Ζώνη Περάματος: Τέσσερις συλλήψεις για τον θάνατο του 47χρονου-Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις

focusfm.gr
30 Μαΐου 2023, 19:25
Ζώνη Περάματος: Τέσσερις συλλήψεις για τον θάνατο του 47χρονου-Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος μετά το εργατικό δυστύχημα.

Με πορεία οι εργαζόμενοι κατευθύνθηκαν από την Ζώνη στο υπουργείο Ναυτιλίας προκειμένου στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει για τον θάνατο ενός 47χρονου συναδέλφου τους την ώρα της δουλειάς.

«Όχι άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη των εργοδοτών» είναι το σύνθημα που κυριαρχεί στους δρόμους του Πειραιά ενώ οι εργαζόμενοι με τα σωματεία τους κάνουν λόγο για προδιαγεγραμμένο έγκλημα και ανακοίνωσαν συνέχεια των κινητοποιήσεων με μεγάλο συλλαλητήριο σήμερα στο Πέραμα στις 18.30 και νέα απεργία αύριο, Τετάρτη.

Όταν η πορεία έφτασε στο υπουργείο Ναυτιλίας, στο οποίο οι εργαζόμενοι αποδίδουν σημαντικές ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί στη Ζώνη, με απουσία ελέγχων και κενά ασφαλείας, όπου όπως καταγγέλλουν οι εργοδότες βάζουν στη ζυγαριά τα κέρδη τους και την ασφάλεια των εργαζομένων, επικράτησε μικροένταση με την αστυνομία, καθώς βρήκαν κλειστές τις πόρτες.

Στο μεταξύ, στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων, προχώρησε η Λιμενική Αρχή Περάματος, μετά το εργατικό δυστύχημα. Πρόκεται για τον πλοίαρχο του πλοίου, τον τεχνικό ασφαλείας – επιβλέπων των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων, τον εργοδότη του χειριστή του γερανοφόρου οχήματος και τον εκπρόσωπο της επιχείρησης που διενεργούσε τις επισκευαστικές εργασίες.

'; var d = f.contentWindow.document; d.open(); d.write(html); d.close(); })();
";var d = f.contentWindow.document; d.open(); d.write(html); d.close(); })();