Καιρός: Σε εξέλιξη η κακοκαιρία «Bianca» – Καλύτερος ο καιρός σήμερα στη Θεσσαλονίκη

focusfm.gr
28 Φεβρουαρίου 2022, 09:51
Καιρός: Σε εξέλιξη η κακοκαιρία «Bianca» - Καλύτερος ο καιρός σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Σε εξέλιξη από τη νύχτα του Σαββάτου το καιρικό σύστημα με την ονομασία “Bianca” με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τις πυκνές χιονοπτώσεις στην κεντρική και βόρεια χώρα, τους θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη και την
πτώση της θερμοκρασίας

Σήμερα η κακοκαιρία θα επηρεάσει τα θαλάσσια και παραθαλάσσια της ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς, με τη θερμοκρασία να σημειώνει αισθητή πτώση κατά 3 με 5 βαθμούς Κελσίου στη βόρεια και την κεντρική Ελλάδα. Θυελλώδεις βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ θα πνέουν στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022 περιμένουμε βροχοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής και νότιας νησιωτικής χώρας. Παροδικές καταιγίδες ενδεχομένως να σημειωθούν στη Δυτική Ελλάδα. Οι χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Στερεάς θα είναι κατά τόπους πυκνές. Τις βραδινές ώρες προβλέπονται χιονοπτώσεις στα αστικά κέντρα της Δυτικής Μακεδονίας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -4 έως 4 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -6 έως 8, στην Ήπειρο από -2 έως 10 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 1 έως 12, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 3 έως 15 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 4 έως 12 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν γενικά από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ, και από το απόγευμα από βορειοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο αρχικά θα πνέουν άνεμοι βορείων διευθύνσεων με εντάσεις έως 5 μποφόρ, και από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς και με την ίδια ένταση. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν άνεμοι βορειοδυτικών διευθύνσεων με εντάσεις έως 5 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ.

Βελτιωμένος καιρός αναμένεται σήμερα Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από το meteo.gr. Παροδικές νεφώσεις πυκνότερες αναμένονται μόνο τις βραδινές ώρες όταν και θα σημειωθούν τοπικές ασθενείς βροχές και χιονόπτωση στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε άστατο καιρό, με βροχές κατά διαστήματα, κυρίως τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν στα 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

 

 

'; var d = f.contentWindow.document; d.open(); d.write(html); d.close(); })();
";var d = f.contentWindow.document; d.open(); d.write(html); d.close(); })();