Οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσαν τη Δευτέρα πως διαπίστωσαν ότι ο θάνατος άνδρα 26 ετών εξαιτίας μυοκαρδίτιδας – σπάνιας φλεγμονής του μυοκαρδίου – συνδέεται με τον εμβολιασμό του με το σκεύασμα της Pfizer κατά του κορονοϊού.
Ο θάνατος του νεαρού, που είχε λάβει μόνο την πρώτη δόση, είναι ο δεύτερος που συνδέεται με τη γνωστή, αν και σπάνια παρενέργεια του εμβολίου στη χώρα της Ωκεανίας. Τον Αύγουστο, οι νεοζηλανδικές αρχές ανακοίνωναν πως μια γυναίκα πέθανε αφού έλαβε και τις δύο δόσεις.
«Με βάση τις τρέχουσες διαθέσιμες πληροφορίες, το συμβούλιο συμπέρανε ότι η μυοκαρδίτιδα πιθανόν οφειλόταν στον εμβολιασμό του ανθρώπου αυτού», ανέφερε το ανεξάρτητο συμβούλιο παρακολούθησης της ασφάλειας των εμβολίων σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε.
Πρόκειται γαι τον δεύτερο θάνατο στη χώρα, από την παρενέργεια αυτή του εμβολίου με μία γυναίκα να έχει χάσει τη ζωή της τον περασμένο Αύγουστο κάνοντας τη δεύτερη δόση.



