Συλλήψεις στον Έβρο: Στον εισαγγελέα οι πέντε αστυνομικοί για εμπλοκή σε κύκλωμα διακίνησης παράνομων μεταναστών

focusfm.gr
30 Μαΐου 2023, 11:50
Συλλήψεις στον Έβρο: Στον εισαγγελέα οι πέντε αστυνομικοί για εμπλοκή σε κύκλωμα διακίνησης παράνομων μεταναστών

Στον εισαγγελέα οδηγούνται σήμερα Τρίτη οι πέντε αστυνομικοί που συνελήφθησαν από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος, στον Έβρο, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, κατηγορούμενοι για διευκόλυνση εισόδου στη χώρα παράνομων μεταναστών από την Τουρκία, μέσω επαφών που είχαν με κύκλωμα από την γειτονική χώρα.

Πρόκειται για έναν ανθυπαστυνόμο και τέσσερις αρχιφύλακες, που προέρχονται και εξελίχτηκαν από την Υπηρεσία Συνοριακής Φύλαξης και υπηρετούν στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.

Σε βάρος των πέντε αστυνομικών σχηματίστηκε δικογραφία από τους «Αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ, για τα αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου, κατάχρησης εξουσίας, παράβαση καθήκοντος και παράβαση του κώδικα μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης.

Μάλιστα όπως έχει γίνει γνωστό, οι συλληφθέντες είχαν συχνά συνομιλίες με 4 Τούρκους διακινητές, για να κανονίσουν τις λεπτομέρειες. Φρόντιζαν να κάνουν περιπολίες με την ίδια σύνθεση και φέρονται να ειδοποιούσαν ποια σημεία ήταν ακάλυπτα ώστε να τα προτιμούν οι Τούρκοι δουλέμποροι.

Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους εντοπίστηκαν πάνω από 26.500 ευρώ, πάνω από 2.000 δολάρια και χρήματα άλλων χωρών όπως λίρες Τουρκίας, λίρες Αγγλίας και πλήθος χαρτονομισμάτων από χώρες της Ασίας. Παράλληλα βρέθηκαν 59 κινητά τηλέφωνα και 12 power banks.

 

 

 

 

'; var d = f.contentWindow.document; d.open(); d.write(html); d.close(); })();
";var d = f.contentWindow.document; d.open(); d.write(html); d.close(); })();