικές ζημιές. Παράλληλα, ζητούν την αύξηση του συνολικού ποσού των αποζημιώσεων από τα 50 εκατομμύρια ευρώ στα 80 εκατομμύρια ευρώ, καθώς και την επίσπευση των πληρωμών.
H ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Αλμωπίας:
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ



