Έρχεται καύσωνας με 37άρια την Παρασκευή

focusfm.gr
20 Ιουνίου 2023, 17:41
Έρχεται καύσωνας με 37άρια την Παρασκευή

Ο πρώτος μίνι καύσωνας του φετινού καλοκαιριού φαίνεται ότι βρίσκεται προ των πυλών και αναμένεται να οδηγήσει τον υδράργυρο μέχρι και τους 37 βαθμούς Κελσίου την Παρασκευή (23.6).

Σύμφωνα με το meteo, οι υψηλές πιέσεις που θα επικρατήσουν στην Κεντρική και Δυτική Μεσόγειο κατά τις επόμενες ημέρες θα έχουν ως αποτέλεσμα τη μεταφορά θερμών αερίων μαζών κυρίως προς την Ιταλία, την Κεντρική Ευρώπη και τα Δυτικά Βαλκάνια όπου και αναμένονται αρκετά υψηλές θερμοκρασίες. Όμως η προαναφερθείσα μεταφορά θερμών αερίων μαζών θα επηρεάσει και τη χώρα μας, όπου θα καταγραφεί σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας.

Η άνοδος αυτή αναμένεται να κορυφωθεί από την Παρασκευή 23/06 και να φτάσει κατά τόπους τους 36 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Οι θερμότερες ημέρες της εβδομάδας θα είναι η Παρασκευή και το Σάββατο.

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα καταγραφούν στην περιοχή του Έβρου, στο εσωτερικό της κεντρικής Μακεδονίας, στον θεσσαλικό και αργολικό κάμπο, προς το Αγρίνιο, προς τον Πύργο Ηλείας, προς τη Βοιωτία, Μεσσηνία, Λακωνία αλλά και προς τα πιο νότια τμήματα της Κρήτης.

'; var d = f.contentWindow.document; d.open(); d.write(html); d.close(); })();
";var d = f.contentWindow.document; d.open(); d.write(html); d.close(); })();