Πέθανε ο σπουδαίος Νίκος Αντύπας -Ο συνθέτης των επιτυχιών «Δι’ ευχών», «Σαν ηφαίστειο που ξυπνά»

focusfm.gr
1 Φεβρουαρίου 2022, 12:14
Πέθανε ο σπουδαίος Νίκος Αντύπας -Ο συνθέτης των επιτυχιών «Δι' ευχών», «Σαν ηφαίστειο που ξυπνά»

Την τελευταία του πνοή άφησε ο σπουδαίος συνθέτης Νίκος Αντύπας, με την είδηση του θανάτου του να γίνεται γνωστή από την Άλκηστη Πρωτοψάλτη.

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη έγραψε για τον θάνατο του Νίκου Αντύπα, μέσω Instragram:

«Μου είπες “Αλκηστούλα μου θέλω να αφήσω το αποτύπωμά μου”. Αυτή η φράση έμελλε να είναι και ο αποχωρισμός μας. Πού να το φανταζόμουν 15 μέρες πριν ότι αντί να γράψω τον πρόλογο στα καινούργια σου τραγούδια θα έγραφα τον επίλογο. Τρυφερέ μου φίλε, Καλλιτεχνάρα μου! Σαν το νερό ήρθες και φεύγεις σαν αέρας… Και τώρα ποιος θα φέρνει κουλουράκια και κέικ με κανέλλα; Ποιος θα λέει “Αλκηστούλα μου” και θα γελάει με την καρδιά του στο στούντιο; Νίκο μουν τι αποτύπωμα άφησες!!!!!!… 400 και…. παραστάσεις με το Ηφαίστειο, 3 δίσκους και 35 χρόνια φιλίας και αγάπης…Νίκο μου, βρε άτιμο πλάσμα, ήσουν τόσο ήρεμος και όμορφος στην εντατική που για μια στιγμή νόμισα ότι θα άνοιγες τα μάτια και θα μου έλεγες -Χα!! Στην έφερα! Το πίστεψες, εεε!

Νίκο μου, αδιανόητο……

Ποιος ήταν ο σπουδαίος Νίκος Αντύπας

Ο Νίκος Αντύπας μπήκε στην ελληνική δισκογραφία αρχικά σαν ντράμερ με τους Ιωνάθαν, αργότερα με το σχήμα των Sunset και στη συνέχεια με τους Socrates (Drank the Conium). Αντικατέστησε τον Γιώργο Τρανταλίδη στα ντραμς και μαζί με την μπάντα κυκλοφόρησαν τα άλμπουμ «Waiting for Something» (1980), «Breaking Through» (1981) και «Plaza» (1983), σε παραγωγή του Βικ Κόπερσμιθ, γνωστού από τις παραγωγές του στους Yes, που άνοιξε την «πόρτα» της Μεγάλης Βρετανίας για σόου σε μεγάλους συνοικιακούς χώρους