Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα πως το Κίεβο παρουσίασε στη Μόσχα ένα προσχέδιο ειρηνευτικής συμφωνίας που περιείχε “απαράδεκτα” στοιχεία, αλλά πως η Ρωσία παρ΄όλ’ αυτά θα συνεχίσει τις συνομιλίες και θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει τις δικές της απαιτήσεις.
Ο Λαβρόφ είπε σήμερα πως η Ουκρανία παρουσίασε ένα προσχέδιο ειρηνευτικής συμφωνίας στη Ρωσία χθες, Τετάρτη, όμως αυτό δεν περιείχε προτάσεις στις οποίες είχαν συμφωνήσει προηγουμένως οι δύο πλευρές.
“Αυτή η ανικανότητα γι΄άλλη μια φορά να εξευρεθεί συμφωνία μέσω διαπραγματεύσεων υπογραμμίζει τις πραγματικές προθέσεις του Κιέβου, τη θέση του για παράταση ακόμη και υπονόμευση των συνομιλιών απομακρυνόμενο από την κατανόηση η οποία επιτεύχθηκε”, είπε ο Λαβρόφ, ο οποίος πρόσθεσε πως οι προτάσεις του Κιέβου είναι “απαράδεκτες”.



