Προφυλακίστηκαν τρεις κατηγορούμενοι για την απάτη – «πυραμίδα» με κρυπτονομίσματα – Ελεύθεροι με όρους οι άλλοι 14

Ανάμεσα στους προφυλακιστέους και οι δύο φερόμενοι ως αρχηγικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης

focusfm.gr
6 Οκτωβρίου 2026, 21:34
Μεγάλη άνοδος στην αγορά κρυπτονομισμάτων-Που οφείλεται η υπεραπόδοσή τους

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από την Ασφάλεια Κατερίνης. Οι δύο φερόμενοι ως αρχηγοί του δικτύου, που φέρεται να οργάνωσε την πυραμιδική απάτη οδηγήθηκαν στις φυλακές, αφού μετά τη μαραθώνια διαδικασία των απολογιών κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι. Νωρίτερα προφυλακιστέος είχε κριθεί και ο ομαδάρχης του γραφείου Κατερίνης. Οι άλλοι 14 συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και κάποιοι με υψηλές χρηματικές εγγυήσεις μέχρι 20.000 ευρώ.

Η απάτη στήθηκε με τη μορφή πυραμίδας, την υπόσχεση υψηλών αποδόσεων σε κρυπτονομίσματα με την προϋπόθεση εγγραφής νέων μελών. Όπως αποκαλύπτεται από τις συνομιλίες που κατέγραψε η ασφάλεια Κατερίνης όλοι οι εμπλεκόμενοι γνώριζαν πώς δούλευε το σύστημα. Δέκα χιλιάδες άτομα κατέθεσαν 8 εκατομμύρια δολάρια.

Οι καταγγελίες για την απάτη από πρόσωπα που έχασαν χρήματα, καθημερινά αυξάνονται. Η ασφάλεια σε όλες τις περιοχές όπου εξαπλώθηκε η δράση του συλλόγου ομπρέλα, λαμβάνει καταθέσεις από θύματα.

Πηγή:Ertnews